Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Maminky, jakou velikost peřinek máte v postýlce? 120/90 cm, nebo je lepší koupit větší rozměr 135/100 cm?
Děkuji za názory ![]()
Když jsem kupovala postylky, tak jsem zakoupila zároveň perinky…mám 120/90 cm a i to se mi zda byt velký pro miminko ![]()
120/90 i ted ve 2 letech bohatě stačí. A přijde mi ( nevím možná to tak není), že se na to lépe shání povlečení. Ten druhý rozměr mi přijde trochu atyp.
Nejdriv jsem mela nejake jeste mensi do kosiku, ty jsem trochu pouzila u prvni dcery, pak uz jsem nepouzila nikdy zadne, protoze spali v zavinovacce a pozdeji ve spacim pytli.Ale koupene jsem mela 135×100.
Taky máme z IKEA rozměr 110×125. Dokonce pod ní spí ještě i pětiletý a odmítá se ji vzdát. Má ji od miminka a má ji hrozně rád. ![]()
Máme klasiku 120×60, spí pod tím ještě 3,5 letá, ale už je to malé. Já je jakýmkoliv atypům vyhýbám.
@1večernice Já koupila tu větší velikost a v tom samém obchodě i několik povlečení. Byla to nějaká česká výroba, ale název už si nepamatuji. Bylo to na naše první dítě a už máme třetí. Kupovala jsem to v době, kdy nejstaršímu byly dva roky a musím říct, že to povlečení je pořád jako nové. Mám ještě i ty menší peřinky (první dvě děti mám blízko po sobě), ale přiznávám, že na tu třetí už používám jen tu větší velikost - líp se do toho zachumlá. Dost často se v noci odkope a když se pak přikryje, tak a tohle je pořád dostatečně dostatečně dlouhé na to, aby nevadilo, kdy si to vezme „na štorc“.
A jinak to není atyp. Dětské povlečení se běžně dělá ve několika velikostech, t akže to není nic, co by pak měla problém sehnat.
Viz příklad:
http://www.matejovsky-povleceni.cz/…vleceni.html
https://www.obrazkove-povleceni.cz/…do-postylky/
Já mám 135/100 a malovala jsem si, jak bude malý spinkat v načančané postýlce. Aby vůbec spal, tak spí semnou pod peřinou už pár měsíců.
![]()
@Martina98 píše:
Já mám 135/100 a malovala jsem si, jak bude malý spinkat v načančané postýlce. Aby vůbec spal, tak spí semnou pod peřinou už pár měsíců.![]()
Se mnou taky děti spaly, my měli spíš postýlku na to, aby bylo mimino kam uklidit z dosahu sourozenců ![]()