Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám 15 letýho jezevčíka a poslední dobou brečí a knourá ze spaní.Několikrát za noc k ní musim vstávat,pohladit jí a jdu si zase lehnout.Myslíte,že se jí něco špatnýho zdá?Má nějaký noční můry?Dělá to Váš pes taky?
Já si myslím že by to mohlo už bohužel něco značit…je dost starý…sousedům se jezevčík taky takhle choval
a nebo ho možná něco bolííí ![]()
Mam zlatyho retrivra a taky to dela. A nejen to ve spanku beha, steka, ale je fakt ze to narikani je hruzny. A nekdy to s ni tak skube, ze jdu a budim ji
Mám westíka, 6tiletou fenku a dělá to taky ![]()
Naštěstí ne každou noc, ani nijak pravidelně, ale poměrně často - kňučí nebo blfká i když spí přes den v pelechu ![]()
Já si myslím, že to s nemocí nebo se stářím vůbec nesouvisí
![]()
Prostě mají sny a nějak na ně reagují - jeden blfká, druhý kňourá a třetí běhá ![]()
Ona většinou knourá,nebo tak nějak jako blafe,funí apod.Vždycky vstanu a vzbudim jí pohlazením po hlavičce,aby se jako probrala ze špatnýho snu
Jinak jí určitě nic nebolí,je poměrně ještě čilá a zdravá.A je pravda,že to někdy dělá i přes den když spí.
Moje psina ze spaní kňourá, kňučí, mručí, blafe, i si štěkne nahlas a to ji většinou vzbudí a pak kouká jak puk ![]()
Tohle dělají všichni psi v jakémkoliv věku,někteří méně často,někteří více,obrovskou chybou je psa v tomto stádiu spánku budit.
Baslerinda píše:
Tohle dělají všichni psi v jakémkoliv věku,někteří méně často,někteří více,obrovskou chybou je psa v tomto stádiu spánku budit.
Aha a proč jako?Má to nějaký důvod?Já k ní právě vždycky vstanu a jemně jí probudim,aby neměla zlý sny,je mi jí líto
![]()
Ta naše krasavice má to samé…jednou jsem se na to ptala veta a ten říkal, že se pes dostane do fáze hlubokého spánku a prostě se mu zdají divoké sny…bylo mi řečeno, že pokud to opravdu není situace kdy pes sebou škube strašně moc (přirovnávala to ke křečím) tak nebudit…ten šok s probuzení je prý pro ně horší než je nechat ve snu porádně ,,vyběhat" ![]()
Aha,to jsem nevěděla
No já jí budím hlazením po hlavičce,aby se právě nelekla(a nezažila šok,když mě uvidí)
Jen se tak trochu probere a chrupe dál,ale za chvíli už zase knourá
mahdalka píše:Baslerinda píše:Aha a proč jako?Má to nějaký důvod?Já k ní právě vždycky vstanu a jemně jí probudim,aby neměla zlý sny,je mi jí líto
Tohle dělají všichni psi v jakémkoliv věku,někteří méně často,někteří více,obrovskou chybou je psa v tomto stádiu spánku budit.![]()
Protože celková doba,kterou pes prospí tvrdým spánkem tvoří cca jen 20% , zbytek tvoří REM fáze,která nastupuje půl hodiny po usnutí a prvidelně se střídá po dobu spánku. Sny se psům zdají v REM spánku a v téhle fázi se nesmí budit,pes by si mohl sen propojit se skutečností. Když už máš potřebu fenku v téhle fázi spánku budit, tak napřed jemným volkáním,až potom dotykem.
Já jsem jí ze začátku taky budila
…připadalo mi že se v tom snu chuděrka strašně trápi. Teď už se snažím to nějak neřešit…ikdyž jí vždycky smutně pozoruji a uvažuju co tak hrozného se jí asi zda.