Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
můj pes se poslední dobou chová opravdu příšerně, dříve celkem poslouchal a najednou klidně vběhne do silnice, nepřijde na zavolání, doma furt něco níčí a teď to právě vyvrcholilo, když se doma vyčůral a koukal u toho na mě…vůbec nevíme, co se s ním děje, věnujeme se mu…tak jedna z možností mě napadla, jestli nemůže náhodou vycítit mé těhotenství a dělat vše naschvál…přijde mi to trochu divný, ale v podstatě je to od doby, co jsem těhotná…nesetkala jste se s tím některá? Díky za odpovědi a mějte se krásně ![]()
Je to možné, že to dělá proto, že jsi těhotná. Určitě to pes pozná. Náš pes se taky choval divně, když jsem byla těhotná. Museli jsme řešit i docela vážný problém. Panicky si hlídal nádobu s granulemi, dokonce na mě kvůli tomu i vrčel a to rozhodně není žádný jedlík, naopak granule vždy nechával. Rozhodně bych ho za chování, které popisuješ ty netrestala, aby nebyl pak zlý na miminko…
Příspěvek upraven 15.11.13 v 23:51
Jorkové to dělají- slyšela jsem vícekrát, žárlí. Já si myslím, že prostě vvycítí změnusituace a jsou nejistí, tak na sebe upozorňují.
Byl mu teď rok, ano je mladý, ale už byl vychovaný a choval se normálně. Žádný nešvary už nedělal a teď najednou v chování několik kroků zpět… I tak divně vyčítavě kouká často, napadlo mě i, že je u nás prostě nespokojený.. Je to zlatý retrívr a máme ještě gaučáka, tak taky mohl začít možná žárlit, ale nevím, co by tak najednou.
Ano, to většina malých plemen, toho se bojím po porodu taky u našeho gaučáka, ale ten se teď chová normálně, jenom velkýmu hrabe..Předpokládám, že se to pak pěkně otočí, abysme se nenudili ![]()
Nase fenka byla v tehotenstvi v pohode, podle me to nepoznala. z porodnice ji manzel dovezl veci od dcery, aby ocuchala. doma ted na ni trochu zarli, chce byt taky stredem pozornosti, ale pred psy ji ochranuje, nesmi se nikdo priblizit:-)
Muj pes si me v prvnim tehotenstvi naopak vic hlidal, rad mi spal u bricha. Spis bych rekla, ze byl hodnejsi. Rozhodne to vnimal.
To jsem rada, ze nejsem jedina, ktere to tak prislo.
My mame voriska, byla jsem tehotna dvakrat za sebou a pokazde z nej byl strasny spratek, venku zdrhal, neposlechl, doma vecne neco hryzal ![]()
Urcite citi i tve tehotenstvi, ale podle veku pejska bych to tipla na obycejnou pubertu. Nase fenka se chovala v roce podobne, prostE to musis vydrzet, urcite nezapomnel na to co umel, az puberta prejde, zase si na vse vzpomene. Preji pevne nervy @Equus
Pejsek to moc dobře pozná. Já mám dva, malý /pinč / začal žárlit, přestal se tulit a začal vyžadovat pozornost moji dcery. Panička pro něj najednou neexistuje.
A fenka /ridgeback/ ta se zase začala ještě mnohem víc tulit, mazlit a přestala na mě skákat u vítání. To sama docela nechápu, před těhotenstvím byla vždy radostí bez sebe a musela mi olíznout tváře jako na uvítanou. Co jsem otěhotněla, tak s tím rázem přestala a vítá mě tím svým tančením kolem mě. Přestala blbnout a co sleduju tak víc mě hlídá.
Náš (boloňský psík) mě hlídal. Nikomu krom manžela a potom dětí nedovolil aby mi šahal na břicho. Venku vrčel na ostatní psy a bylo mu jedno jestli je to pudl nebo boxer. Po porodu hlídá kočárek k timu nikoho cizího nechce pustit. U starších jak má pocit, že se jim ubližuje tak vštěká.
Ano, možná vnímá i to, že jsi těhotná, ale spíš si myslím, že je v pubertě. Náš labrador to dělal taky.
@Equus pokud mu je rok, muze to byt puberta kolem roku prichazi to nejhorsi… Za druhe miminko v brusku podle me citi…
Ja bych se taky přiklonila k pubertě. má na to věk. my teď mame labradora devítiměsíčního a taky vyvádí. ale k nám si nic nedovolí, doma šlape jak hodinky, to zas jo.jen venku hrozně vyvádí, kolikrát je mi trapně před lidma.ale většinou to dělá jen, když vidí psa, tak je prostě k nezkroceni ![]()