Velký pes na zahradě a nízký plot

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12154
12.8.10 11:04

No právě, že do cizího psa nevidíš. Těch impulsů k přeskočení může mít hafo.

Příklad: Před pár lety měli místní děti velkou zábavu u naší brány - lomcovat s bránou a dráždit naši fenu (něm. ovčáka). Těm pubošům tehdy bylo kolem 10-ti let. Měli strááášnou prdel z toho, že ta naše Brita na ně nemůže.
Brita vydrážděná, nesnáší děcka (dneska už teda ne, dneska už je stará a slabá), ale kdyby mi utekla na dědinu, je průser jak kráva a pokousala by i ta děcka, co jí nikdy nedráždily. Omlouvám se za výrazy :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12894
12.8.10 11:08
kattkka píše:
Sany: tam nekde u tech paralizeru psali ze je to prave dobre i na ty zvirata.

Vysvětlení bude trošku na dýl. Tyto paralyzéry neznám, takže nevím, jako mají sílu. Mám bohužel zkušenosti s obojky proti štěkání. Nevím, jestli to znáš. Prostě dáš psovi ránu, když štěká (nebo dělá něco, co se ti nelíbí). Nerada bych, aby se do mě někdo pustil, ale já tohle považují za týrání, protože třeba zrovna štěkání je přirozené a dá se korigovat úplně jiným nenásilným způsobem. No a teď ten důvod proti paralyzéru, bohužel u těch obojků se setkávám s tím, že z některých psů to udělá ustrašence a psychotiky. Nevím, jak to jinak napsat, ale jsou psi, které eletrický šok sice lekne, ale jak uvidí člověka, se kterým si ho spojí, tak jsou ze strachu agresivní. Samozřejmě, když chce někdo něco prodat, tak ti tam o vhodnosti napíše cokoli.
Jako, kdyby tě napadl, tak jedna taková rána samozřejmě není týraní, ale já jen chtěla upozornit, že to nemusí vždy mít ten správný účinek.
Mimochodem, elektrický obojek jsem na sobě vyzkoušela (nedoporučuju osobám s vadou srdce), je to opravdu hodně drsné. Psi mají ten práh bolesti jinde, ale i tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax
12.8.10 11:24

kattkko, když jsem u našich, tak chodíme kolem domečku kde mají dva bernské salašnické psy (jestli víš jak vypadá) Jsou to fakt telata! A plotek mají taky hodně nízký. Měla jsem strach kolem nich :kytka: chodit, ale někdo mi řekl že tohle je rasa, která ten plot prostě nepřeskočí, prý jsou tak těžcí že na to nemají. Nevím co je na tom pravdy, třeba to tu někdo vyvrátí, ale oni opravdu nikdy neutekli!

• Citovat
  • Upravit
16694
12.8.10 11:54

jak pepřák tak paralyzér mají své výhody i nevýhody. Situace, že před tebou stojí pes, cení zuby a vrčí … tak to bych si přála mít sebou pepřák a hlavně, aby nefoukal vítr proti mě. Neumím si představit, dát ruku k tak velkému psu, abych mu mohla dát ránu paralyzérem.

Ve chvíli, kdy by se snažil napadnout mě, dítě nebo mého psa, tak je asi lepší mít paralyzér, protože nechci přeci pepřákem zasáhnout všechny.

Obdivuju každého, kdo to dokáže v pravý čas použít, já mám obavy, že dojít k nějaké vyhrocené situaci, že toho asi moc nezmůžu, natož, abych si vzpomněla, že mám v kabelce sprej nebo paralyzér. Doufám, že to řešit nebudu muset a pokud nedejbože ano, tak snad mi instinkty pomůžou zachovat se správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.8.10 12:46
Sany80s píše:
kattkka píše:
Vysvětlení bude trošku na dýl. Tyto paralyzéry neznám, takže nevím, jako mají sílu. Mám bohužel zkušenosti s obojky proti štěkání. Nevím, jestli to znáš. Prostě dáš psovi ránu, když štěká (nebo dělá něco, co se ti nelíbí). Nerada bych, aby se do mě někdo pustil, ale já tohle považují za týrání, protože třeba zrovna štěkání je přirozené a dá se korigovat úplně jiným nenásilným způsobem. No a teď ten důvod proti paralyzéru, bohužel u těch obojků se setkávám s tím, že z některých psů to udělá ustrašence a psychotiky. Nevím, jak to jinak napsat, ale jsou psi, které eletrický šok sice lekne, ale jak uvidí člověka, se kterým si ho spojí, tak jsou ze strachu agresivní. Samozřejmě, když chce někdo něco prodat, tak ti tam o vhodnosti napíše cokoli.
Jako, kdyby tě napadl, tak jedna taková rána samozřejmě není týraní, ale já jen chtěla upozornit, že to nemusí vždy mít ten správný účinek.
Mimochodem, elektrický obojek jsem na sobě vyzkoušela (nedoporučuju osobám s vadou srdce), je to opravdu hodně drsné. Psi mají ten práh bolesti jinde, ale i tak…
Takze dle tebe se mame nechat napadnout??
Ja to chci mit u sebe pro pripad napadeni psem.
xzuzkax píše:
kattkko, když jsem u našich, tak chodíme kolem domečku kde mají dva bernské salašnické psy (jestli víš jak vypadá) Jsou to fakt telata! A plotek mají taky hodně nízký. Měla jsem strach kolem nich :kytka: chodit, ale někdo mi řekl že tohle je rasa, která ten plot prostě nepřeskočí, prý jsou tak těžcí že na to nemají. Nevím co je na tom pravdy, třeba to tu někdo vyvrátí, ale oni opravdu nikdy neutekli!

Zuzi: tuto rasu znam a tyto ja uplne miluju nadherni psi a strasne hodni k detem hlidaji.
Ale jim tam beha uplne neco jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
12.8.10 13:20

Asi s tím nic nenaděláš, dokud ten pes opravdu plot nepřeskočí :nevim: . Taky jsme to jednou řešili. Majitelé měli labradora a ploteček tak metr vysoký. Tvrdili, že neutíká. Jednou jsme ale šli kolem i s naším psem na vodítku a to mu vadilo a samozřejmě přeskočil, stoupnul si před nás a vrčel. Naštěstí jsem na něj křikla a on přeskočil zpátky. Majitelé to pak zažili ještě jednou na vlastní oči s jinými kolemjdoucími a plot sice nezvýšili, ale psa mívají puštěného, jen pokud je s ním někdo na zahradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3894
12.8.10 13:31

Kattko - my máme leonbergera, který sice skáče do výšky radostí, ale jen předníma tlapama, ten zadek by nahoru nedostal i kdyby sebevíc chtěl (plot máme 160). Před tím jsme měli Kavkazského pasteveckého psa, který je hodně drsný hlídač, ale taky takhle vysoko nevyskočí.

Zkus si kdyžtak najít něco o té rase např. tady . Pak si můžeš o té rase něco přečíst, předpokládané chování a tak. Samozřejmě to není naprosto směrodatné a hodně závisí na výchově. Ale podle mé zkušenosti opravdu velcí psi vysoko skákat nemohou, protože jsou těžcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12894
12.8.10 13:32
kattkka píše:
Sany80s píše:
kattkka píše:
Takze dle tebe se mame nechat napadnout??
Ja to chci mit u sebe pro pripad napadeni psem.

Nic takového jsem neřekla.
Jen jsem upozornila, že účinek může být opačný.
Napadlo mě, že tam určitě nebydlíte sami. Pozeptej se ostatních sousedů, jestli jsou ti psi nebezpeční a přeskakují plot. Pokud ne, tak je vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.8.10 13:52

Ja zjistim neco co to je zac.Ale fakt je ze nejsme jediny koho ten pes znerviznuje.
Vypada to neco jak moment zkusim to najit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.8.10 13:58

Rotvajler.A nejspis to on bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
12.8.10 14:02
kattkka píše:
Rotvajler.A nejspis to on bude.

Tak jestli je to rotvik, tak se nemusis bat. Pokud neni zkazenej, tak ti plot nepreskoci, nemaj duvod utikat, jak na prochazce, tak doma. Jen si hlidaji teritorium

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
12.8.10 14:10

Nic tak budu doufat ze ten pejsan neni zkazenej ale ten paralizer si radsi poridim :oops: kdyby neco a nemusi to byt zrovna tento pes ze.
Ja mam pocit ze tady jsou zkazeni vsichni psi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
12.8.10 14:11
kattkka píše:
Nic tak budu doufat ze ten pejsan neni zkazenej ale ten paralizer si radsi poridim :oops: kdyby neco a nemusi to byt zrovna tento pes ze.
Ja mam pocit ze tady jsou zkazeni vsichni psi.

tak to vidis, co ten pes dela na ostatni lidi co chodi okolo, jestli si jich vsima nebo jen steka nebo je vylozene agresivni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
12.8.10 16:23

Tak my taky měli rotvika a ze začátku plot z pletiva. Pes ho sice nepřeskočil, ale když se o něj opřel předníma tlapama, tak párkrát prostě přepadl ven, jak se to pletivo ohnulo. A to jsme na něm měli nějaký železný spony na natáhnutí nebo co to bylo. Takže jsme si museli udělat dřevěný vysoký ploty a pak to bylo v pohodě.
Ale třeba sousedi měli dobrmany (jeden už asi chcípnul, maj už jenom jednoho) a asi 120 cm vysoký ploty. Psi lítali podél plotu pokaždý když někdo šel okolo, ale nikdy nepřeskočili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.8.10 09:04

Katko, psi neskáčou ploty kvůli tomu, aby někoho sežrali. Skáčou ploty přibližně v těchto případech:

• když jsou toulací a chodí ven pravidelně, pak si obvykle lidí nevšímají
  • když je někdo schválně dráždí těsně u plotu, může se stát, že pes je tak naštvaný, že přeskočí (ale to vy neděláte)
  • když jde okolo někdo se psem. Pak se pes může tak vyhecovat, že přeskočí plot za tím psem. (ale to vám opět nehrozí).

Takže fakt klid. Daleko horší jsou situace, kdy pes nevystrčil čumák ze zahrady, takže není zvyklý na lidi a pak někdo nechá otevřenou branku a ten pes uteče. A nejvíc pokousání je někde na návštěvě nebo doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný