Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@1mila2 píše:
@Lucy75 @Šáruší me prave ta taterka rikala, ze linky jsou nejbolestivejsi, ze pusa je lepsitak ted se uz zase bojim
Ty linky byly hrozný, fakt. Tak, že jsem nebyla na korekci a už je znovu nenechám. Ta pusa se dala vydržet, tam jsem byla 2×. Ale bolelo to, to se připrav. A taky jsem po tom měla opary jak hrom a to jsem dostala léky proti oparům, i tak vyskákaly. Se ti nedovím, že se bojíš
Taky bych se bála. ![]()
@Šáruší jako pri tech linkach jsem se malem posr… ale kdyz se ted rano podivam do zrcadla, tak nelituju
ach jo, v zivote jsem nemala opar. Tak snad to nenaskace. Kazdopadne jeste pockam, asi teda az na podzim
korekci linek mam ted nove, pani mi je udelala nahore sirsi a bude to urcite krasny
ale ta bolest
![]()
@1mila2 píše:
@Šáruší jako pri tech linkach jsem se malem posr… ale kdyz se ted rano podivam do zrcadla, tak nelitujuach jo, v zivote jsem nemala opar. Tak snad to nenaskace. Kazdopadne jeste pockam, asi teda az na podzim
korekci linek mam ted nove, pani mi je udelala nahore sirsi a bude to urcite krasny
ale ta bolest
![]()
![]()
já mám jenom horní, na dolní jsem nešla, ty horní bolely jak sfiňa, to bylo hrozný. Ty rty oproti tomu bolely o polovinu méně. Obočí bylo v pohodě, ty rty bolely fakt víc jak obočí, ale oproti linkám pohoda, linky byly masakr
@Šáruší me bolelo i to oboci
jsem cita ![]()
Ach jo, ja to asi nedam
to bude bolest. Nejradeji bych to resila v narkoze ![]()
Dobrý den,
Rty bolí dost. Horní je horší než špodní. Mně pusa natekla dost. Respektive horní ret, protže si myslím, že je vyšší, než by bylo záhodno.
Příspěvek upraven 29.05.22 v 09:05
Dobrý den,
co když mám po zákroku pocit, že je horní ret příliš vysoký a cítím na sobě, jako by byla linka vedena lehce nad linií a byl tám tak víc vytažený a nesplasklý..? Zesvětlá to natolik, aby to pak nebyla taková pěst na oko? :/ Přijdu si jako Kačer Donald a odmítám bez roušky jít ven.
Rada bych obnovila diskuzi a zeptala se, jak na tetování rtu nahlížíte po letech? Vyplatila se investice a utrpení při zákroku? Chodíte stále na dobarveni nebo už jste nechali vyblednout? Litujete třeba, ze jste do toho šli? Nezměnila barva po čase odstín, neudělala vám taterka spatny tvar? Nebo naopak nedáte na tetování dopustit? Kdyby jste přidaly i fota, byly byste zlaté ![]()
@lisasimpsnova píše:
Rada bych obnovila diskuzi a zeptala se, jak na tetování rtu nahlížíte po letech? Vyplatila se investice a utrpení při zákroku? Chodíte stále na dobarveni nebo už jste nechali vyblednout? Litujete třeba, ze jste do toho šli? Nezměnila barva po čase odstín, neudělala vám taterka spatny tvar? Nebo naopak nedáte na tetování dopustit? Kdyby jste přidaly i fota, byly byste zlaté
Taky by mě to zajímalo, teď o tom uvažuju.
Připisuju svou zkušenost, třeba někomu pomůže. Byla jsem zároveň na obočí a rtech před 3 dny. Bolest obočí bych přirovnala bolesti trhání/takové škrábáni ostrou tužkou, dá se v poho vydržet, tatérka mi netetovala stín, ale čárečky jako chloupky, už teď jsem nadšená, nejde vůbec rozeznat co je vytetovaná čárka a co můj chlup. Po aplikaci žádná bolest. Budu chodit určitě pravidelně.
Rty jsou jiný příběh, bolestivější aplikace, bolest ještě 48 hodin po, ale hlavně… trpím na opary (3× do roka) a teď, 3 dny po aplikaci, mám opary přes kompletně celý spodní ret, od koutku ke koutku v kuse, i pod rtem na bradě a půlce horního rtu, trpím jako zvíře, vyžádalo si to konzultaci s doktorkou, nasazeno 5× 400mg herpesinu (tablety) denně a současně mast acyklovir+kortikoidy, ibuprofen. Už je mi uplně jedno, jak to bude vypadat, mě osobně to za to nestálo, až se to zahojí, nepůjdu ani na korekci, nechci znovu riskovat. Pokud se někomu opary nedělají, tak asi proč ne.
Když jdu na PMU aplikuju pár dní před tabletky na opary (prevence) a problém s event. oparem vyřešen.