Pes kňourá ze spaní

16557
14.7.11 13:57

Pes knourá ze spaní

Mám 15 letýho jezevčíka a poslední dobou brečí a knourá ze spaní.Několikrát za noc k ní musim vstávat,pohladit jí a jdu si zase lehnout.Myslíte,že se jí něco špatnýho zdá?Má nějaký noční můry?Dělá to Váš pes taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
14.7.11 14:01

Já si myslím že by to mohlo už bohužel něco značit…je dost starý…sousedům se jezevčík taky takhle choval :-( a nebo ho možná něco bolííí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6256
14.7.11 14:04

Mam zlatyho retrivra a taky to dela. A nejen to ve spanku beha, steka, ale je fakt ze to narikani je hruzny. A nekdy to s ni tak skube, ze jdu a budim ji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
14.7.11 14:04

Mám westíka, 6tiletou fenku a dělá to taky :nevim:
Naštěstí ne každou noc, ani nijak pravidelně, ale poměrně často - kňučí nebo blfká i když spí přes den v pelechu :roll:

• Citovat
  • Upravit
6256
14.7.11 14:05

Dice to nevim ale snad ne moje to dela uz leta :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
14.7.11 14:08

Já si myslím, že to s nemocí nebo se stářím vůbec nesouvisí :think: :nevim:
Prostě mají sny a nějak na ně reagují - jeden blfká, druhý kňourá a třetí běhá :wink:

• Citovat
  • Upravit
16557
14.7.11 14:11

Ona většinou knourá,nebo tak nějak jako blafe,funí apod.Vždycky vstanu a vzbudim jí pohlazením po hlavičce,aby se jako probrala ze špatnýho snu :nevim: Jinak jí určitě nic nebolí,je poměrně ještě čilá a zdravá.A je pravda,že to někdy dělá i přes den když spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
14.7.11 14:12

Moje psina ze spaní kňourá, kňučí, mručí, blafe, i si štěkne nahlas a to ji většinou vzbudí a pak kouká jak puk :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
14.7.11 14:12

Tohle dělají všichni psi v jakémkoliv věku,někteří méně často,někteří více,obrovskou chybou je psa v tomto stádiu spánku budit.

• Citovat
  • Upravit
6256
14.7.11 14:13

Sage taky vyvadi at je noc ci den je ji to jedno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
14.7.11 14:21
Baslerinda píše:
Tohle dělají všichni psi v jakémkoliv věku,někteří méně často,někteří více,obrovskou chybou je psa v tomto stádiu spánku budit.

Aha a proč jako?Má to nějaký důvod?Já k ní právě vždycky vstanu a jemně jí probudim,aby neměla zlý sny,je mi jí líto :think: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5206
14.7.11 14:21

Ta naše krasavice má to samé…jednou jsem se na to ptala veta a ten říkal, že se pes dostane do fáze hlubokého spánku a prostě se mu zdají divoké sny…bylo mi řečeno, že pokud to opravdu není situace kdy pes sebou škube strašně moc (přirovnávala to ke křečím) tak nebudit…ten šok s probuzení je prý pro ně horší než je nechat ve snu porádně ,,vyběhat" :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
14.7.11 14:25

Aha,to jsem nevěděla :think: No já jí budím hlazením po hlavičce,aby se právě nelekla(a nezažila šok,když mě uvidí) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jen se tak trochu probere a chrupe dál,ale za chvíli už zase knourá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
14.7.11 14:27
mahdalka píše:
Baslerinda píše:
Tohle dělají všichni psi v jakémkoliv věku,někteří méně často,někteří více,obrovskou chybou je psa v tomto stádiu spánku budit.
Aha a proč jako?Má to nějaký důvod?Já k ní právě vždycky vstanu a jemně jí probudim,aby neměla zlý sny,je mi jí líto :think: :srdce:

Protože celková doba,kterou pes prospí tvrdým spánkem tvoří cca jen 20% , zbytek tvoří REM fáze,která nastupuje půl hodiny po usnutí a prvidelně se střídá po dobu spánku. Sny se psům zdají v REM spánku a v téhle fázi se nesmí budit,pes by si mohl sen propojit se skutečností. Když už máš potřebu fenku v téhle fázi spánku budit, tak napřed jemným volkáním,až potom dotykem.

• Citovat
  • Upravit
5206
14.7.11 14:29

Já jsem jí ze začátku taky budila :oops: …připadalo mi že se v tom snu chuděrka strašně trápi. Teď už se snažím to nějak neřešit…ikdyž jí vždycky smutně pozoruji a uvažuju co tak hrozného se jí asi zda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný