Perníčky ihned k snědku?

271
24.11.11 00:31

Perníčky ihned k snědku?

Ahoj…

Prosím, prosím… Potřebovala bych, jestli máte někdo OSVĚDČENÝ recept na perníčky, které se nemusí nechat odležet. Jsou prostě ihned konzumovatelný…

Jelikož a protože, loni jsem zkoušela asi nějaký z netu nebo nevim odkud a hádejte co?? Ty perníky tu ještě mam a nejdou ani…ani nic. Tvrdý jak kámen a zkoušela jsem chleba do krabice, nebo jablko nebo co. Už nevim…

Proto „osvědčený“ recept…
Děkuji moc za pomoc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3790
24.11.11 02:30
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
24.11.11 03:37

Dělala jsem v pondělí večer a ve středu dopoledne už byly pryč :mrgreen:
 http://recepty.vareni.cz/…ve-pernicky/

Holt musím na Vánoce udělat víc várek nebo je dobře schovat, případně obojí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14942
24.11.11 06:57

ahoj,odkaz žádnej nemám,musela bych ti tu vypsat recept ze svýho sešitu receptů,ale já myslím,že důležitý je jak to pečeš.já mám perníky který mají být měkký okamžitě a měla jsem je jak kámen,ani jablko nepomáhalo.bylo to tím,že jsem nastavila troubu na vysokou teplotu a tudíž je pekla moc rychle.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
24.11.11 08:27
pampalini81 píše:
ahoj,odkaz žádnej nemám,musela bych ti tu vypsat recept ze svýho sešitu receptů,ale já myslím,že důležitý je jak to pečeš.já mám perníky který mají být měkký okamžitě a měla jsem je jak kámen,ani jablko nepomáhalo.bylo to tím,že jsem nastavila troubu na vysokou teplotu a tudíž je pekla moc rychle.....

Tak konečně vím, proč se ty naše loni nedaly jíst. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
24.11.11 09:07

ahoj.

Já peču podle tohoto receptu a jsou skvělé a vůbec neztvrdnou.

750 g hladké mouky
280 g moučkového cukru
120 g másla
6 lžic medu
4 vejce
2,5 lžičky jedlé sody
2,5 lžičky perníkového koření

Jsou fakt výborný :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14942
24.11.11 09:11
Nelisa píše:
pampalini81 píše:
Tak konečně vím, proč se ty naše loni nedaly jíst. :lol:

já taky pořád dumala proč je má každej hned k jídlu a já ne.....nooo a to jsem si říkala jak to pěkně frčí a jak budu mít rychle upečeno :mrgreen: nooo nevyplácí se to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1875
24.11.11 09:14
pate81 píše:
ahoj.

750 g hladké mouky
280 g moučkového cukru
120 g másla
6 lžic medu
4 vejce
2,5 lžičky jedlé sody

Myslím, že mám stejný recept a jsou fakt výborný! Ihned i později! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9854
24.11.11 09:15

Ahojka, myslím, že mám stejný recept jako napsala pate81 a jsou fakt výborný a ihned měkký. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
24.11.11 09:54
pampalini81 píše:
Nelisa píše:
pampalini81 píše:
Tak konečně vím, proč se ty naše loni nedaly jíst. :lol:
já taky pořád dumala proč je má každej hned k jídlu a já ne.....nooo a to jsem si říkala jak to pěkně frčí a jak budu mít rychle upečeno :mrgreen: nooo nevyplácí se to

Ale ještě že jsi to sem napsala :palec: , já chtěla jen pátrat po jiném receptu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
24.11.11 09:56
Vendulák píše:
pate81 píše:
ahoj.

750 g hladké mouky
280 g moučkového cukru
120 g másla
6 lžic medu
4 vejce
2,5 lžičky jedlé sody

Myslím, že mám stejný recept a jsou fakt výborný! Ihned i později! :palec:

Takže měkké i zůstanou? Já mám recept, kdy upečené jsou krásně měkké, ale za dva dny ztvrdnou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
24.11.11 10:02

Jsou měkké pořád,sice ne tak jako když je vyndáš z trouby,ale neztvrdnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
24.11.11 10:24
pate81 píše:
ahoj.

750 g hladké mouky
280 g moučkového cukru
120 g másla
6 lžic medu
4 vejce
2,5 lžičky jedlé sody

že vím odkud je :mrgreen: mám úplně ten samý a jsou fakt dobrý, chroupala jsem hned po upečení :mrgreen: akorát tam teda mam 4 lžičky toho perníkovýho koření a 4-6 lžic medu.
Mělo by se nechat den - 2 odležet, před pečením nechat 2 hodiny při pokojové teplotě, vyválet na 5mm silný plát, troubu vyhřát na 200 stupňů, po vložení perníčků stáhnout na 150 a před dopečením potřít vejcem a dopíct. Včera jsem si akorát těsto připravila a dneska budu (možná) péct.

Jo a ještě z týhle várky mi to vyšlo na 5 plechů, ale mam velký (30×40cm). Takže jich je fakt dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
24.11.11 12:49
Pettulle píše:
pate81 píše:
ahoj.

750 g hladké mouky
280 g moučkového cukru
120 g másla
6 lžic medu
4 vejce
2,5 lžičky jedlé sody

že vím odkud je :mrgreen: mám úplně ten samý a jsou fakt dobrý, chroupala jsem hned po upečení :mrgreen: akorát tam teda mam 4 lžičky toho perníkovýho koření a 4-6 lžic medu.
Mělo by se nechat den - 2 odležet, před pečením nechat 2 hodiny při pokojové teplotě, vyválet na 5mm silný plát, troubu vyhřát na 200 stupňů, po vložení perníčků stáhnout na 150 a před dopečením potřít vejcem a dopíct. Včera jsem si akorát těsto připravila a dneska budu (možná) péct.Jo a ještě z týhle várky mi to vyšlo na 5 plechů, ale mam velký (30×40cm). Takže jich je fakt dost.

Tak schválně,odkud? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
24.11.11 12:59

Emiminovská vánoční klasika - perníčky od Metelky:) https://www.emimino.cz/…rnicky-4024/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí