Pes a děti

Anonymní
11.5.15 00:35

pes a děti

Dobrý večer. Našli jsme štěnátko (3m) a puvodní majitel se ho nadobro zřekl. Zatím je štěně v záchytném kotci a do dvou dnu se musíme rozhodnout, jestli si štěnátko vememe a ted moje otázka. Jaké je soužití psa a dětí? Vždy sem si přála pejska, ale už jako dítěti do mně vštěpovali, že pes je omezování dětí, Neustálý bordel a že rodiče pak nemají čas na děti a trpí i pes i děti.
Máme tři děti-18,7 a 2.Kluci si psa moc přejí, ale vůbec nevím, zda do toho jít. Pracuji pouze z domova, máme velkou zahradu a muj muž dříve pejsky měl a jeho otec cvičil pejsky na cvičáku.

Jsou Vaše děti štastný se psim kamarádem a netrpí nějakým omezením?
Dá se skloubit pořádek a pes?
Schválně nedávám dotaz do vyloženě pejskařského webu, abych znala názor a pohled i obyčejných pejskařek matek.-) :lol:
Budu ráda za zachování anonymity abych se vyhla případnému soudu když si štěně nevememe. Děkuji, třeba Tereza

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26574
11.5.15 01:03

Pokud máš psa kam dát, když pojedete na dovolenou, máš na něj dost času, tak proč ne.
Já bych tedy šla do psa s PP, ale udělat dobrý skutek je hezké :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
11.5.15 01:27

Zalezi na srsti pejska aspon tedy za me. My a pes v poho. Ale z toho neporadku z neho jsem nekdy vylozene nas… a dost podrazdena. Jsou dny kdy vytiram a luxuju i 2× denne. Chlupy totalne vsude no hnus. Ale pejska jako takovyho milujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
11.5.15 02:26

Promiň, ale musím se smát :D Proč by proboha, měly být děti omezovaný psem? Kdo ti to nakukal? Většina dětí přece miluje zvířátka, a téměř každý dítě chce mít doma pejska. Máte barák, zahradu, ty děláš z domova, můžeš mít psa plně pod kontrolou. Myslím že 18ti letý dítě už se nenechá ničím omezovat, natož psem. Ten 7 letý je určitě mnohem víc omezovaný školou než psem, a dvouletý bude nadšený ze štěňátka. Můžete požádat manželova otce, aby vám pomohl s výcvikem. Jediný problémek, bude asi větší nepořádek, ale hodně záleží na typu srsti, jak tu už holky psaly. Takže za mě, určitě si pejska vemte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5064
11.5.15 05:58

Pokud ho budeš mít na zahradě proč ne, do bytu bych si už psa NIKDY nevzala, chlupy úplně všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
11.5.15 06:13

My mame psa doma 8 mesicu a deti maji 5 a 3. Zacatek byl narocnejsi nez se pes naucil vencit. Bordel dela jediny, ze kdyz pije, tak mu kape z ust, tak je louze kolem misky. Dale na tmavem obleceni jdou videt chlupy. Ty mas vetsi deti, tak ty potrebujes jen jedno dite naucit jak se ma chovat ke psu. Muj pes je vylozene klidas, takze se nebojim, ze by jim neco udelam. Samozrejme v zapalu hry poskrabe. Omezovani deti, no nevim, co tim presne myslis. Jdu do parku vezmu deti i psa. Syn hral fotbal dnes, tak pes sedel u stromu. Po zkonceneni hry jsme sli spolecne udelat okruh a bylo to. Ted je to v pohode, je hezky. Zima byla narocnejsi, venku mrazy a pes potrebuje jit ven. Taky se mu nechtelo, stejne jak deckam. Tak to jsem vzdy sla, pred odchodem manzela do prace a po prichodu, at nemusim brat decka s sebou.vJa osobne si nemuzu vynachvalit prochazky venku se psem, za me ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
11.5.15 06:15

Anonymní

Jako děti jsme měli pejska - jezevčíka. Jezdil s námi skoro všude, bydleli jsme v bytě, o víkendech jezdili na zahradu mimo město a nepřijde mi, že by nás rodiče tímto nějak omezovali! Když onemocněl a umřel, do půl roku jsme si šli pro štěňátko zase jezevčíčka a ten dožil krásných 15 let.
Jo, měli jsme povinnosti - denně mu dávat čistou vodu, venčit ho ráno nebo odpoledne… ale to vede ke zodpovědnosti a ne k zanedbávání dětí ve prospěch psa. A když jsme měli zaracha, jak se pejsek hodil, že můžeme jít venčit a pozdravit aspoň na chvíli kamarády :lol:

Nyní máme pejska, cca 2,5 roku, azyláčka, kříženečka + 3 kočičáky v bytě (ano, máme chlupy v bytě, ale o to více se musím o svou domácnost starat na úkor pohodlnosti). Synovi bude brzy 18 let, a ti dva, to je prostě dvojka k pohledání :lol: Syn venčí ráno a občas večer, já s ním chodívám odpoledne na dlouhé procházky, které baví nás oba dva :) Jezdí se mnou téměř všude, na víkendy na hory, skoro denně na procházky, ke kamarádce na zahradu, kde si pohraje s její ovčandou (bílý je můj), na dovolenou po ČR atd. :) A třeba my trénujeme i vytrvalost (především mou) na plánovaný dog-maraton ;-)

Pokud máš zahradu, kde se pejsek spolu s dětmi vyběhá, pohraje si, unaví se a bude mít domov, jdi do toho :) Děti se naučí zodpovědnosti a péči o zvířátko a taky chování ke zvířátku - pejskovi :) Jestli je to prcek, nechala bych mu přístup i do domu, udělala pelíšek, ať je s vámi, velmi rychle se naučí, že doma je doma, ale venku se může řádit, běhat a vyblbnout se ;-) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
11.5.15 07:02

Mam skoro dvouletou holcicku a dva psy labradora a ovcaka a jsou sni nejvetsi partaci :) urcite nas psi nikdy neomezovali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
11.5.15 07:09

To je kus od kusu. Pes od stenete bude nejspis fajn. Ja mam v byte k diteti (2,5 letemu) stredne velkeho psa a jsou to nejvetsi kamaradky. Kdyz vidim, jak si spolu hraji, behaji, dcera hazi micky, klacky a mluvi se psem jak s clovekem, tak mam radost.
Jak uz nekdo psal…zalezi na srsti. Nas pousti chlupy minimalne. Podlahu stiram casteji. Predtim jsme meli dlouhosrsteho. To taky ujde. Blbe jsou kratke tvrde chlupy, to je na palici.

A za nas psa k detem rozhodne ANO. Zpocatku budes utirat louzicky, ale to je docasne, litovat nebudes a deti budou nadsene :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
11.5.15 07:13

Uz jako deti jsme meli doma psa, v byte -pravda chlupy byly,.ale pokud se uklizelo nikdy s tim. nebyl problem, ze by treba byly chlupy v jidle ci na obleceni.
Pes byl muj nejvetssi kamarad, u ktereho jsem mela pocit bezpeci (rodice byli casto pryc a my se segrou byli dlouho sami doma)
Takze ja mela jasno, ze detem psa poridim.
Poridili jsme 10ti mesicni stene z utulku (nepreferuji psa s PP) a nelituji,.je to mazel vsech, vycviceny, vi kam muze a kam ne. A ackoli mame zahradu, tak je s nami doma.
Denne luxuji, chlupy nikde nejsou, pes nas nijak neomezuje -mam cas jak na nej, tak i na deti, na dovoleny jezdi s nami.

• Citovat
  • Upravit
33155
11.5.15 07:24

Vždy jsem měla psy. A vždy se to dalo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
11.5.15 07:27
@AstraG píše:
Pokud ho budeš mít na zahradě proč ne, do bytu bych si už psa NIKDY nevzala, chlupy úplně všude.

Záleží jaká je to rasa. My máme nelínacího a doma nenajdu ani chlup. Sice dělá bordel jinak, ale chlupy fakt ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17631
11.5.15 07:33

Jinak bych řekla, že pes děti spíš obohatí, než omezí. Je to pro ně bezva kamarád a navíc se děti naučí chovat ke zvířatům. Podle mě pes k dětem patří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
11.5.15 07:39
@Antonie Bolavá píše:
Jinak bych řekla, že pes děti spíš obohatí, než omezí. Je to pro ně bezva kamarád a navíc se děti naučí chovat ke zvířatům. Podle mě pes k dětem patří

naprosto souhlasím :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
11.5.15 08:05

Pes k dětem patří, já dostala svýho prvního pejska v 10. Naucilo mě to spoustu. Moje dcera vyrůstá mezi4 psi a všichni si rozumí. Dcera je v tomhle po mě, jak vidí pejska je k neudržení. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný