Pes a mé těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11439
26.10.15 13:10

@sunshinegirl K ročnímu psu a miminu je nepostradatelný a nutný šátek na nošení dítěte. Nějak si neumím představit, že denně cvičím poslušnost s puberťákem psem a mám dítě někde schovanou v kočáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31993
26.10.15 13:13
@Kikuška90 píše:
@Nimie Já z Tebe mám pocit, že jsi akorát teoretik. Prakticky o všem o čem se tu bavíme víš prd. Stačí se podívat na FB výstav jak se tam lidi (začátečníci) ptají jestli musí jezdit ráno na 7, když vystavují třeba až ve 13… a kolik lidí jim tam odpovídá, že to opravdu potřeba není. Tak jsou asi všichni blbý a nedodržují pravidla. :mrgreen:

Na výstavě jsem nebyla až teď poslední dva roky, nepředpokládám, že se něco drasticky změnilo. A když je to tedy tak normální chodit mimo stanovený čas pro přejímku, tak proč tam ten čas na to vyhrazený vůbec je? Pro srandu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
26.10.15 13:15

@Nimie Pes potřebuje především lásku, tou jde napravit naprosto vše…z vlastní zkušenosti. většina poslušnosti jde naučit i doma, tj. pohyb po venku v případě nevolností manžel, výcvik doma já. Socializace - autobus, auto, vlak, šalina, lidi, psi, restaurace, veterináři, výstavy apod. by zvládl i manžel. Sahat do misky s jídlem, do pusy, do uší, do očí apod. můžu učit doma já. Do roku života toho psa nemůžeme přetěžovat nějakýma tůrama, abychom mu neoddělali klouby, takže toho pohybu taky nebude tolik, co později. To zase jen já shrnuji, jak uvažuju. 15 kg psa bych snad měla být schopná ze schodů snést, kdyby na věc přišlo, ale to je velmi nepravděpodobné…nebydlíme ve staré bytovce se starým výtahem. Navíc pes 15 kg bude vážit v dospělosti, ne jako štěně. Až bude vážit tolik, tak může ty schody taky jednou seběhnout a vyběhnout…není to přece stabilní každodenní chůze.

• Citovat
  • Upravit
sunshinegirl
26.10.15 13:17
@Fjodorka píše:
@sunshinegirl K ročnímu psu a miminu je nepostradatelný a nutný šátek na nošení dítěte. Nějak si neumím představit, že denně cvičím poslušnost s puberťákem psem a mám dítě někde schovanou v kočáru.
Šátek určitě nebude…mám oddělaná záda, to ani neplánuji. Od toho je kočárek. Vyjedu na volné prostranství a děcko spí v kočárku. Vždyť to tak normálně ženské dělají, tohle vidím dost často. Já se fakt obávám, že by to moje záda nezvládla a navíc tohoto nejsem zastáncem. Myslím si, že si na to děcko zvykne a pak když má jet v kočárku tak jen řve.
  • Citovat
  • Upravit
31993
26.10.15 13:18

@Kikuška90 teď zrovna koukám, jak Praha ještě zdůrazňuje, že mají přejímky pouze do 11. No, asi až příště pojedu na výstavu, tak budu tohle upozornění ignorovat, když údajně stačí si skočit ke kruhu až to uznám za vhodné… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31993
26.10.15 13:21
@sunshinegirl píše:
@Nimie Pes potřebuje především lásku, tou jde napravit naprosto vše…z vlastní zkušenosti. většina poslušnosti jde naučit i doma, tj. pohyb po venku v případě nevolností manžel, výcvik doma já. Socializace - autobus, auto, vlak, šalina, lidi, psi, restaurace, veterináři, výstavy apod. by zvládl i manžel. Sahat do misky s jídlem, do pusy, do uší, do očí apod. můžu učit doma já. Do roku života toho psa nemůžeme přetěžovat nějakýma tůrama, abychom mu neoddělali klouby, takže toho pohybu taky nebude tolik, co později. To zase jen já shrnuji, jak uvažuju. 15 kg psa bych snad měla být schopná ze schodů snést, kdyby na věc přišlo, ale to je velmi nepravděpodobné…nebydlíme ve staré bytovce se starým výtahem. Navíc pes 15 kg bude vážit v dospělosti, ne jako štěně. Až bude vážit tolik, tak může ty schody taky jednou seběhnout a vyběhnout…není to přece stabilní každodenní chůze.

Netvrdím, že to nemůžeš udělat, jen že ty věci zabírají čas a je potřeba na ně myslet. Pokud tobě ani manželovi nevadí potenciální velká možnost toho, že to celé zůstane na něm, tak do toho jděte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
26.10.15 13:23
@sunshinegirl píše:
Podívej, hlavně mi dalo práci najít chovku, kde je dobré spojení, kde je dobrý chovatel, ochotný komunikovat, pomoci, vysvětlovat apod. Našla jsem, vypadá to skvěle, opravdu mám boží pocit, pán každý den píše mailík, telefonu a to ještě štěndům není týden. Pořád se ptá, jak se máme, říká co u nich nového a odpovídá na dotazy. Mám spíš představu, že by pes měl být kratší, robustnější a klidnější povahy, právě kvůli plánované možnosti canisterapie. Musí být stoprocentně geneticky nezatížen nemocemi, mít výborně využité období vtiskávání a nesmí být z rádobychovky, kde chrlí 30 vrhů za pět let. Množírny na psy s papíry u mne neobstojí. Z vrhu tedy zatím, dle dosavadních projevů (ale je opravdu mega brzy) vyplývá možnost jedné fenky a jednoho psíka. Pes je kratší, robustnější a dle majitele už teď vypadá, že bude klidnější. Fenka je kratší, samozřejmě méně robustní, světlejší žíhání a také klidnější. Čekáme, teprve se začnou projevovat. Rostou krásně, maminka je šikovná. Zatím se přikláníme k tomu, že budeme mít zase kluka. :srdce:

Taky máme kluka :)… Chovatel, podle popisu, vypadá jako člověk na správném místě :palec: Držím palce ať se rozhodnete co nejlépe pro obě strany a nikdo nestrádal :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31993
26.10.15 13:27

@Kikuška90 koukám zrovna do těch tvých doporučených FB skupin a psala jsem kamarádce, která vystavuje všechny své psy několikrát do roka, že co se změnilo. A co nevidím, Brno přejímku delší dobu nevede ač jí má v propozicích, jinak ale standardně se dělat má a přinejmenším v té Praze zůstává tak jak má být. To je přiznám se pro mě novinka, v Brně jsem nebyla a nenapadlo by mě, že budou porušovat své vlastní propozice, to ale nic nemění na tom, že podle pravidel má přejímka své hodiny a dokonce i na tom FB jsem se dozvěděla, že v těch hodinách bych to měla stihnout pokud nechci nějaké komplikace ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
26.10.15 13:30

@sunshinegirl a co jsem vše dočetla si beztak myslím, že už jste rozhodnutá ;) a chválím výběr pejska s PP. Co se týče rasy tak soudit nebudu, čivava je úplně něco jiného :) ale samozřejmě základní výcvik potřebuje taky a problém s 10 km nemáme, ale je fakt, že když nemůžou, nacpu je do tašky a jde se dál :)
No a na to nošení pak šátek plánuju, resp. manducu, ale určitě potkávám spoustu ženských i s kočárkem a psem, takže v tom bych problém neviděla..
Akorát s těmi nevolnostmi bych asi váhala.. Pak je otázkou kolik by stála rezervace štěnda a při případných potížích hold od koupě ustoupit.. A nebo mě ještě napadá, každý správný chovatel nabízí hlídání pejska třeba v době dovolené kam pes nemůže.. Tak se s nima domluvit a i za nějaký měsíční výdaj ho nechat u chovatele? Otázkou pak je, jak se mu chovatel bude moc věnovat a aby z něj pak byl pes podle vašich představ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
26.10.15 14:52

@Nimie S těma výstavama to nehroť. Nevím, jak to bylo dřív, ale poslední dva roky na větších výstavách typu národní, mezinárodní u vstupu ukážeš vstupní list, abys prošla a pak jdeš se vstupním listem ke kruhu vyzvednout si desky s číslem, diplomem, formulářem na posudek, katalog si vyzvedneš zase jinde na vyhrazeném místě. Když už se posuzuje, tak musíš počkat, až bude kruh prázdný aby ti zapisovatelka nebo vedoucí kruhu desky vydala. Na malých krajských či oblastních dostaneš všechno na jednom místě. Přejímka je samozřejmě v propozicích psaná, ale začíná se čím dál častěji objevovat časový rozpis plemen - rozhodčí to dodržují, pokud jsou náhodou dřív hotovi, tak pokud následující plemeno nemá plnou účast u kruhu, nezačnou posuzovat dřív než podle rozpisu. Pokud časový rozpis není tak přijedeš ráno na přejímku, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
26.10.15 14:59

@sunshinegirl stafbulík je úplně v pohodě, je to relativně prcek a ostatní záleží na výchově. Co znám stafbulíky, tak všichni v pohodě, kontaktní, mazliví. A pokud je vstřícný i chovatel a má zdravý odchov - co více si přát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
26.10.15 15:30

Tak padlo rozhodnutí…bereme pejska, bude náš…budeme mít dalšího chlapečka. Snad bude čestným nástupcem našeho prvního chlapečka…

• Citovat
  • Upravit
19198
26.10.15 15:34

@sunshinegirl Tak držím palce :kytka: a nezapomeň, že jakýho si ho uděláte takovýho budete mít :dance: :dance: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
26.10.15 15:41

@sunshinegirl držím packy a přesně jak říká @Kikuška90 . Odkud bude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
26.10.15 18:20

@Nirrti Bude to pan slovák :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat