Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím. Potřebovala bych poradit. Minulý týden jsem si z útulku přivezl pejska - je to šestiletý pejsek, kterého jsem si přivezla s tím, že má hygienické návyky. Vencim ho 3× denně a dávám mu dost prostoru na to, aby si vše očichal a vykonal v klidu potřebu. Pravidelně po návratu z procházky se ale vyčůrá až vevnitř v bytě na koberec.
Neměl by někdo radu, co třeba dělám špatně a co mám kdyžtak dělat?
Moc díky!
Buď s ním venku tak dlouho, dokud se nevyčůrá. Pak ho pochval, dej klidně pamlsek. Možná to bude neznalostí prostředí. V moment, kdy se vyčůrá na koberec k němu jdi, a rázně mu řekni ne, nesmíš. A určitě bych aspoň ze začátku venčila vícekrát, než 3×.
Souhlasím s tím, že musíte venku prostě zůstat, dokud se nevyčůrá. Není možné, že je zvyklý na čůrání na plenku? ![]()
Zkus Desenskyho
Ne samosebou se většina psů z útulku vrací zpátky.
Jsou nevychovany a starého psa novým kouskům nenaucis.
![]()
Vím žes to myslela dobre
@Masto píše: Více
Nečekej, ze bude adaptovany hned. Je to pes, ne robot, ale ani clovek.
Taky si myslim, že to bude změnou prostředí. Asi si musí zvyknout. Co zkusit dát mu hned po procházce doma nějakou dobrotu, aby se těšil na pamlsek? Taktika odvést pozornost ![]()
@Anonymní píše: Více
Ten chlap by se z toho musel zbláznit, kdyby ho každej otravoval s blbinama. Logicky je každý pes z útulku vystresovaný, nevíme čím si prošel, co se mu v životě stalo. Chce to trpělivost a prostě trénovat, on si časem zvykne.
Dost prostoru je co? Jak dlouho jste venku, jak daleko chodíte?
@terien Chodíme ráno a večer tak na cca 20 minut a odpoledne ven na cca hodinu.
Moc díky
Dej pryč koberec- je to jedna velká curaci podložka. Na tu se většinou učí štěňata a pak jim to někdy zůstane.
Venku chválit a vždy odměnit čurání. Doma okamžitě čumák k loužičce a vyhubovat. Zajít na veterinu, jestli nemá močové kameny. Chodit s ním ještě častěji, aspoň na chvilku. Podívat se na stránky R. Desenského. Sama jsem u něj našla dost dobrých rad. Pejsek se to naučí, ale je potřeba být důsledný. Takže vždy pochválit a vždy vyhubovat. ![]()
Kdyz jsem ucila venku curat stene, tak jsem venku travila hodiny
To, co popisujes, je takovy standardni rezim pro vychovaneho psa. Pokud ho potrebujes naucit hygienicke navyky, tak bych s nim travila venku mnohem vic casu. Treba klidne cele oba dva dny o vikendu.