Pes a děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6889
11.5.15 08:24

Máme psa doma. Nelíná. Jediný co po něm věčně uklízím jsou ponožky. Nevím to dělá, ale neustále je krade z prádelního koše. Děcka ho milujou. Hádají se kdo ho povede když jdeme venčit. Venku mu hází klacky, ukazují mu stopy zvířátek aby je očuchal a pak je stopují (pes moc nestopuje je to gaučák, ale děcka ta hra baví).
Jediný omezení teda vidím v tom, že mu musíme najít hlídání na dobu kdy jsme na dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
11.5.15 08:34

Máme dva psi, jeden je kříženec dogy, takže je opravdu hodně velký a druhý je kříženec pitbula takže to taky není žádný,,drobek'.Neřekla bych že by naší malou nějk omezovali…spíš naopak. Dcerka je ještě malá, v srpnu jí budou dva, ale myslim si že už ted je má hodně ráda…Samozřejmě že u takhle malých dětí musíš hlídat aby jim nic neudělala, takže ted jí učíme, že je nesmí tahat třeba za ocas nebo tak. Ale když už je malá dost otravuje tak se prostě zvednou a jdou pryč. Když máš velkou zahradu tak ti odpadnou povinnosti s venčením..Omezení bych viděla jen v tom, že když chceš jet na dovolenou tak musíš mít někoho kdo se ti o psa postará. Mi s námi bydlí manželovo máma a babička takže tohle máme vyřešené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caramelkaa
11.5.15 08:37
@LuckaPt píše:
Máme psa doma. Nelíná. Jediný co po něm věčně uklízím jsou ponožky. Nevím to dělá, ale neustále je krade z prádelního koše. Děcka ho milujou. Hádají se kdo ho povede když jdeme venčit. Venku mu hází klacky, ukazují mu stopy zvířátek aby je očuchal a pak je stopují (pes moc nestopuje je to gaučák, ale děcka ta hra baví).
Jediný omezení teda vidím v tom, že mu musíme najít hlídání na dobu kdy jsme na dovolené. [/cita

Příspěvek upraven 17.09.15 v 15:27

• Citovat
  • Upravit
662
11.5.15 08:38

Celý život se cítím být omezovaná spíš tím, že psa mít nemůžu :) Tedy, teď mám jednoho skoro už seniora (pořídila jsem si ho hned, jak jsem vypadla od našich a před tím, než jsem si našla manžela), ale vím, že „po něm“ už manžel psa chtít nebude, nevím, kdo zaplní tu díru v srdci po psovi, ale to asi pochopí jen stejně postižení :lol: Jsem pro psa všema deseti, je to fakt srdeční záležitost :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
11.5.15 08:56

Tak za me ano. Ale moje deti nejsou uplne po mne. Nejstarsi musi vencit, ale radeji ma sveho kocoura. Ti dva mensi-9 a 5 si psy pohladi, obejmou a zase bezi dal. Nebavi je hazet aport atd. Psy mam za zadkem ja, ale vyhovuje mi to. Je ale dojemny, jak je psi rano vitaji, jako kdyby se tyden nevideli.
Ale deti se naucili, jak se chovat ke zvireti, ze nejsou na svete jen ony a maji je rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
11.5.15 08:58

@Já_a_Kačí a na manzelovi by neslo zapracovat?
Je to skoda nemit psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
11.5.15 09:04
@Anonymní píše:
Dobrý večer. Našli jsme štěnátko (3m) a puvodní majitel se ho nadobro zřekl. Zatím je štěně v záchytném kotci a do dvou dnu se musíme rozhodnout, jestli si štěnátko vememe a ted moje otázka. Jaké je soužití psa a dětí? Vždy sem si přála pejska, ale už jako dítěti do mně vštěpovali, že pes je omezování dětí, Neustálý bordel a že rodiče pak nemají čas na děti a trpí i pes i děti.
Máme tři děti-18,7 a 2.Kluci si psa moc přejí, ale vůbec nevím, zda do toho jít. Pracuji pouze z domova, máme velkou zahradu a muj muž dříve pejsky měl a jeho otec cvičil pejsky na cvičáku.Jsou Vaše děti štastný se psim kamarádem a netrpí nějakým omezením?
Dá se skloubit pořádek a pes?
Schválně nedávám dotaz do vyloženě pejskařského webu, abych znala názor a pohled i obyčejných pejskařek matek.-) :lol:
Budu ráda za zachování anonymity abych se vyhla případnému soudu když si štěně nevememe. Děkuji, třeba Tereza

My máme jezevčíka doma, jsou mu 4 roky, poslušný, chytrý, bordel rozhodně neděla…ale museli jsme se mu pořádně věnovat a že to bylo na nervy, kor když byl malý a v pubertě :mrgreen: Ted mám skoro tříletou dcerku a koupili jsme si vlčáka. Starý je tři měsíce a je to venkovní pes, psi miluji ji a ona je..jsou to parťáci :lol: A ty máš k tomu velké děti, tak ten starší se mu může věnovat hodně, jen do toho :mrgreen: Aale není to hračka, je to zodpovědnost na pár let, neli jako náš předešlí pes Ben(jezevčík 18 let :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
11.5.15 09:23

Pes je starost na víc, ale pokud souhlasí všichni členové rodiny, ba všichni se zapojí o starost a zodpovědnost o něj, tak proč né.
Já osobě bych si do bytu nepustila ani psa co nelíná, mít prostor na zahradě, tak tam by mi nevadil, pokud má své místo. Ale Vždy se člověk musí postarat v době dovolených(i když jsou i hotely pro psi).
Ale chválím tě za to, že uvažuješ o tom zda si pejska pořídit či né :palec: Pač spousta osob si psa pořídí, a to je tak vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
11.5.15 11:54
@g.sandova píše:
@Já_a_Kačí a na manzelovi by neslo zapracovat?
Je to skoda nemit psa.

Ani netusis, jak mi to rve srdce, ale je jak skala :-( Je desnej praktik. Ze psa nic neni, jen stoji penize. Kdyz jsem se dopracovala k tomuhle jeho argumentu, malem to se mnou slehlo.. My se totiz ale vubec spatne nemame, jen ta jeho comfort zone je proste nedotknutelna. Porad si rikam, ze se preci nerozvedu kvuli psovi, ale obcas me napadne, kam az to povede…
Nic, pejsku je dost, Bertik je relativne cilej, snad bude jeste dlouho :-) Hezky den..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5064
11.5.15 20:03
@Antonie Bolavá píše:
Záleží jaká je to rasa. My máme nelínacího a doma nenajdu ani chlup. Sice dělá bordel jinak, ale chlupy fakt ne

No já udělala dobrý skutek a vzala si štěně dlouhosrstýho voříška s jemnýma chlupama a ty poletujou úplně všude, po zemi chuchvalce. Ať se snažím, jak se snažím, máme je úplně všude. Jako pes je to fajn, ale kdybych měla zahradu jde bez milosti ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.4.16 08:30

Pes a dítě

Taky si myslím, že pes k dětem patří. Máme čivavičku a s dětma se snáší naprosto v pohodě a děti jí milujou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný