Pes sám doma vyje

76
27.12.12 20:54

Pes sám doma vyje

Ahoj zeny :-)
Mam skoro 4mesicni stene, mame ho doma 3 tydny.Na jmeno posloucha, curani venku pochopil po tydnu, je fakt zlatej, ale…
Jakmile odejdem, tak zacne neskutecne vejt, stekat, piskat a nicit veci kolem sebe. :-( Sousedi zuri..
Dekuji za osobni zkusenosti, co s Tim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9090
27.12.12 21:04

@jessi5 tak jako se pejsek musí naučit poslouchat nebo se venčit venku, musí se i naučit být o samotě. Pes je smečkové zvíře a samotu nemá rád, proto vám to dává najevo vytím, jiní psi si „depku“ ze samoty léčí ničením věcí apod. Bude potřeba trochu trpělivosti a půjde to, neboj :) Začne výt hned, jak odejdete nebo později? Nejlepší je, vyhradit si pár dní, kdy budeš mít čas a budeš doma. Nachystat se, jakobys šla pryč na delší dobu, obléct se a prostě udělat vše co děláš, když jdeš pryč na dýl. Potom jdi za dveře, třeba jen minutku, důležité je přijít zpátky dřív, než začne pejsek výt. Vrať se zpět, pejska pochval ale nijak přehnaně, prostě jen „hodný“ a vrať se k běžným činnostem. Opakuj to takhle několikrát za den s tím, že budeš postupně prodlužovat intervaly, po které budeš pryč. Ale zase to nepřehánět, zkus to 4-5× denně a pak zase až další den. Jednou za čas můžeš pejska za to, že je hodný odměnit něčím co má rád. Když budeš muset někam na delší dobu pryč, po návratu se s pejskem přehnaně nevítej, pohlaď ho a hotovo…a můžeš zkusit koupit nějaké hračky, které bude mít k dispozici jen v době tvé nepřítomnosti, dobré jsou míčky, které se dají naplnit všelijakými dobrotami atd. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
27.12.12 21:05

Stýská se mu.Zkus odcházet nejprve na chviličku, pokud bude zticha, tak ho pochval. Při odchodu mu dej třeba kostičku na kousání. Je šikovný, pokud po týdnu již čůrá venku, tohlw časem také pochopí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
27.12.12 21:10

Já mám fenku z útulku, máme ji od roka a dělala to taky. Stačilo, abych šla nakoupit a po návratu v domě koncert. Přiznám se, že zcela nevýchovně jsem odešla na chvíli za dveře a pokud začala, vrátila jsem se a seřvala ji na 3doby a dostala novinami přes čumák. Pak jsem odcházela jen na chvilku a pokud byl klid dostala pamlsek.Asi do týdne byl úplný klid. Teď, pokud jsem pryč tak spí a je ticho:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
27.12.12 21:12

@jannina1 postupné odcházení je v pořádku ale křičet na psa nebo mu dát novinami, to určitě ne, to nic nevyřeší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
27.12.12 21:16

@Verca1989 Já vím, proto píšu nevýchovně:)Ale ono asi na každýho psa platí trochu něco jinýho, já jsem měla pocit, že mi celkem rozumí, že jí musím dát najevo, že se zlobím. A pochopila to celkem rychle a podle mě taky pomohlo to, že zjistila, že se za chvíli vrátím:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3170
27.12.12 21:19

Nám hodně pomohl ten míček na pamlsky, dostávala ho, jen když jsme odcházeli a po každé, když jsem ho začala chystat, tak se úplně třepala, ať už jsme z bytu ven :D. A taky jsme zvykali postupně, asi 14 dní jsme postupně prodlužovali intervaly, kdy jsme byli pryč. Teď jsem ale už druhý rok doma a děsím se návratu do práce, budeme muset začít zase od začátku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
771
27.12.12 21:21

Je prostě malý na to aby se doma sám zabavil… :nevim: hlavně pokud ho to nikdo neučil, tedy vy jste se mu věnovali a pak ze dne na den zůstal sám… je potřeba už u štěňátka učit odložení, např. ho nechat v jiné místnosti na 5 minut… pochválit, pak prodloužit ten čas co je samo… ale to ho nenaučíte za týden, to bych vám asi fakt pogratulovala… často pomůže i odložení do klece, ale to má taky své pravidla… musíte ho tam dát na chvilku, nejlépe když je unavené a chce se mu spát a bude tu klec brát jako odpočinkové místo… ne jako vězení… když by mělo být v pokoji, tak co v nejmenším, velké prostory kde může běhat a blbnout nejsou moc vhodné… „ztrácí“ se v nich ještě víc a ono musí cítit v bezpečí…
podle mě jste tomu věnovali málo času a přeskočili jste několik „lekcí“ a z vlastní zkušenosti čím dál ten problém zajde, tím horší to bude… já měla psa, byl v pohodě, pak se nám ztratil druhý pes ze smečky a on začal doma blbnout, těžce to nesl… dokonce ani sousedi nic neřekli, nevěděla jsem to až na domovní schůzi… a to už vyl fakt děsně… vzala jsem si v práci dovolenou 2 týdny a trénovali jsme odložení, ale přešlo ho to rychleji jen proto že byl dospělý… na štěně se musí pomaleji… pokud je mlsnej, doporučuji hračku typu Kong (nacpou se tam dobroty a ono je musí přes malou dírku vybrat)… pořádně ho unavit ale hlavně psychicky, ne jenom fyzicky! tedy cvičení hlavičky někde venku, učení povelů pomocí hry… doma mu nechat vždy novou zajímavou hračku na kousání, klidně si jich pár kupte a obměňujte je… tedy mu nechte vždy jenom jednu, dvě na hraní, ostatní schovat aby příště byli znovu zajímavé, jinak se mu okoukají… klidně nechat jakože náhodou pohozené zajímavé předměty… naše štěně mělo rádo všechno… pet flašky… papírový váleček z toaleťáku… nemusí to být jenom drahé hračky z obchodu… ale asi platí pravidlo, unavené štěně=hodné štěně… ale stejně si myslím že jste mu měli dát více času a připravit ho na to…

jak dlouho je sám?
co to je za plemeno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
27.12.12 21:22

U nás v baráku taky nustále vyje pes. Nechce být doma sám :-( Trhá mi to srdce, když ho slyším :-( Ale fakt nevím, jestli to jde vyřešit tím, že ho zavřeš na pár minut a posloucháš, jestli bude výt nebo ne. Cítí i přes dvěře, že jsi tam. My jen přijíždíme k babiččce a pes nás už z dálky vítá a přitom nás nevidí. Zkusila bych to udělat tak, jak píše Verča1989. Odejít z baráku, aby tě necítil a ty intervaly vracení prodlužovat. Ale ti naši sousedi chodí na 12-ti hodinové směny a to už bych teda vyla i já :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
27.12.12 21:23

Ja sem na matersky, takze casu mam dost :-) Teda jak se to vezme :-D Jo, ten micek na pamlsky KONG, musim poridit… Jinak zacne vejt okamzite, co zavru dvere :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
27.12.12 21:26

Mam ho 3 tydny, takze uceni bylo vazne jen o curani venku atd.., dneska uz nesmi do postele, je to prvni noc…Ted ho pritel vyhodil z postele a sel do pelechu, tak snad i tohle pujde :-) On je fakt chapavej..Je to labrador s necim, neni to cisty, nemam rada plemena jako takova :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
27.12.12 21:29

Dej mu na chodbu (nebo kde je) své tričko nebo ponožky- nevyprané, bude tě cítit…na našeho malamuťáka to kdysi zabralo, ale byl venku v kotci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
27.12.12 21:31

To zkusim, ale naky stary :-D vezmu si ho na sebe na noc a uvidime :-) Rozcupuje ho na kousky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
27.12.12 21:33

@jessi5 :mrgreen: tak aspon přestane výt :pankac: při tom cupování :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
27.12.12 21:34

Neverim :-D dneska sem mu zkusila dat petku, rulicku od toaletaku a jeho hracky a niiiiic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný