Pes - klíšťata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5261
6.3.25 00:58

Pouzivam Frontline Triactive pipety, protoze pusobi i repelentne. Driv jsem mivala Bravecto, ale to neni repelentni a prisate kliste muze stejne nemoc prenest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartaProchajda
6.3.25 01:36

Ale ty tablety mají úplně jiný efekt než obojek. S tabletama nachytá klíšťata, která se přisají a až po nějaké době zemřou. Klíště může nemoc přenést během chvíle, takže bych tomu ochrana moc neříkala. Samci klíšťat budou po psovi lézt i tak, protože ti se nepřisávají.
Obojek funguje jinak. Klíšťata na psy tak nejdou a když už na něj vlezou, jsou zblblá. Buď je najdete a odstraníte, nebo sama po nějaké době chcípnou, vadí jim ta látka v obojku.

• Citovat
  • Upravit
10144
6.3.25 10:32

Dáváme obojek. Můžeš přidat vit b do jídla, případně nějaký sprej.

Z tablet mám respekt.. když to má vně, sundas/ vykoupes.. ale když má reakci na tabletu? Tu z něj nevyndas :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
6.3.25 11:28

Bravecto, cca 1000,– loni vydrželo celou sezónu, ani jedno klíště. Obojek nechci, mám psa v posteli a ten obojek tak divně smrdí. Pipety jsme kapali taky, vydržela tak 6 týdnů a měla jsem pocit, že po jejím nakapání je pes jak po očkování - smutný, bez života. Blechy nikdy neměl (ani když měl pipety a ni s Bravectem) a to je v kontaktu i s divokými zvířaty, odčervuju i tak ještě jednou jinou tabletou od veterináře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
6.3.25 11:34
@miasek píše: Více

A kde jsi na tom byla? Spousta lidí kupuje svým psům, včetně našeho, Foresta obojek a od března do listopadu/prosince žádné klíště! Náš pes je celoročně venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
6.3.25 12:29

Náš Cesar taky obojky mít nemohl, měl krk rozškrábaný do krve.
Kupovali sme takovou tu kapičku od Frontline, fungovala spolehlivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.25 13:18

Dáváme tablety Nexgard, případně Nexgard Spectra (to je zároveň i odčervení, pokud je to nutné). Epileptik dostával pipetu na bázi permethrinu, letos chcem vyzkoušet ultrazvuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
6.3.25 15:58

Já používám Beaphar obojek, už asi 12 let a spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
6.3.25 16:42

Souhlasim s tabletkou Simparica, funguje cca 4-5 tydnu a je pochopitelne mnohem setrnejsi nez Bravecto, ktere funguje cca 3 mesice. Psi tyto zvykaci tabletky prijimaji ochotne jako pamlsek. Pejsek spinka s nami v posteli, takze obojek bychom mu urcite nedali, navic ani z duvodu castych alergii psu na obojky bych mu ho nedala a prijde mi pro pejska pohodlne i kvuli spanku, ze nema nic nonstop 24 hodin denne nasazene na krku, coz mu muze byt neprijemne a taky zrejme je, ale neumi to rict.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
2.4.25 10:09

Jediný obojek který se nám osvědčil je od Kiltix. Vím že když jsem ho začala kupovat stál něco přes stovku snad. Teď už kolem pětistovky. Ale fakt nám to funguje skvěle a nemají za sezónu jediné klíště. A to opravdu běháme často po lesích, louky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný