Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Uz fakt nevim, co mam delat! Pred rokem jsme si koupili psa civavu a tezko jsme ho odnaucovali curani do postele, ale nakonec se povedlo. Kdyz chce ven, tak si rekne. Vyjimecne to v noci nevydrzel, ale to jsme neresili… pak se nam narodila dcera a on s tim curanim do postele na truc zas zacal, ale brzo ho to preslo. Ted je maly 5 mesicu a je to tu zas!!! Kdyz je pocurana, tak ji cucha k pline a prijde mi, jak kdyby si usmyslel, ze kdyz muze ona curat doma, tak on taky… sem tam ji protece plena a jak to na prosteradle citi, tak to oznackuje… jak to udela jednou, tak tam chodi porad a ja musim komplet celou postel prat!!! A ted me fakt vytocil!! Pochcas i maly perovou perinku, kterou jsme nechavali delat novou za litr
kdyz jsme preed rokem resili, ze si cura do pelechu, chteli jsme na to koupit odpuzovac, ale bylo nam receno, ze pak by do nej uz ani nesel… tak me napadlo, jeestli neexistuje nejakej pripravek, kterej bych na tu postel mohla pouzit? Nebo co delat, nez ho jednoho krasnyho dne zabiju? ![]()
Kliiid..
Já peru každej den, jen dám čistý peřiny.
Máme štěně křížence - nalezenec, něco vetšího a k tomu 7 měs. pejsana, kterej vše zvládá.
Malej ale několikrát denně do koberce a do postele nám i sere:) úžasný podotýkám, 100× za den sere a chčije doma. Katastrofa… Snad je to jednou přejde..
To je hrozný, nám když tohle začala dělat kočka, tak šla nekompromisně na zahradu. Psa budeš muset vychovat, ale chápu, že s prckem je to fuška. Musí jasně pochopit, že si to nesmí dovolit. Vem si do ruky klíče a pokaždý, když ho uvidíš zvednout nožičku, hoď po něm ty klíče, musíš se ale trefit. Nebo ho nech běhat i po doma s obojkem a krátkým vodítkem a když něco provede, vycukej ho za obojek. A když to udělá venku strašně moc ho chval o odměň. Nic lepšího ti neporadím. Odpuzovače nefungujou. Držím palce ![]()
Tohle dělala kočka a letěla ven. Nezájem, je to zvíře a já se nebudu nervovat, stejně nemá v bytě co dělat. Chodba max. a v létě bouda. Tohle polidšťování zvířátek a skákání a praní kolem nich jak kolem princátek je pro mě mimo.
@ruzovasrnka píše:
To je hrozný, nám když tohle začala dělat kočka, tak šla nekompromisně na zahradu. Psa budeš muset vychovat, ale chápu, že s prckem je to fuška. Musí jasně pochopit, že si to nesmí dovolit. Vem si do ruky klíče a pokaždý, když ho uvidíš zvednout nožičku, hoď po něm ty klíče, musíš se ale trefit. Nebo ho nech běhat i po doma s obojkem a krátkým vodítkem a když něco provede, vycukej ho za obojek. A když to udělá venku strašně moc ho chval o odměň. Nic lepšího ti neporadím. Odpuzovače nefungujou. Držím palce
Poradit neporadím, ale zlatý náš pudlík, který tohle nikdy nedělal a zlatá naše jorkšírka Kessinka. Syn tu byl na podtzim se svým JRT a taky měl snahu značkovat, dostal seřváno a vytahala jsem ho za krkem a zatřepala s ním. Už to pak neudělal. Jestli tam nebude taky žárlivost.
Jak by to udělal, tak by dostal takovou, že by druhou chytil o zeď a absolutní zákaz do postele - to je základ u každého psa. Neexistuje. ![]()
Hele a jestli nevydrží, což by dospělý pes měl, tak ho nechte vyšetřit, jestli nemá něco s prostatou nebo zánět močových cest.
Poznam to, mala som bieleho westika a bola som s neho na nervy. Stale som sa pytala, preco mam tak hlupeho psa? dokazala som vychovat nemeckeho vlciaka a to bol ten nauzastnejsi pes na svete, ktory chapal vsetko, ale tento westik
snazila som sa 1,5 roka… Vzdy ked mal moznost stretnut sa s novym clovek, snazil sa vyskocit co najvysie k nemu, napriklad na kreslo ci postel, dvihal sa na zadne a pritom vrtel chvostom a cikal! Doma cikal kde sa mu zachcelo, kludne mi chodil zahrabat cokolvek, aj potravu rovno do postele. ked sa mi vykakal na podusku, tak som to nevydrzala a podarovala som ho pani ktora mala takych psikov dvoch.(snad ty dvaja rovnaky psikovia tohto hlupeho psa to odnaucili…ja som o nom uz ani pocut nechcela) Jednoducho som toho psa nedokzala zvladnut. neviem ci to bolo tim preslachtenim ale bol to pes debil. skusala som vsetko no marne, viem ze su aj radi na nete ako nato http://www.muj-pes.cz/…ma--393.html ,ale proste u nas to nefungovalo. Existuje aj moznost typu regresie o ktorej som sa dozvedela neskor, skuste aj toto, tu je priklad ako sa da urobit rozhovor s vasim psikom: http://www.sibyla.estranky.cz/…ajitela.html
Pejsek vam to dela na truc. Hlavne ho nekarej a nebij, bude to jetse horsi. Ta chytra pani co ti radila po nem hazet klice musi byt narusena
a nevyhazuj ho ven, zlomite ho a strasneho zklamete, je to preci clen rodiny a tvuj nejvernejsi kamarad.
Pejsek to dela proto ze si ho jiz nevsimate jako driv. On nemusi pochopit nic, taky se nemusi nic znova ucit, ale vy musite pochopit to ze se citi odstrceny, ze jste si ho drive mazlili, brali s sebou a venovali se mu a ted to tak neni. Pejska si clovek porizuje na desitku let a musi pocitat s timze mimco prijde
prosim rozhodni se dobre
, protoze je mi skoro vzdycky na bliti kdyz tady ctu rady na psi diskuze
a opravdu mi ver, mam dva velike psya jsou to moji prvni a navic mam zivnostak na chov a vycvik psu ( momentalne pozastaveny, kvuli miminu
) drzim palce, kdyztak mi napis sz a ja poradim vic
Nemuzes si ho treba vic bravat ven? Pokazde kdyz nekam pujdtete s kocarkem? Vic ho mazlit, odmenovat za to ze je hodny a zrovna necura na postel? Dovolis mu aby byl s miminkem nebo je drzis oddelene? Potrebovala bych vice odpovedi at muzu lepe pomoct.
@Janichka Ale on to dělal ještě před příchodem miminka, takže tam je špatně něco od začátku. Chtěla bych vidět v praxi, jak ho to odnaučíš bez pokárání? Věnovat se mu určitě, to je pro mě samozřejmost.
@monika32 píše:to si děláš srandu ne? házet po psovi, ještě tak malým klíče
![]()
![]()
To bych ti urazila ruce, vidět tě jak po psovi házíš klíčema. To není moc normální a já doufám že nemáš žádné zvíře
![]()
Hele Mončo, ty klíče, to je dost ověřená metoda výcviku psa, ale ta se uplatňuje venku, u většího psa. Je to způsob, jak odnaučit třeba psa zdrhání, pokud ho nemám na vodítku. Měla jsem velkého dominannntího psa, agresivního na psy, jinak hodného k lidem, a když jsem ho měla venku u lesa na volno, a někdo tam šel se psem, a on se chtěl rozběhnout, tak jediná metoda na dálku (kromě el. obojku) je, hodit po něm klíčema. 60 kilový pes to cítí, ale nebolí ho to. Takhle jsem svého psa odnaučila z počátku napadat psy. Potom už stačilo klíčemi zacinkat, pamatoval si to po dvou trefeních. A nakonec už stačil jen přísný povel. Jinak tuhle metodu mi poradili na cvičáku, který jsem s ním vícekrt absolvovala. Ale na štěně doma bych to nepraktikovala, tohle je metoda na dálku, a pro velké psy.
Zakladatelko, já bych ti poradila asi odnaučit teda psa spát v posteli. Udělat mu pelíše vedle postele, ale do postele ho nepustit. Jsem milovník psů, ale do postele by mi teda pes čůrat nemohl. Štěně to nekoriguje, a proot by u mě v posteli nebylo. Spali kdysi u mě dospělí psi, ale ti tohle nedělali. Pokud by dělali, šli by dolů.
Anebo pokud ho tam chceš mít nadále, udělala bych to tak, že pokaždé, kdyby udělal loužičku, šel by z postele dolů, dostal vyhubováno, a nejl=pe ho zastavit, než to udělá okamžitým povelem fuj a posláním dolů.
@sad 1 Mně přijde, že kolikrát si lidi úplně zbytečně zavaří na problémy, když nechávají psa spát v posteli, dávají mu od stolu atd… pes je pak zmatený jak lesní včela… jak to, že nesmím toto, když s tebou můžu spát v posteli atd… Všichni psí psychologové by se mohli jít pást, kdyby lidi používali zdravý rozum.