Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hezký den
vím, že tady obdobné témata jsou, ale chtěla bych oživit diskuzi, jestli má někdo čerstvou zkušenost ![]()
Chci koupit péřovou zavinovačku, líbí se mi by Luci nebo Tulimese 🤩 máte s těmito zkušenost? Ale o co mi hlavně jde… Miminko se nám má narodit na konci července, děti míváme velké, dcera měla 53cm a 3800g. Tak se nemůžu rozhodnout jaký rozměr, jestli 80×80 nebo 100×100
chci at zavinovačka vydrží déle, vzhledem k investici, ale co jsem kde pročetla, někdo tvrdí, že 100×100 je v pohodě i na manipulaci pro novorozeně, někdo zas že je těžká a mimčo se v ní ztrácí, tak nevim…
a pak mě ještě zajímá, do jakého věku jste prcky zavinovaly? Pokud v létě mimčo spíš leží na zavinovacce, jestli se mu líbí zavinuti třeba ještě ve dvou, třech měsících a déle… Děkuji 🌺
Mám by Luci 100×100. Jako na maličké miminko je trochu větší, ale nic tragického. A malý má 10 měsíců a rád na ní spí doteď (10 měsíců). Zavinovala jsem tak do 5 měsíců.
@Černá dáma píše:
Mám by Luci 100×100. Jako na maličké miminko je trochu větší, ale nic tragického. A malý má 10 měsíců a rád na ní spí doteď (10 měsíců). Zavinovala jsem tak do 5 měsíců.
Super, děkuji 🙂 a jste spokojená s kvalitou? Máte na zapnutí, nebo je lepší na zavazani? Perete v pračce? A máte i povlak navíc? ![]()
@molik ano, jsem spokojená, materiál super. Mám na knoflíky, nicméně bych řekla, že na zavazování by byla lepší. Náhradní povlak jsem nekupovala. Dala jsem vyprat a do usušení jsem vázala do rychlozavinovačky.
Já měla rozměr asi 70×70, možná těch 80, malé miminko, 2500 při propuštění a kolem měsíce se mi z toho začala vykopávat, ve dvou měsících jsem přešla na spací pytel, to měla kolem 4kg. Takže já bych asi doporučila větší, ať ti vydrží. Já jinak nezavinovala, používala jsem to jako takový praktický spací pytel
.
@Kolicek95 aha, děkuji
malá právě jak se narodila, tak uz v porodnici jí jejich zavinovačka byla malá, natáhla nožičky a měla je skrz, ale nevím jaký tam měli rozměr. Takže tomu jsem se chtěla vyhnout.
A používala si i v létě? Tak vzhledem k tomu, ze je prý pohodlná i jen na položení, tak i tak posloužila ![]()
@Černá dáma a když se narodil byl větší? Používala si i v létě?
A není ta velká těžká do ruky na pochování?
Asi nemáš náhodou fotku, jak v ní byl syn zavinuty jako maličký 😊
Tady je fotka, kde jsou mu asi 2 měsíce. Menšího ho v ní nemám. Nepřišlo mi, že by byla moc těžká. Spíš se to tak jako zvláštně drželo, jak byl on lehoučký a zavinovačka ducatá, tak jako by nebylo cítit, kde tam je. 😂 nebyl vůbec veliký, měl 3,4 a dcerka 3,13.
V létě jsem zavinovala taky. Malý květen, dcera srpen.
@Černá dáma jasně 🙂 a když jste zavinovala v létě, opravdu se v ní nepotili?
Je v tom bobinek takový ztraceny 😊 No jako ideální by asi bylo mít na začátek tu mensi, vypadala by lépe, lépe se držela a pak tu větší, ale ta cena 😅
A rychlozavinovacku jste měla jakou?
@molik byl takový docela zmrzlík
přes den v tom v pohodě spal a nepotil, přes noc jsem ho v ní nechávala jen usnout a pak rozbalila a jen na ni ležel. Jo, větší je, ale taky se mi nechtělo kvůli 3 měsícům kupovat 2, není to levné. Malý tam byl spokojený. Navíc hrozně trpěl od 14 dnů na koliky. To teplo v ní mu dělalo dobře, někdy to byl jediný způsob, jak ho uklidnit, aby usnul.
Rychlozavinovačku jsem měla nějakou úplně obyčejnou kupovanou před lety na dětském veletrhu.
@Černá dáma aha, tak to je fajn 🙂 jak jsem ze začátku váhala jestli ji koupit pro letní mimčo, tak mám jasno ![]()
A z jakého ji máte materiálu?
@Černá dáma kdysi to naše babičky používaly běžně a my to teď budeme platit zlatem ![]()
Zkusila jsem si na míru na by Luci vybrat zavinovačku, kdy jsem vybrala na léto vhodnější muselin, prémiová bavlna a vyskočilo to na skoro 2700 Kč
![]()
@molik Mám komplet bavlněnou. Už si tedy nevzpomínám, jestli jsou to obě premium bavlny nebo jen jedna…
Já za ní tolik neplatila, měl jsem štěstí na slevu, ale k tak to samozřejmě nebylo nejlevnější.
Ta známe, ono je to u těch dětí individuální. Švagrová měla taky pro holčičku. Měl tu menší, ale malá ji v tom nechtěla vůbec být. ![]()
@Černá dáma tak to by mě kleplo, i když se to dá použít jako deka ![]()
Teď mají slevu 10%, tak právě přemýšlím, jestli už objednat, nebo ještě čekat, jestli nebude větší sleva. Ono hlavně jak koukám, jsou spíš slevy na klasicky rozměr. No marný, co bysme pro děti neudělaly 😊 a větráš ji nějak pravidelně, nebo dáváš občas čistit do čistírny?
@molik jednou jsem ji měla v čistírně, jinak cca každý druhý třetí den jsem po tom, co se ráno vzbudili věšela do polední spinkání ven. Já to chytla se slevou asi 34%, takže naprosto skvělé!