Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nečetla jsem všechny příspěvky, ale zakladatelce vzkazuji jedno: odnaučit psa lézt na postel, pes má mít svůj pelíšek, klidně hned vedle postele, ale neskákat na vaši postel, zvlášt když máš malé dítě, nikdy nevíš co se může stát, i když je to malé plemeno!! my taky čekáme každým dnem miminko a náš pejsek si na postel nedovolí skočit, stačí jednoduchý povel NESMÍŠ! říct důrazně!! rozhodně po něm nic neházet a netrestat…pokud už náš pejsek na postel vyskočí, většinou když si nevšimnu, tak mu stačí říct JDI DOLŮ! musíš se naučit povely říkat důrazně a koukat při tom na pejska…a hlavně ho často venčit..hodně štěstí
@Bibušenka píše:
Kliiid..
Já peru každej den, jen dám čistý peřiny.
Máme štěně křížence - nalezenec, něco vetšího a k tomu 7 měs. pejsana, kterej vše zvládá.
Malej ale několikrát denně do koberce a do postele nám i sere:) úžasný podotýkám, 100× za den sere a chčije doma. Katastrofa… Snad je to jednou přejde..
Zakladatelko, já neporadím, mám venkovní psy. I kdybych měla „gaučáka“, nikdy bych mu nedovolila do postele. Břídí se mi to. Ale je mi fuk, jak to mají ostatní.
Takže bych si prostě zajistila výcvik, odborné rady od kynologů, ale v prvé řadě bych psovi nedovolila postel.
@sad 1 píše:..Tak ty jsi se zrovna zafixovala na tu hlášku s lesem, což si myslím, že je hodně zbytečný, protože je jasný, že to takhle nedopadne (lidi co nechaj psa lézt po posteli a chcát kde se dá bez vážnějších následků asi těžko vykopou čivaváka do lesa). Já zas nemám pochopení pro lidi, co ztratili už všechnu soudnost a k psům se chovají jak k lidem (dětem)…a v tom ten komentář má pravdu, že čokl, kterej si dovolí tohle opakovaně aniž by ho někdo usměrnil a vymezil mu jasný hranice tak to může vystupňovat až k pokousání prcka..takže když na to zakladatelka nemá evidentně (psa vychovat)lepší se ho zbavit (inzerát, útulek…) Tohle malý plemeno nebude mít problém si najít novýho páníčka…tak asi tak
nevím, co je pravdivého na tom, že člověk by se měl zbavit psa jeho odhozením do lesa…![]()
![]()
nejde o to, jak to někdo řekne, ale smysl toho, co řekne. psa si pořídil člověk, a je určitě spousta jiných způsobů, jak ze psa vychovat dobrého společníka, stejně tak, je mnoho způsobů, jak dát psa pryč, přestože já toto rezolutně odmítám. Nemám pochopení pro lidi, kteří si pořídí psa, a než by ho vychovali, raději se ho zbaví, všemi možnými ohavnými a hyenistickými způsoby…
![]()
![]()
@Tuco píše: ..Tak ty jsi se zrovna zafixovala na tu hlášku s lesem, což si myslím, že je hodně zbytečný, protože je jasný, že to takhle nedopadne (lidi co nechaj psa lézt po posteli a chcát kde se dá bez vážnějších následků asi těžko vykopou čivaváka do lesa). Já zas nemám pochopení pro lidi, co ztratili už všechnu soudnost a k psům se chovají jak k lidem (dětem)…a v tom ten komentář má pravdu, že čokl, kterej si dovolí tohle opakovaně aniž by ho někdo usměrnil a vymezil mu jasný hranice tak to může vystupňovat až k pokousání prcka..takže když na to zakladatelka nemá evidentně (psa vychovat)lepší se ho zbavit (inzerát, útulek…) Tohle malý plemeno nebude mít problém si najít novýho páníčka…tak asi tak…takže když nejsem schopna vychovat psa, nebo s ním dojít na cvičák, tak použiji násilí…
A pro ty, které zde brojí proti „násilí“ na psech…na některý psy nic jinýho neplatí…jak si asi zvířata v divočině sjednávají mezi sebou pořádek a ukazují si kdo je ten vůdce…
No, pěkné…
@Tuco já si teda dovolím s tebou souhlasit…i když nás tu možná kdekdo bude kamenovat, ale i já jsem připravená pokud se náš pes s miminkem nesnese dát psa příbuzným, pro mě je dítě na prvním místě a nechápu jak někdo může nechat psa samotného s prckem a ještě ho pouštět do postele.. i když ho mám ráda, pořád je to pes-zvíře, nikdy si člověk nemůže být jistý jak se zachová i když je sebelíp vychovaný…nejsem sice zastánkyně fyzických trestů, ale musí být rozdíl mezi výchovou dítěte a psa přece!
@sad 1 píše: …takže když nejsem schopna vychovat psa, nebo s ním dojít na cvičák, tak použiji násilí…![]()
![]()
![]()
![]()
Takže člověk, který má v ruce klacek, a mlátí hlava nehlava čivavu, to je normální, protože v přírodě to tak funguje…
![]()
![]()
No, pěkné…
Ale prosimtě…ty prostě chceš mermomocí vidět (číst) to co není, mlátit čivavu hlava nehlava klackem..je vidět co za obrázky se ti honí v hlavě…to snad ani nemá cenu s tebou diskutovat o něčem…
@Tuco píše:
Ale prosimtě…ty prostě chceš mermomocí vidět (číst) to co není, mlátit čivavu hlava nehlava klackem..je vidět co za obrázky se ti honí v hlavě…to snad ani nemá cenu s tebou diskutovat o něčem…
S tímhle souhlasím, nemá cenu se mnou takhle diskutovat…lidskou neschopnost ospravedlňovat násilím na psech, případně řešit tuto neschopnost různými způsoby zbavení se psa…tohle není téma, do kterého bych se chtěla pouštět, nebo toto neuznávám.
I v přírodě si vyjednávají pozice rovní soupeři, anebo se loví, ale určitě nebojuje o pozici ve smečce vlk s mnohem menším a mnohem méně schopným zvířetem, a už vůbec si zvíře k tomu nebere nástroje…
Jediné obrázky, které se mi honí hlavou jsou ty, na kterých vidím všude lidskou blbost, neschopnost, a ospravedlňování se, a proto tuto diskusi opouštím, protože poslední příspěvky mě přesvědčily, že můj čas je na tohle drahý.
Mějte se všichni fajně
![]()
Čivavy jsou velice nervově labilní, takže bych byla též velmi opatrná co se týče trestů. Mám půlroční štěndo čínského chocholatého a též mi čůrala na peřinu či polštář a i na věci dětí spadlých na zem apod.Ale nemohla za to, páč byla naučená v dobré víře od chovatelky na plínu chodit čůrat kterou já jsem jí doma prostě nedala, takže využívala cokoliv co jí plenu připomnělo. Též jsem byla důsledná a fenku z peřin vyhodila a pokárala. A pomalu tento její zlozvyk mizel. Jenže se mi pak stávalo, že když třeba jen s hravosti do postele náhodou skočila já na ní samozřejmě zařvala a v tu chvíli mi čubynka dala hezky najevo svou podřízenost, rozplácla se a vyčůrala. A to mi předvedla několikrát. Až jsem sama došla k tomu, že v tu chvíli, kdy do postele skočí tak nesmím se na ní dívat a v klidu jí říct běž dolů. A už je to ok.
@Bibušenka píše:
Kliiid..
Já peru každej den, jen dám čistý peřiny.
Máme štěně křížence - nalezenec, něco vetšího a k tomu 7 měs. pejsana, kterej vše zvládá.
Malej ale několikrát denně do koberce a do postele nám i sere:) úžasný podotýkám, 100× za den sere a chčije doma. Katastrofa… Snad je to jednou přejde..
![]()
nestačím zírat, co všechno jsou lidi schopni tolerovat…psy miluju ale tohle je vrchol…
Ještě k těm trestům, já jsem sice měla labradora, ale na cvičáku mi říkali, chytit za kůži za krkem a trochu s tím psem zatřást, platilo to teda pro štěňata, protože nevim jak bych s dospělým labradorem třásla, ale na tu čivavu by to šlo. Nám to pomohlo.Ono takhle trestá fenka štěňata ![]()
@tonj protože nám to v posteli nevadí. A ječel už jako malej, když jsme to zkoušeli v pelechu, když ho měl u postele, tak přelízal, jsme nízko u země, vyskočil…
A protože jsme v bytě, stěžovali si na celonoční kňučení i sousedi a my brzo ráno vstáváme, tudíž jsme chodili polomrtví do práce.
Tak jsme radši povolili a je spokojenost na obou stranách, no a jak jsme donesli domů nalezence, viděl u nás staršího, tak šel taky. Nebudu poslouchat ani nářek a ani následné stížnosti. Takže si veškeré chytračení, když nemáš žádné skušenosti nech prosím pro sebe!
@Tuco píše: ..Tak ty jsi se zrovna zafixovala na tu hlášku s lesem, což si myslím, že je hodně zbytečný, protože je jasný, že to takhle nedopadne (lidi co nechaj psa lézt po posteli a chcát kde se dá bez vážnějších následků asi těžko vykopou čivaváka do lesa). Já zas nemám pochopení pro lidi, co ztratili už všechnu soudnost a k psům se chovají jak k lidem (dětem)…a v tom ten komentář má pravdu, že čokl, kterej si dovolí tohle opakovaně aniž by ho někdo usměrnil a vymezil mu jasný hranice tak to může vystupňovat až k pokousání prcka..takže když na to zakladatelka nemá evidentně (psa vychovat)lepší se ho zbavit (inzerát, útulek…) Tohle malý plemeno nebude mít problém si najít novýho páníčka…tak asi tak
A pro ty, které zde brojí proti „násilí“ na psech…na některý psy nic jinýho neplatí…jak si asi zvířata v divočině sjednávají mezi sebou pořádek a ukazují si kdo je ten vůdce…
přesně tak a souhlasim ![]()
@sad 1 píše: …takže když nejsem schopna vychovat psa, nebo s ním dojít na cvičák, tak použiji násilí…![]()
![]()
![]()
![]()
Takže člověk, který má v ruce klacek, a mlátí hlava nehlava čivavu, to je normální, protože v přírodě to tak funguje…
![]()
![]()
No, pěkné…
kde si to četla o tom klacku a mlácení čivavy? Já to tady nikde nevidim ![]()
@Bibušenka píše:
@tonj protože nám to v posteli nevadí. A ječel už jako malej, když jsme to zkoušeli v pelechu, když ho měl u postele, tak přelízal, jsme nízko u země, vyskočil…
A protože jsme v bytě, stěžovali si na celonoční kňučení i sousedi a my brzo ráno vstáváme, tudíž jsme chodili polomrtví do práce.
Tak jsme radši povolili a je spokojenost na obou stranách, no a jak jsme donesli domů nalezence, viděl u nás staršího, tak šel taky. Nebudu poslouchat ani nářek a ani následné stížnosti. Takže si veškeré chytračení, když nemáš žádné skušenosti nech prosím pro sebe!
@Bibušenka Haha, já nemám žádné zkušenosti, proto mám v malém bytě bez problémů velké plemeno, čisté peřiny a spokojené sousedy. Tak si užij svoje zkušeně pročůraný obydlí ![]()
@Bibušenka píše: