Kde skladovat perníčky

41
29.11.20 10:46

Perníčky, kde skladovat

Zdravím,
Je někdo kdo pomalu už peče perníčky? Předevčírem jsem pekla a do hodiny vsechny perníčky byly tvrdé :roll:
Myslíte, ze do Vanoc změknout? Případně kde skladovat, v cem, vlkho, sucho, chlad? Děkuji mockrát!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35791
29.11.20 10:50

Dávám do plechové krabice nebo papírové a na balkon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.11.20 10:52

Decka vcera pekli, protoze dcera si mela splnit ukol do skoly. Adventniho neco pripravit. A delat fotky.
Takze perniky mame hotove. Jsou v boxu a v garazi. Dneska si je chteji zdobit odpoledne, az bude venku tma a rozsviti se ruzna vyzdoba.
Vzhledem tomu, ze se ptaji, jestli si smi zitra vzit na svacinu, jestli si smi do garaze pro perniky. Tak tomu davam dva tydny a nebudeme resit skladovani :mrgreen:. Ale to nevadi. Pak bude zas neco lepsiho. Decka pekli perniky a ja rohlicky vcera.

Příspěvek upraven 29.11.20 v 10:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
29.11.20 10:52

Taky plechová krabice a špajzka. Perníčky se musí odležet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4124
29.11.20 10:53

Dáváme do hrnce a normálně do komory (trochu chlad a normální vlhkost). Prozradím vám trik. Dejte tam na ty perníky třeba tři plátky jablek. Akorát nepokladejte hned na perníky ale dejte mezi to ubrousek, jinak budou až moc rozmocene. Vydrží pak s jablíčkama krásně měkké. Ale za mě je tedy brzy už dělat perníky. Já budu dělat Mac dva týdny před Vánocemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
29.11.20 10:54

Někam, kdeje chladněji a k nim jabko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
29.11.20 11:02

Nejdokonalejší skladování jsem jednou odkoukala od manželovy kamarádky - na pařáčku v hrnci s trochou rumu, byly dokonalé :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
475
29.11.20 11:04

Veškeré cukroví dávám do krabice na balkon. Perníčky pecu vždy jako první, protože prave potrebuji čas na zmeknuti:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
29.11.20 11:10

@Kyticka01 Asi ne zrovna super recept :?
Vloz do plechove krabice s rozkrojenym jablkem. Navlhnou. Jablko musis po par dnech menit, at neplesnivi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
29.11.20 11:20

Ja je davam do papirove krabice a skladuju na horní skrince v kuchyni. Jednou jsem davala i v plastove krabici na balkon, ale byly divne, jak kazdou noc zmrzly a pres den za rozmrzly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
29.11.20 11:21

Vlozit do krabice s jablkem, lepsi jsou pulky, jak platky, nic nenavlhne. Jablka menit, at nehnijou.

Ale bud spatny recept, hodne medu nebo prepecene, proto tvrde. Sama jsem zkousela vice receptu a ta doba peceni je strasne dulezita! Ja nemam rada ten cmuch jablka, ale zmeknou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
29.11.20 11:22

Neboj změknou :) my pekly už před 14dny, ale to je zase hoodně brzy. Dej do papírové krabice a můžeš k nim přidat jablko. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.20 11:26

Jsou v krabici a dala jsme k nim chleba, jablko nemam zrovna doma.
@Kukacka123 no nejakou várku jsem asi nechala o něco dele, ty dalsi uz jsem vyndala dřív.
Vsechny prostě do hodiny zvrtdly :think:
Do Vanoc je tedy jeste cas, tak budu doufat, ze do te doby změknou :zed:

• Citovat
  • Upravit
7712
29.11.20 11:37
@Anonymní píše:
Jsou v krabici a dala jsme k nim chleba, jablko nemam zrovna doma.
@Kukacka123 no nejakou várku jsem asi nechala o něco dele, ty dalsi uz jsem vyndala dřív.
Vsechny prostě do hodiny zvrtdly :think:
Do Vanoc je tedy jeste cas, tak budu doufat, ze do te doby změknou :zed:

Verim, ze zmeknou ;)
Mozna treba zkusit priste jiny no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
475
29.11.20 11:43

Jinak tedy dávám bez jablka a měknou i tak:) pokud jsou tvrdé i po odlezeni, tak bylo moc medu…s tim opatrně a raději méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí