Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,
prosím vás mám takovej problém, ráda bych do kočárku koupila klasické plymo, ale nevím jakou velikost. Jsem si vždycky myslela, že se dělá jednotná velikost, ale ne. Mám velkou korbičku - kočárek liberta, takže bych nerada, aby to vypadalo jako pěst na oko.
Ještě se mi docela líbí peřinky z emitexu např. http://www.mimibazar.cz/foto.php?…, ale nevím jestli to není moc tenký.
A ještě mě trápí jeden problém co do kočárku v zimě. Je mi jasný, že mimi dám do fusaku, ale co na to ještě? V zimě bude miminovi cca půl roku. děkuji za rady a porady:-)
Ahoj,
s rozměrama neporadim, ale mladsi segry, ktere jsme vozily v Liberte stare klasice, mely na sobe v zime fusak a pres to vlnenou deku. Nanoznik, ci to u toho kocaru bylo, byl i s takovym slidovym okynkem pres boudu, tak to se vozilo jen za deste.
Ja u sveho ditete vozila v zime ve fusaku a nanozniku (mam Inglesinu Magnum). Takze bych koupila nejakou deku - fleece, a hodila ji pes fusak.
Ahoj, já jsem peřinky do kočárku nekupovala. Pan v obchodě mi radil, ať s nimi počkám, až je budu potřebovat a že si myslí, že k tomu ani nedojde a že polštářek by miminka stejně mít neměla. A měl pravdu, plymo jsem vůbec nepotřebovala. Anežku jsem vozila pořád v zavinovačce, měla jsem takovou jednoduchou na suchý zip (Anežka se narodila na začátku května a brzy bylo teplo a i léto bylo až moc horké). Na podzim a v zimě jsem přes tu zavinovačku dávala larisu a fusak. Koupila jsem myslím že Emitex, z jedné strany flauš a z druhé šusťák. Kočárek jsem měla trojkombinaci s vložnou taškou, která měla i vrchní část a pak ještě nánožník, takže to v zimě stačilo.
Já jsem dávala fusak od Emitexu a na to fleesovou deku. A pohoda. ![]()
Ahoj, taky se přidám, peřinky mi připadají zbytečné, Ondra je květnový a do kočárku jsem ho dávala v zavinovačce http://www.batolata.cz/detail.php?… , později v teplejší zavinovačce do autosedačky od Emitexu a nakonec na zimu ve fusaku 3v1 od Emitexu. No a když bylo hodně zima, přidala jsem deku, jak už psaly všechny holky přede mnou. JInak ten fusak od Emitexu je fajn, použiješ ho i pro větší dítko do sporťáku. A jinak si myslím, že obyčejnou deku využiješ mnohem víc než peřinky. Ale je to věc názoru a vkusu, přeju pohodové těhotenství, ahoj, M.
Takže vám děkuju,
přesvědčili jste mě, že je to zbytečnost, protože stejě se většinou prodává jen krajkový povlečení s volánkama, mašličkama a já neví jakýma serepetičkama, což se mě nelíbí.
Já se taky přidám, i když už asi pozdě - peřinky a plymo nee, nám se nejvíc osvědčily rychlozavinovačky (na suchý zip), měla jsem dvě, jednu teplejší a jednu lehčí. Levné, praktické, pohodlné, snadno pratelné, rychle instalovatelné, do určité velikosti díky suchému zipu „rostou s dítětem“. Menší mimi jde v rychlozavinovačce dát i do fusaku. Na zimu - obě holky v kočárku spaly venku i několik hodin, takže kombinéza, fusak, fleesovou deku dospod, druhou navrch - pokud tedy byla opravdu zima, ubrat lze vždycky.
Eva
Ahojky, tak já jsem peřinky tedy využila. Protože jsem naprosto odmítala jakékoliv kraječky, tak mi tchýně udělala do kočárku takovou opravdu pěknou peřinku. „polštářek“ jsem měla daný vzadu, malá na něm neležela. Musim ale říct, že jsem je fakt využila. Zase jsem ale nepoužívala zavinku.
Jinak v zimě byla Ela taky půl roční a já dávala pod fusak deku, mpak fusak a na něj ještě jednu deku.