Pes čůrá v bytě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5
9.12.24 08:30

Pes čůrá v bytě

Zdravím. Potřebovala bych poradit. Minulý týden jsem si z útulku přivezl pejska - je to šestiletý pejsek, kterého jsem si přivezla s tím, že má hygienické návyky. Vencim ho 3× denně a dávám mu dost prostoru na to, aby si vše očichal a vykonal v klidu potřebu. Pravidelně po návratu z procházky se ale vyčůrá až vevnitř v bytě na koberec.
Neměl by někdo radu, co třeba dělám špatně a co mám kdyžtak dělat?
Moc díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Asta135
9.12.24 08:38

Buď s ním venku tak dlouho, dokud se nevyčůrá. Pak ho pochval, dej klidně pamlsek. Možná to bude neznalostí prostředí. V moment, kdy se vyčůrá na koberec k němu jdi, a rázně mu řekni ne, nesmíš. A určitě bych aspoň ze začátku venčila vícekrát, než 3×.

• Citovat
  • Upravit
53190
9.12.24 08:40

Souhlasím s tím, že musíte venku prostě zůstat, dokud se nevyčůrá. Není možné, že je zvyklý na čůrání na plenku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prodobro
9.12.24 08:40

Mohl by být ve stresu po změně prostředí?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.12.24 09:01

Zkus Desenskyho
Ne samosebou se většina psů z útulku vrací zpátky.
Jsou nevychovany a starého psa novým kouskům nenaucis.
:nevim:
Vím žes to myslela dobre

• Citovat
  • Upravit
21090
9.12.24 09:21
@Anonymní píše: Více
:roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21090
9.12.24 09:22
@Masto píše: Více

Nečekej, ze bude adaptovany hned. Je to pes, ne robot, ale ani clovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
9.12.24 09:37

Taky si myslim, že to bude změnou prostředí. Asi si musí zvyknout. Co zkusit dát mu hned po procházce doma nějakou dobrotu, aby se těšil na pamlsek? Taktika odvést pozornost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33136
9.12.24 10:22
@Anonymní píše: Více

Ten chlap by se z toho musel zbláznit, kdyby ho každej otravoval s blbinama. Logicky je každý pes z útulku vystresovaný, nevíme čím si prošel, co se mu v životě stalo. Chce to trpělivost a prostě trénovat, on si časem zvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
9.12.24 10:28

Dost prostoru je co? Jak dlouho jste venku, jak daleko chodíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
9.12.24 11:03

@terien Chodíme ráno a večer tak na cca 20 minut a odpoledne ven na cca hodinu.
Moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
9.12.24 11:04

Dej pryč koberec- je to jedna velká curaci podložka. Na tu se většinou učí štěňata a pak jim to někdy zůstane.

• Citovat
  • Upravit
2183
9.12.24 11:09

Venku chválit a vždy odměnit čurání. Doma okamžitě čumák k loužičce a vyhubovat. Zajít na veterinu, jestli nemá močové kameny. Chodit s ním ještě častěji, aspoň na chvilku. Podívat se na stránky R. Desenského. Sama jsem u něj našla dost dobrých rad. Pejsek se to naučí, ale je potřeba být důsledný. Takže vždy pochválit a vždy vyhubovat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
9.12.24 11:19
@Masto píše: Více

To se nediv, že čůrá doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5205
9.12.24 12:50

Kdyz jsem ucila venku curat stene, tak jsem venku travila hodiny :nevim: To, co popisujes, je takovy standardni rezim pro vychovaneho psa. Pokud ho potrebujes naucit hygienicke navyky, tak bych s nim travila venku mnohem vic casu. Treba klidne cele oba dva dny o vikendu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný