Pes čůra do postele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3047
11.5.21 12:12

Psa bych si do postele nikdy nevzala. A kdyby se mi tam pochcával tak už vůbec ne.. fuj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
11.5.21 12:15

Ne, zvířata nedělají naschvály, není to snaha člověka vytočit, je to důsledek nějakého přirozeného chování v nepřirozeném prostředí (žít v bytě, nelovit a fungovat s lidmi co chodí případně do práce fakt není pro psovitou šelmu přirozené)

Řešením je pochopit to chování, vyloučit onemocnění a změnit životní prostředí psa tak, aby nemusel reagovat tak, jak člověk nechce.

1. vezměte ji i se vzorkem moči k veterináři. Bez toho, abyste si byli jistíí, že není nemocná se nikam nepohnete.

2. pokud je to velká louže a případně exkrement, tak u malýho psa to může taky být tím, že holt máte špatný rytmus krmení a venčení, kdy holt přes celou noc s mrňavým měchýřem nevydrží, je tedy potřeba to upravit tak, abyste chodili na poslední procházku dostatečně pozdě a krmit tak, aby se při té poslendí procházce vykadila a vyčůrala a na noc byla „prázdná“

3. v případě že je to ze stresu a posiluje si značkováním toto je moje teritorium, tak je potřeba porozumět příčinám toho stresu a začít se psem pracovat tak, aby měl jasnější pozici ve smečce, jasnější hranice, jasnější odměny. Ani mrňavý pes není hračka a nebo kočka a musí se cvičit a pracovat s ním každý den, ideálně venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
11.5.21 12:22
@Ou píše:
Ne, zvířata nedělají naschvály, není to snaha člověka vytočit, je to důsledek nějakého přirozeného chování v nepřirozeném prostředí (žít v bytě, nelovit a fungovat s lidmi co chodí případně do práce fakt není pro psovitou šelmu přirozené)

Řešením je pochopit to chování, vyloučit onemocnění a změnit životní prostředí psa tak, aby nemusel reagovat tak, jak člověk nechce.

1. vezměte ji i se vzorkem moči k veterináři. Bez toho, abyste si byli jistíí, že není nemocná se nikam nepohnete.

2. pokud je to velká louže a případně exkrement, tak u malýho psa to může taky být tím, že holt máte špatný rytmus krmení a venčení, kdy holt přes celou noc s mrňavým měchýřem nevydrží, je tedy potřeba to upravit tak, abyste chodili na poslední procházku dostatečně pozdě a krmit tak, aby se při té poslendí procházce vykadila a vyčůrala a na noc byla „prázdná“

3. v případě že je to ze stresu a posiluje si značkováním toto je moje teritorium, tak je potřeba porozumět příčinám toho stresu a začít se psem pracovat tak, aby měl jasnější pozici ve smečce, jasnější hranice, jasnější odměny. Ani mrňavý pes není hračka a nebo kočka a musí se cvičit a pracovat s ním každý den, ideálně venku.

Tak az na to znackovani, posilovani teritoria ze stresu a pozici ve smecce souhlasim. Docela by mne zajimalo, odkud cerpas. Prvni dva body ok, 3. bod je uz nejakou dobu prekonany (asi tak 20 let, ale drzi se to jak das). Krome toho stresu samotneho, ale to by se nejspis projevovalo i ve dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
11.5.21 12:23

To je ale hnus spat v prochcanejch perinach s hovnem pod hlavou. A jeste si toho vsimnout „az nekdy“.
Cunata jste vy.

Ja furt nechapu, ze si lidi mysli, ze tihle mali pseudopsi, nepotrebuji poradny vycvik.
Psa vycvict a vlastni pelech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5983
11.5.21 14:02

Mám čivavu… vyloženě mi do postele nečůrá, ale všimla jsem si, že ve spánku jakoby učůrává, po zdravotní stránce je Ok. Prý tato malá plemena učůravají běžně. Při radosti, při strachu i ve spánku.
Já to vyřešila tak, že spí už jen v posteli na pleně, ikdyž jsou to 2-3 kapky za noc, tak by mi bylo dost nepříjemné spát v pročůrané posteli…
Nevím jestli je to tvůj případ a nebo jestli se vám tam normálně vyčůrá…
Já bych s ní v tvém případě začala chodit ven i v noci a nechala zkontrolovat ledviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
11.5.21 14:38

Prvně bych vyloučila zdravotní problém (infekce močových cest apod.), pak bych se zamyslela, jestli doma nenastala nějaká změna (nový partner treba) a pak bych si našla odborníka, který by třeba na něco přišel. Ale každopádně bych do té doby psa nenechala spát v posteli 8o Já snesu hodně, co se týče psů, ale aby mi cural a kadil do postele, to bych fakt nedala 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
11.5.21 14:51

Teda psi s námi spí v posteli, ale aby nám tam chcali, tak to je trochu moc, to je fakt humáč. Jak to někdo nemůže zjistit to nechápu :nevim:. Není třeba důvod ten, že se bojí seskocit, jakože do postele umí, ale z už ne? Protože to fakt není běžný, že se vychcije, tam kde spí. To už malá štěňata mají takový instinkt. No každopádně asi by bylo nejlepší jednou v noci vstát a jít s ním ven, protože i když zamezite posteli, osobně mi přijde humáč mít nachcano i na zemi. Nechápu lidi co mají všelijaké ty podložky atd a vesele si v té místnosti spí. Možná by nebylo od věci ani navštívit veterinu, pokud to dříve nedělal. A pokud by prostě nic nezabralo ani to noční venčení, no tak prostě halt psa z místnosti kde se spí pryč. Aby jste nežili jak prasata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80043
11.5.21 15:01

Značkuje si svoje území. Naše fenka tohle dělala, když jsme odjeli na dovolenou a hlídal ji někdo jiný. Jinak nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
11.5.21 15:04
@Anonymní píše:
Prosím pomoc, jsem už zoufalá..
Nase 3 léta čivava čůra v noci do postele, párkrát uz se tam aji vysral..
Určitě to nedělá naschvál když ho třeba necháme doma, to do ložnice nema přístup, dela to fakt jenom v noci, přes den je normální a chodí ven.
Cítit to nejde, takže pokaždé když prevlikam peřiny, najdu někde flek, takže mu nemůžu ani nadat, když nevím kdy to udělal..
Děkuju za rady..
A hlavně mi prosim nepište, že ho mám odnaučit spat v posteli..

Proboha tohle mít doma :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
11.5.21 15:18

8o to cítit prostě musíš. A no pokud se pes venčí do postele tak tam prostě spát nebude :cert: :cert: Ve 3letech už má dávno ovládat hygienu, ale jestli je naučený že dom může tak mu je jedno kde to pustí :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2963
11.5.21 15:45

Naše fenka dceři počůrala polštář, tak putovala do jiné místnosti a nemá přístup už do postele. Nedá se. Když nechceš mít počůranou postel, nechť spí vedle v nějakém měkoučkém pelechu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
11.5.21 17:17
@Anonymní píše:
Prosím pomoc, jsem už zoufalá..
Nase 3 léta čivava čůra v noci do postele, párkrát uz se tam aji vysral..
Určitě to nedělá naschvál když ho třeba necháme doma, to do ložnice nema přístup, dela to fakt jenom v noci, přes den je normální a chodí ven.
Cítit to nejde, takže pokaždé když prevlikam peřiny, najdu někde flek, takže mu nemůžu ani nadat, když nevím kdy to udělal..
Děkuju za rady..
A hlavně mi prosim nepište, že ho mám odnaučit spat v posteli..

My máme už starého křížence čivavy. Počůrává se, tak kupujeme pleny. Kupujeme dětské pleny, otvor na ocásek vystřihnu, :pocitac: a aby si to nesundal, tak jsem mu ušila bodýčko, to mu přes plenu dám a máme klid. Postele počůrané nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
11.5.21 17:18
@Mgree píše:
Naše fenka dceři počůrala polštář, tak putovala do jiné místnosti a nemá přístup už do postele. Nedá se. Když nechceš mít počůranou postel, nechť spí vedle v nějakém měkoučkém pelechu.

Nesmysl, jestli je to zvíře zvyklé být s námi v posteli, tak ho vyšoupnutí vystresuje a tím spíš se bude počůrávat. Stačí dávat plenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
11.5.21 17:19
@GabinkaCh píše:
Proboha tohle mít doma :poblion:

Aby ses z toho nepo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
11.5.21 22:52

Radím pořídit si psa a né čivavu :mrgreen:
To snad není možný aby to nebylo cítit :nevim: jako pokud třeba děláš závozníka u fekalu tak bych to i chápal.
Pes nemá v posteli co dělat buď pelech nebo bouda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný