Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, pomalu začínám řešit, co pořídit psovi proti klíšťatům, naposledy měl obojek od foresto, ale projevila se alergicka reakce. Nemate nejaky tip co koupit, s cim jste spokojene?
Kupuju ty tablety co spolkne a na víc než půl roku máme klid. Nevím teď značku a nejsem doma. Je to zároveň proti červům, za mě spolehlivý, fakt ty klíšťata nemá.
Kupovala jsem teď u veterináře za 1600 6 tablet na celou sezonu - a jen pro zajímavost, vy kdo je používáte taky, kolik platíte?
Já mám super zkušenost s tabletou Simparica. Je sice „jen“ na 5 týdnů, ale zase šetrnější oproti např. Bravectu ![]()
Jak se ta alergie projevila?
Používám právě ty obojky. Nevím, jeslti klíšťat chytá pes méně kvůli nim, protože chodím hlavně tam, kde klíšťata nejsou nebo to tak vypadá. Proto jich přinese domů poměrně málo. Ale když už nějaké má, tak na něm nelezou. Jsou omámené tou látkou z obojku.
Kdybych nemohla použít ten obojek, tak zkusím asi ty pipety. Psovi se na hřbet nakape něco a to má při přisátí klíštěte ta klíšťata zabít. Ale ještě bych to jistila obojkem od jiné firmy.
@MartaProchajda pořád se škrábal a kousal, jakmile jsme obojek sundali tak přestal
@Michaela9915 píše: Více
Špatné reakce na to prý mívají kočky a jedna kvůli tomu zemřela. Psalo se o tom předminulý rok.
Můj pes to snáší dobře, naštěstí.
To bych asi volila tablety, jak tu píší.
@MartaProchajda kdyz jsme mu ho koupili uplne poprve tak to bylo ok, ale ted naposledy mu nesedl no
@Michaela9915 píše: Více
Každý rok to smrdí jinak, tak asi mění tu látku na nich? Jestli to nezkusit znovu. Kdyby to i podruhé nešlo, tak už byste měli jistotu. Ale asi bych se bála, dávat mu něco, co mu nedělalo dobře.
Jsem si našla ten článek o kočce, co měla s tím obojkem záchvaty. To video tam je hrozné. Kočka nakonec umřela. ![]()
@MartaProchajda Právem, radši mu to dávat nechci a zkusím něco jiného, našla jsem i jiné obojky, tak uvidím
To video jsem také viděla ![]()
Zadne obojky nefungují. Kupte kapsle. 1× za mesic je date psovi a mate po starostech. A je to na úplně vchechno. Pouzivama uz několik let a porad jsme se psem v lese a bez problému. https://www.drmax.cz/vyhledavani?…
Predtim jsme používali obojek a olejíčky za krk. Pes chytl blechy a uplne se to na nem rozmnozilo. Nakonec jsem utratila majlant na šampony proti blechám, sampon na koberec, na prani atd. Nic nepomohlo. Nakonec veterinar mi dal tu kapsli a do dvou dnu bylo po starostech.
Už 5 let používáme tablety a je to nejlepší řešení.
Žádná reakce, neřešíme zda to nevadí kočce (některé psí antiklíšťáky kočkám nesvědčí), na krku nemá další popruh a navíc ho neztrácí. ![]()