Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj…
Prosím, prosím… Potřebovala bych, jestli máte někdo OSVĚDČENÝ recept na perníčky, které se nemusí nechat odležet. Jsou prostě ihned konzumovatelný…
Jelikož a protože, loni jsem zkoušela asi nějaký z netu nebo nevim odkud a hádejte co?? Ty perníky tu ještě mam a nejdou ani…ani nic. Tvrdý jak kámen a zkoušela jsem chleba do krabice, nebo jablko nebo co. Už nevim…
Proto „osvědčený“ recept…
Děkuji moc za pomoc ![]()
Dělala jsem v pondělí večer a ve středu dopoledne už byly pryč ![]()
http://recepty.vareni.cz/…ve-pernicky/
Holt musím na Vánoce udělat víc várek nebo je dobře schovat, případně obojí
![]()
ahoj,odkaz žádnej nemám,musela bych ti tu vypsat recept ze svýho sešitu receptů,ale já myslím,že důležitý je jak to pečeš.já mám perníky který mají být měkký okamžitě a měla jsem je jak kámen,ani jablko nepomáhalo.bylo to tím,že jsem nastavila troubu na vysokou teplotu a tudíž je pekla moc rychle.....
pampalini81 píše:
ahoj,odkaz žádnej nemám,musela bych ti tu vypsat recept ze svýho sešitu receptů,ale já myslím,že důležitý je jak to pečeš.já mám perníky který mají být měkký okamžitě a měla jsem je jak kámen,ani jablko nepomáhalo.bylo to tím,že jsem nastavila troubu na vysokou teplotu a tudíž je pekla moc rychle.....
Tak konečně vím, proč se ty naše loni nedaly jíst. ![]()
ahoj.
Já peču podle tohoto receptu a jsou skvělé a vůbec neztvrdnou.
750 g hladké mouky
280 g moučkového cukru
120 g másla
6 lžic medu
4 vejce
2,5 lžičky jedlé sody
2,5 lžičky perníkového koření
Jsou fakt výborný ![]()
Nelisa píše:pampalini81 píše:Tak konečně vím, proč se ty naše loni nedaly jíst.
já taky pořád dumala proč je má každej hned k jídlu a já ne.....nooo a to jsem si říkala jak to pěkně frčí a jak budu mít rychle upečeno
nooo nevyplácí se to
pate81 píše:
ahoj.Já peču podle tohoto receptu a jsou skvělé a vůbec neztvrdnou.
750 g hladké mouky
Jsou fakt výborný
280 g moučkového cukru
120 g másla
6 lžic medu
4 vejce
2,5 lžičky jedlé sody
Myslím, že mám stejný recept a jsou fakt výborný! Ihned i později! ![]()
Ahojka, myslím, že mám stejný recept jako napsala pate81 a jsou fakt výborný a ihned měkký. ![]()
pampalini81 píše:Nelisa píše:já taky pořád dumala proč je má každej hned k jídlu a já ne.....nooo a to jsem si říkala jak to pěkně frčí a jak budu mít rychle upečenopampalini81 píše:Tak konečně vím, proč se ty naše loni nedaly jíst.
ahoj,odkaz žádnej nemám,musela bych ti tu vypsat recept ze svýho sešitu receptů,ale já myslím,že důležitý je jak to pečeš.já mám perníky který mají být měkký okamžitě a měla jsem je jak kámen,ani jablko nepomáhalo.bylo to tím,že jsem nastavila troubu na vysokou teplotu a tudíž je pekla moc rychle.....nooo nevyplácí se to
Ale ještě že jsi to sem napsala
, já chtěla jen pátrat po jiném receptu. ![]()
Vendulák píše:pate81 píše:Myslím, že mám stejný recept a jsou fakt výborný! Ihned i později!
750 g hladké mouky
Jsou fakt výborný
280 g moučkového cukru
120 g másla
6 lžic medu
4 vejce
2,5 lžičky jedlé sody
Takže měkké i zůstanou? Já mám recept, kdy upečené jsou krásně měkké, ale za dva dny ztvrdnou ![]()
Jsou měkké pořád,sice ne tak jako když je vyndáš z trouby,ale neztvrdnou.
pate81 píše:že vím odkud je
750 g hladké mouky
Jsou fakt výborný
280 g moučkového cukru
120 g másla
6 lžic medu
4 vejce
2,5 lžičky jedlé sody
Jo a ještě z týhle várky mi to vyšlo na 5 plechů, ale mam velký (30×40cm). Takže jich je fakt dost.
Pettulle píše:pate81 píše:že vím odkud je
750 g hladké mouky
Jsou fakt výborný
280 g moučkového cukru
120 g másla
6 lžic medu
4 vejce
2,5 lžičky jedlé sody
2,5 lžičky perníkového kořenímám úplně ten samý a jsou fakt dobrý, chroupala jsem hned po upečení
akorát tam teda mam 4 lžičky toho perníkovýho koření a 4-6 lžic medu.
Mělo by se nechat den - 2 odležet, před pečením nechat 2 hodiny při pokojové teplotě, vyválet na 5mm silný plát, troubu vyhřát na 200 stupňů, po vložení perníčků stáhnout na 150 a před dopečením potřít vejcem a dopíct. Včera jsem si akorát těsto připravila a dneska budu (možná) péct.Jo a ještě z týhle várky mi to vyšlo na 5 plechů, ale mam velký (30×40cm). Takže jich je fakt dost.
Tak schválně,odkud? ![]()
Emiminovská vánoční klasika - perníčky od Metelky:) https://www.emimino.cz/…rnicky-4024/