Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Naši to taky poznali, ne že by teda dělali až takové naschvály co tobě zakladatelko, ale do té doby byli venku suproví, poslouchali, všecko, a co jsem otěhotněla, tak byli na zabidí, dělali že mě neslyší, věčně někde v trapu, a když jsem porodila, tak zas normální, slušně vychovaní pejsci.
@Luccy-89 máme taky fenku ast, v těhotenství probíhala těžká puberta (měla rok), je zvláštní, že když jsi s ní doma, tak se takto chová. Zkus si s ní doma pocvičit, zkrátka se jí věnovat. Myslím, že pouze zkouší, co si může dovolit. Naše fenka to tak má taky. Přijde období, kdy si musí vyzkoušet hranice poslušnosti a to u každého člena. Postupně takto vystřídá všechny. Je to zajímavé pozorovat, protože na všechny ostatní je úplně zlatíčko a na toho jednoho dotyčného držkuje, provokuje, neposlechne…pak najednou ze dne na den zlom a vybere si někoho jiného a k tamtomu předtím se chová slušně ![]()
Jinak při těhotenství - moc dobře vnímala, že se něco děje, často mi chtěla olizovat břicho, v noci se tulila k břichu (spí s námi v posteli). Po porodu se z ní stala hlídačka na plný úvazek, takže jsem jí chvilku musela vysvětlovat, že za prvé já jsem matka a za druhé já rozhodnu, kdo k malé může a kdo ne ![]()
Teď nás to čeká podruhé, jsem sama zvědavá na reakci.
Řekla bych, že ty sama jsi podvědomě na sebe opatrnější, nepohybuješ se tak rychle a obratně (což je pochopitelné), takže fenka zjistila, že si může víc dovolit a okamžitě toho začala využívat.
Zapoj co nejvíc chlapa, ať zajistí vyběhání a vysportování a na tebe zbydou jenom kratší vyvenčení. nemá cenu, aby ses s ní venku přetahovala a nervovala se. Možná jestli je většina venčení na tobě a díky rizikáči jí nemůžeš dopřát tolik pohybu, tak je nevybitá a tím pádem i víc zlobí doma…
já to u svých psů nezaznamenala, během obou těhotenství jsem zvládla pár závodů, obě psiny se vždycky chovaly normálně…
@LN dám příklad, celý týden se jí snažím nějakým způsobem zaúkolovávat forma hra- odměna, jako přines hračku, kde máš míček zůstaň- k noze, ale prostě na mě dlabe a jeden den v týdnu jako když otočí a je vzorná, ale převažuje spíš to že mě má na salámu.. ona to zkouší já to vím, ale fakt nevím co dělat..
@Etcetera78 manžel je velice pracovně vytížený a vrací se polomrtvý kolem 10 hodiny, takže veškeré venčení je na mě.. jak říkám jsem na rizikovém a i přes to že mám zákaz jí beru na delší procházky aby se vyběhala.. modlím se aby až se malá v březnu narodí začla zase fungovat, jinak je fakt zlatá, děti miluje, máme 2 letého synovce a od miminka jsou spolu.
@Luccy-89 Musíš zvýšit hodnotu sebe sama - ty dáš jídlo a až na povel si vezme, ty určíš, kdy se bude hrát, ty budeš mít ty nej ňamky. Jestli máš dost sil, doporučuji trénink pozitvní posilování, pes se naučí sebekontrolu, získá sebevědomí a páníček je středobod světa ![]()
Holky a je možné, že to pes pozná fakt hned na začátku těhotenství? Při venčení posledních 14dní prostě na mě se. e, tedy naštěstí ne úplně, ale nefunguje tak jak jsem zvyklá, přijde mi víc roztěkaný, rozlítaný.. v procházkách se nic nezměnilo, chodíme stejně často, se stejnými psy, na stejná místa ![]()
Ahoj holky, už delší dobu mi v hlavě vrtá jedna věc, třeba s tím budete mít zkušenosti. Máme už skoro šest let fenku kokršpaněla. Je to zlato, povahově je skvělá, jen trochu strašpytel a introvert, ale mě a manžela zbožňuje. Jsem teď v osmém měsíci těhotenství a ona se začala chovat jinak. Víc se ke mně tulí, leze za mnou i na wc, takže podle mě graviditu vycítila. Jenže dřív spala s námi v posteli, klidně nám byla schopna zalehnout hlavu, jen aby byla co nejblíž. Už tak dva měsíce to nedělá, spí hlavně v obýváku nebo v pelíšku. Když ji zavoláme, tak přiběhne, pomazlí se a jde hned z postele pryč. Ale ráno, když manžel odejde do práce, ke mně hupsne a spí se mnou až do doby, než vstanu. Tak nevím, čím to může být? Že by cítila, že přijde někdo další a dělala mu místo? Ale potom nevím, proč si ke mně přilehne, když muž odejde. Co myslíte? ![]()
U nás to taky tak přirozeně bylo, když jsem byla těhotná nebrala jsem jí do postele a postupně si sama zvykla, má svůj klid v pelíšku. To jí bylo 5 když se malý narodil a byl to závislák největší. Rok byla trošku mimo, nebyl na ní tolik čas, takže sama na zahradě a tak a dneska v 18m měsících malého už je to jeho parťák a hrají si spolu. Lepší když je to takhle, než když by se trápila, že najednou nemá pozornost a nedej bože začala pak na malé útočit, to se taky stává.
@Luca10
úplně mi to připomíná moje těhotenství. Té naší chlupatině bylo tenkrát 8 let. Cesta na wc, do koupelny, do sprchy všude jsem jí měla za zadkem. Když jsem se po týdnu vrátila z porodnice málem dostala radostí infakrt
Udělali jsme to tak, že nejdřív jsem šla domů já aby mě mohla dostatečně přivítat a cca za 10 minut přinesl přítel maličkou v autosedačce. Fena jí očuchala, lehla si na gauč a otočila s ke mně zadkem
trucovala asi 30 minut a pak bylo všechno zase o. k.
Ja mam dve fenecky, ta starsi je solista, takze kdyz zacala citit ze se neco deje, zacala se mi vyhybat a naopak prilnula vice k manzelovi. Kfyz spala s nama v posteli opatrne me obchazela aby mi neublizila.
Ta mladsi se ke me tulila, lehala si k brisku a porad se mazlila. Parkrat ji i prcek poradne nakop… ![]()
A taky se mnou spavala, natlacila se mi na zada a zahrivala…
Po porodu dva tydny spaly na me kosili nacuchnute mimcem, ze zacatku se mu hodne vyhybaly… proste to byl vetrelec. Ted ho olizuji a on jim dela mala mala…
A jeji reakce ted si myslim ze jsou normalni, spis uvidite co se bude dit potom, bohuzel kazdy pejsek reaguje jinak, ja treba tu starsi nikdy s mimisem nenechala bez dozoru…bala jsem se aby mu neublizila, clovek nikdy nevi…
![]()
@Luca10 Náš pes to taky dělal. Lehal mi hlavou na břicho, čuchal mezi nohy a pořád se kolem mě motal. Ležel v koupelně na zemi když jsem relaxovala ve vaně, nenechal mě jít samotnou na záchod a byl jak můj stín
V posteli spí s náma odjakživa, ale až teď co máme našeho chlapečka tak spává spíš na gauči a občas v posteli. Jinak krouží kolem postýlky a dívá se zda je vše v pořádku. Když malej kvíkne nebo začne natahovat, hned letí k němu a pak za mnou.. mě upozornit, že se asi něco děje
Ta fenka chce být podle mě jen s tebou
Hlavně ji pak neodhánět od miminka aby nežárlila a nebyla agresivní. Sousedka pode mnou teď musela dát srnčího ratlíka pryč, protože po ní začal naopak startovat jak je těhotná ![]()
Ahoj holky, já jsem strašně zvědavá jak to bude u nás
Jsem v 6 měsíci a naše malá fenka bude mít 4 roky. Je na mě strašně závislá, navíc jsem na neschopence takže si užívá, že jsem s ní doma. Zatím tedy pořád spí s námi, uvidím jak to bude dál. Pořád mi leze na bříško a chce se mazlit, doufám, že potom nebude moc žárlit a přijme to jako ty vaše ![]()
@milinka Náš občas žárlí. Když chovám prcka a chci ho pohladit tak uhne hlavou, odejde do pelechu a kouká strašně dotčeně
Zrovna mi ale malej usnul u prsa a pes hlavou na nohách ![]()
Ahoj, máme 3letou fenku Parson russell teriera a od té doby co jsem těhu, tak je hrozně opatrná a mazlivá a pořád na mě dává pozor, potřebuje být všude se mnou a chodí se mnou i do koupelny a na záchod. Byla zvyklá spát v pelíšku nebo na gauči, ale od doby, co jsem těhu začala chodit spát do koše se špinavým prádlem a nebo chce k nám do postele, být se mnou. Pokud jí nenecháme spát u mě, tak se kouká jako když jí ubližujeme. Tak přemýšlím, jestli jí nechat, nebo ty její pohledy přetrpět. Nechávali jste psát psa v posteli, nebo jste zakazovali? Vedle postele v pelíšku spát prostě nebude. ![]()