Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,potřebovala bych radu od někoho kdo měl nebo má stejný problém se svým čtyřnohým miláčkem.Mám labradorku co miluje vodu, nebylo by na tom nic špatného kdyby se ta potfora necachtala ve vodě v jakékoli podobě
procházky okolo rybníků už jsme omezily protože kdykoli jsme se přiblížily-šla si zaplavat. Jenže teď si to vynahrazuje každou louží kterou vidí
zrovna před chvílí jsem jí musela komlpet vydrbat- přítel šel za chalupu a jen co otevřel vrata náše madam si to namířila do největšího bahniště a celá se v něm vyrochnila
někdy si říkám že máme prasopsa a ne psa
vím že by bylo řešení vodítko jenže s tím jí opravdu moc nevyvenčíma ona potřebuje hodně pohybu-sice je celý den na dvoře, ale to jí k vyřádění nestačí
Poslušná je taky- na zavolání přiběhne a na povel nesmíš do vody taky nevleze, ale v tomhle počasí bych nedělala nic jiného než velela nesmíš
nemáte někdo nějakou radu jak jí to aspoň trošku znechutit? Nejvíc se bojím toho až začne být opravdu zima-už teď jí mám doma protože mokrou jí venku samozřejmě nenechám.
Neli, tak to mate veselo, ja mam irskeho setra, ktery rovnez miluje vodu v jakekoliv podobe a nezbyva mi nic jineho, nez ho proste pred nejakou vetsi kaluzi privazat… Nereaguje totiz ani na nesmis
Voda je silnejsi a tim to hasne
loni nam vletel dokonce do zamrzleho strbskeho plesa, proste si sel zaplavat… tak to jsem uz pak teda rvala, protoze mohl byt nemocny nebo dostat zanet mocoveho mechyre nebo ledvin, blazen, v minus 5 jit plavat… ![]()
No, tak já mám také labradorku. A můžu ti říct, že tento boj už jsem vzdala. kdyby u nás byla poslední louže ve střední evropě, tak se v ní vyrachtá. Nezarazí ji ani smradlavé bláto.
Než bych jí to zakazovala, tak jí raději vyčistím. Už na to máme rituál - zabere max 5 min. Rovnou z venku do sprcháče, osprchovat nohy a břicho, vysušit. Jinak to nejde.
Lemaz - my to mame totez, rovnou z hadice s tryskou, osprchovat, vydrbat starymi rucniky a je to… 5 minut prace a pes je spokojeny
navic stastny, ze zase ma k dispozici vodu ![]()
xlin píše:
Neli, tak to mate veselo, ja mam irskeho setra, ktery rovnez miluje vodu v jakekoliv podobe a nezbyva mi nic jineho, nez ho proste pred nejakou vetsi kaluzi privazat… Nereaguje totiz ani na nesmisVoda je silnejsi a tim to hasne
loni nam vletel dokonce do zamrzleho strbskeho plesa, proste si sel zaplavat… tak to jsem uz pak teda rvala, protoze mohl byt nemocny nebo dostat zanet mocoveho mechyre nebo ledvin, blazen, v minus 5 jit plavat…
do zamrzlýho rybníka mi právě vletěla loni-tak jsme hned pelášily domu do tepla. Proto se jim už teď vyhýbám
jenže ty louže a bahnitá jezírka na poli atd. jsme z vesnice.
Taky to nemáš zrovna jednoduchý, zvlášť jestli je touha silnějsí než poslušnost. Snad nám tu někdo poradí jak na ty naše potápky ![]()
Příspěvek upraven 16.10.10 v 19:12
Jo, jo, labradorům to prostě uzmout nejde. My si podle vodních toků plánujeme i dovolku.
lemaz píše:
No, tak já mám také labradorku. A můžu ti říct, že tento boj už jsem vzdala. kdyby u nás byla poslední louže ve střední evropě, tak se v ní vyrachtá. Nezarazí ji ani smradlavé bláto.
Než bych jí to zakazovala, tak jí raději vyčistím. Už na to máme rituál - zabere max 5 min. Rovnou z venku do sprcháče, osprchovat nohy a břicho, vysušit. Jinak to nejde.
jééé co bych dala za nohy a břicho
Mě tam ta potvora vždycky letí po hlavě a pro jistotu se v tý louži ještě převalí, co kdyby náhodou někde zůstala čistá a suchá
![]()
nelík 01 - to je těžké, jak chceš labradora odnaučit chodit do vody
to prostě nejde
Mám taky labradorku a minulej rok když jsem šla na procházku s dcerou(v zimě -10),tak hádej co.
Jdem kolem naší říčky a chvilka nepozornosti, rozhlížim se kde je pes a ona si to palve vedle nás v té říčce.
No, bylo to docela komické, protože byla z poloviny zamrzlá(říčka) a ona jak plavala tak vypadala jak ledoborec jak čumákem rozrážela ten led ![]()
Měla jsem pak pořádný strach aby to neodmarodila.
zuzouš píše:
Nějak už to neřeším…
taky moc pěkný
![]()
Asi se tu žádný rady nedočkám co? ![]()
Máme labradora a úplně stejný problém .. vleze do všeho co se jen vzdáleně podobá vodě. V zimě se klidně vřítí do napůl zamrzlého rybníka, v létě do všeho … čím větší kentus, tím lepší. Jinak je poslušný, ale ta voda mu teda fakt nejde
.
estrea píše:
nelík 01 - to je těžké, jak chceš labradora odnaučit chodit do vodyto prostě nejde
Mám taky labradorku a minulej rok když jsem šla na procházku s dcerou(v zimě -10),tak hádej co.
Jdem kolem naší říčky a chvilka nepozornosti, rozhlížim se kde je pes a ona si to palve vedle nás v té říčce.
No, bylo to docela komické, protože byla z poloviny zamrzlá(říčka) a ona jak plavala tak vypadala jak ledoborec jak čumákem rozrážela ten led
Měla jsem pak pořádný strach aby to neodmarodila.
JJ když to tu tak čtu, dochází mi že asi žádná rada neni
tak nezbývá nic než tohle počasí nějak přetrpět a doufat že bude tuhá zima a všechno zmrzne ![]()
xlin píše:
To fakt asi nejde vice psum, kteri se pro vodu narodili…
To já vím, za ty roky co ho máme jsem si zvykla, ale skok plavmo do bahna není vždycky to pravé ořechové ![]()
Tak já Vás potěším tím že sem na tom nejhuř ![]()
Naše mrcha miluje vodu a vždy a všude vleze i kdyby byl led.Problém největší je ale ten že ona do vody skočí jak šílená,ale plavat už neumí.
Když byla mladá tak plavala,ale tet se po chvilce začne topit že na hladině vidim jen uši(starej kokr).
Takže u nás znamená že když neuhlídáme tak plaveme taky
.