Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kikuška90 píše:
@sunshinegirl Né, nemusí umět nic víc, snad jen ukazovat zuby cizím lidem (rozhodčí) aniž by je chtěl sežratTrénovat s ním můžeš postoj (ale každý pes umí stát) a pak běh (ale každý pes umí „běhat“). Stačí zkouknout jedno video z výstavy a máš jasno. Pamatuju si, jak jsem den před svojí první výstavou nespala jak jsem byla na nervy, pak jsme měli za 2 minuty hotovo (celkově asi za 15, než si prohlídl ostatní) a já nechápala z čeho jsem měla nervy
No ono záleží jestli je pes ideální nebo se musíš ohlížet na chyby, jak velká je konkurence a jestli vám o něco jde nebo se tam jedete jenom předvést. My měli se psem trénink na výstavy od mala, socializace + postoj + běh tak, aby to skrývalo mírné nedostatky (především křivá záda, špatný styl běhu,…) a hlavně aby vydržela. Ono i to bývá docela problém, když tam jdeš několikrát, jsi tam celý den a aby pes něco předvedl poté, co několik hodin sedí v rušném prostředí, to bývá docela problém.
@sunshinegirl píše:
Nimie, z pejskaře kočkaře neuděláš. Miluju psy, měla jsem svého chlapečka 7,5 roku, v létě jsem ho vyprovodila za Duhový most a moc mi chybí. Prostě buď pes, nebo nic.
Jak mám vědět, že jsi výhradní pejskař?
taky jsem vášnivý pejskař a zvířat máme… no… hodně a spousta kamarádů (mimo jiné i z řad kynologů) mají doma i jiná zvířata - buď jako rozptýlení a nebo právě protože potřebovali společníka, ale věděli, že psa teď mít nemohou. ![]()
@Nimie Nikdo Tě nenutí být někde celý den, na každé výstavě je rozpis, stačí přijet na svoji kategorii
… A pokud má pes viditelné nedostatky, tak s ním můžeš trénovat jak chceš - nechápu ![]()
@Kikuška90 jo to jsou, ale bez auta a sama chovatelka řekla že po čr nic moc takže jezdí do ciziny a na to čas ani finance nemam. Doma 3 děti z toho jedno ne zcela zdravé a manžel má jen 2 víkendy v měsíci volno
@sunshinegirl tak bych vzala asi jinde, protože co když podmínky nedodržíš, budeš na to mít tolik času? nebo tě to prostě nechytne
, chovatelka se ptala já řekla že bych ráda ale nejspíš na to nebudu mít čas tak říkala že nevadí, že je vždy ráda když vidí štěnata od svých fen na výstavě ale důležité je jak se kdo ke štěněti chová
, navíc naše bude asi menší takže štěnata velký risk a navíc ani na vypiplání štěnat nemam podmíny ale s PP jsme teda chtěla ![]()
@sunshinegirl píše:
Dle asi deseti chovatelů, s kterými jsme byla v kontaktu má. A je rozdíl mezi stafordšírským teriérem a stafordšírským bulteriérem. Co do povahy jsou ty rozdíly velmi velmi markantní. Takže je otázkou o čem se bavíš ty a o čem já. Jsou to psi velmi hodní, snadno zvládnutelní a vhodní i pro začátečníka.
Psala jsi, že chceš stafbula, ne s. teriéra
co do povahy je teriér ostřejší a celkově má větší sklony k agresi, ale co do výchovy to u bulteriéra není o moc lepší. Ač se to všude tvrdí, není to pes pro začátečníky, pár takových „začátečnických“ bulíků jsem už viděla, no nebyl to hezký pohled. A ten velmi hodný pes je ale velmi hodný právě jen pokud je dobře vedený, pokud má psychické i fyzické zaměstnání a pokud ho ochráníš před ostatními psy…
@Nimie píše:
Psala jsi, že chceš stafbula, ne s. teriéraco do povahy je teriér ostřejší a celkově má větší sklony k agresi, ale co do výchovy to u bulteriéra není o moc lepší. Ač se to všude tvrdí, není to pes pro začátečníky, pár takových „začátečnických“ bulíků jsem už viděla, no nebyl to hezký pohled. A ten velmi hodný pes je ale velmi hodný právě jen pokud je dobře vedený, pokud má psychické i fyzické zaměstnání a pokud ho ochráníš před ostatními psy…
Nevím, já chci stafbula. Mám ze spousty zdrojů úplně jiné informace, jak tady od tebe. Tak nevím. ![]()
@sunshinegirl píše:
V rámci výstav je nějaké předvedení poslušnosti? A jak složité je psa na výstavu připravit? Je to příprava shodná s tím, jako když pes na výstavy nechodí, nebo pes co chodí na výstavy musí prostě umět něco víc, jak normální pes, co tam nechodí?
ne neni to složité, pes se nesmí bát, musí si nechat šáhnout do tlamy kvůli zubům a normálně aby stál a vydržel. posuzuje se i povaha a pokud by byl hodně bojácný tak ho ani nemusí chtít posoudit. Co se děje na výstavách tak s tim by měla pomoct chovatelka, u štěnat to ale berou s rezervou že se vše musí naučit ![]()
@Kikuška90 píše:
@Nimie Nikdo Tě nenutí být někde celý den, na každé výstavě je rozpis, stačí přijet na svoji kategorii… A pokud má pes viditelné nedostatky, tak s ním můžeš trénovat jak chceš - nechápu
Křivá záda má dnes dovolila bych si říct obrovská spousta psů a správným postojem se do tá srovnat (ale samozřejmě to byl jenom příklad, na většině psů se něco najde a tréninkem jsi schopna to zahladit či vylepšit), správný běh se u výstavních psů trénuje běžně, protože ne všichni psi běhají „dle standardu“.
Na výstavě je rozpis, ale jednak se ho velmi často nikdo přesně nedrží a jednak mi nepříjde o moc lepší aby pes každou chvíli absolvoval třeba hodinovou cestu někam nebo jak jsi to myslela? Když máš klubovou malou výstavu, kde máš hned vedle ubytování, je to něco jiného než když přijedeš do areálu s hromadou psů a ač se tam můžeš projít po venku, tak to není nic moc ![]()
@sunshinegirl píše:
Nevím, já chci stafbula. Mám ze spousty zdrojů úplně jiné informace, jak tady od tebe. Tak nevím.
Když já mám z tebe trochu pocit, že ho náročností přiřazuješ někam ke koliím a podobným plemenům
stafbul potřebuje práci, potřebuje aby se mu někdo věnoval, hodně věnoval - ptala jsem se tě třeba na ten volný čas a moc jsi mi v zásadě na to neodpověděla kromě toho, že 8 hodinová pracovní doba není tolik - no není, ale + 3 - 4 se psem už je to téměř 12 a to ne každý zvládne.
@Nimie Myslela jsem to tak, že výstava je třeba od 8 do 15… ale v rozpise si najdeš kdy konkrétně vystavuje kategorie tvého plemena, tak tam nepojedeš na 8, ale až na 12 třeba. Takhle to děláme my, nebaví nás tam zevlit několik hodin ![]()
@Kikuška90 píše:
@Nimie Myslela jsem to tak, že výstava je třeba od 8 do 15… ale v rozpise si najdeš kdy konkrétně vystavuje kategorie tvého plemena, tak tam nepojedeš na 8, ale až na 12 třeba. Takhle to děláme my, nebaví nás tam zevlit několik hodin
Jo takhle, no ty ale přeci nemůžeš přijet až na to kolo, musíš absolvovat vstupní přejímku psů, která je před začátkem všech kolik kol, takže končí i několik hodin před tvým kolem, stejně jako těch kol může být víc. Jsou výstavy na kterých jsme takhle trčeli od rána až třeba do 3, protože nikdo ti nevezme psa, když přijedeš až na to, když jsi na řadě a my zrovna postoupili do dalšího kola, takže se zase čekalo ![]()
@Nimie píše:
Jo takhle, no ty ale přeci nemůžeš přijet až na to kolo, musíš absolvovat vstupní přejímku psů, která je před začátkem všech kolik kol, takže končí i několik hodin před tvým kolem, stejně jako těch kol může být víc.
To tak možná někde na klubovkách.. při národních, krajských, mezinárodních výstav to tak není. ![]()
@Kikuška90 píše:
To tak možná někde na klubovkách.. při národních, krajských, mezinárodních výstav to tak není.
Na klubovce jsme byli jednou jedinkrát a ta byla ze všech výstav nejpohodovější (volnější program + ubytování hned vedle). Krajské neřeším, na národních a mezinárodních výstavách jsme vždy měli průběh tak jak popisuju výše, mají to i v harmonogramech a v podstatě nevím o nějaké větší výstavě, kde by jsi mohla přijít až ve chvíli, kdy jsi na řadě (posuzuju ČR, mimo nemám zkušenost).
Nimie, z pejskaře kočkaře neuděláš. Miluju psy, měla jsem svého chlapečka 7,5 roku, v létě jsem ho vyprovodila za Duhový most a moc mi chybí. Prostě buď pes, nebo nic.