Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@54321Jana píše:
Sad 1, omlouvam se, spletla jsem si te se zakladatelkou fora.
Tak to jo
![]()
@sad 1 píše:
Já se tady musím řehtat. To e fakt nevidí. Já myslím, že by někomu prospělo, kdyby dostal od Ježíška rozum, ale ten se nedá jen tak darovat, ani najít v lese![]()
![]()
Já myslím, že v tomhle konkrétním případě by nebylo ten rozum kde skladovat ![]()
@54321Jana píše:
@tonj píše:
Já myslím, že v tomhle konkrétním případě by nebylo ten rozum kde skladovat
Tak omluvila se, já to beru. Nechme to být, ale byla sranda. Musím jít
![]()
: Ženy, to je zas komedie, teď tady skoro chčiju já
.
Zakl. : psa vyhodit z postele a začít s výchovou! Asi obou. Fakt si neumim představit, že mi pes nachčije nebo nasere do peřin - opakovaně, to by teda letěl.
Tak nějak přemýšlím.. Když člověk dopustí, že mu pes přeroste přes hlavu, kadí a čůrá do peřin, i do dětských.. Jak zvládá výchovu mimi.. ![]()
Protože člověk buď jasné meze nastavit umí a je v jejich dodržování důsledný - pak to ale jde i u psa, nebo to neumí a pak tu budeme mít generaci dětí, které vtrhnou do školy s pistolí a pozabíjí spolužáky, protože jsou chudáčci frustrovaní a nemají od rodičů vtisknuté téměř žádné zábrany.. ![]()
..nejenom psí rasy degenerují…lidé taktéž..tahle diskuze je toho přímým důkazem.. 54321Jana to možná napsala na vkus některých trochu drsněji, ale pravdivě…tahle parodie na psa se vám fakt může vymstít jednou…
@tonj píše:
Jak by to udělal, tak by dostal takovou, že by druhou chytil o zeď a absolutní zákaz do postele - to je základ u každého psa. Neexistuje.
SOUHLASÍM!!! náš pes je taky miláček ale do určité meze
má SVŮJ pelech a povoleno má chodit na chodbu a do kuchyně. Do obýváku a pokojů+ložnice NESMÍ a moc dobře to ví
a tak tam ani nechodí. Přes léto je venku na dvorku.
pes nemá v posteli co dělat
JÁ MU TAKY NELEZU V LÉTĚ DO BOUDY!!! ještě napiš, že vám žere z talířů a používá váš zubní kartáček a jdu do kolen ![]()
@Amber_1977 píše:
Tak nějak přemýšlím.. Když člověk dopustí, že mu pes přeroste přes hlavu, kadí a čůrá do peřin, i do dětských.. Jak zvládá výchovu mimi..
Protože člověk buď jasné meze nastavit umí a je v jejich dodržování důsledný - pak to ale jde i u psa, nebo to neumí a pak tu budeme mít generaci dětí, které vtrhnou do školy s pistolí a pozabíjí spolužáky, protože jsou chudáčci frustrovaní a nemají od rodičů vtisknuté téměř žádné zábrany..
Myslím, že to nejde takto srovnávat. Je jednoduché nechat si psa přerůst přes hlavu. Hlavně díky tomu, že štěnátko si každý pořídí bez rozmyslu. Jen málo lidí o psech nejprve něco načte. O jejich instinktech, povaze, vědomí. Všichni si pořizují mazlíčka, nikdo si neuvědomí, že má doma šelmu. A nezáleží na tom, jak je pes malý nebo velký. Všichni mají své základní instinkti stejné. Tím nejzákladnějším je následovat vůdce smečky. Ale pouze hrstka lidí má „koule“ na to být opravdovým vůdcem. Vymezit jasná pravidla, naučit psa co a jak se dělá a jak žití ve smečce funguje. Všichni si myslí, že když pes umí sedni, tak je vyhráno. Takto to bohužel není. A pak jsou nespokojení páníčkové a psi kteří nevědí, co mají dělat. Pejsek, který chodí do peřin, není zmetek. Vše, co pes udělá, je obrazem výchovy.
S dětmi je to jiné. Děti mají stejné potřeby, gesta, instinkty jako my. Intutivně přesně víme, jak se k dítěti chovat, jak uspokojit jeho potřeby. U psů je to o pohledech, gestech, postavení. Dětem rozumíme spíše.
Jsou špatní rodiče a špatní páníčci. Ale když to, že někdo nedokáže být dobrým pánem psu, neznamená, že nutně musí být špatný rodič.
Já mám jednoho opravdu těžce zvladatelného psa doma. Každý den s ním je výzva, neustále spolu trénujeme a učíme se. Nejen on, i já, abych věděla, jak se k němu správně chovat. A přesto doufám, že jsem skvělá máma.
Mám ten obdobný problém, akorát, že pes je tchýně, chčije ji doma a malému pochcává venku hračky, když byl malý kočár atd.Pes je tedy už starší kolem 10 let, ale dělá to pořád, když jsem ho u toho chytla a chtěla ho potrestat tak po mě vyjel.Tak já na výchovu kašlu, můj pes to není a rozčilovat se s nim nebudu, ale opravdu to chce řešit dokuď je relativně mladej.Za prvé ho nepouštět do ložnice. A jinak bych ho chytla při činu a pořádně mu v tom vymáchala čumák.
Ten by šel.. třeba kočku nepoučí žádný výprask ale posa anio, dostal by na zadek, a vymáchala bych mu v tom čumák, když by nepřestal šel by z domu..a POKUD NECHÁM PSA SPÁT V POSTELY JE TO MÁ CHYXBA, PES DO SPOSTELE NEPATŘÍ!!
Pokud pes chčije do postele a nebydlíte v garsonce, tak řešení je jednoduché - separovat psa od postele.
Pokud nelze separovat pomocí dveří, tak zakázat postel a velice dúsledně vyhazovat. Nám psi taky spali na gauči a pak jsme koupili nový a psi už na něj nesměli a naučili se to…
@Tuco píše: ..nejenom psí rasy degenerují…lidé taktéž..tahle diskuze je toho přímým důkazem.. 54321Jana to možná napsala na vkus některých trochu drsněji, ale pravdivě…tahle parodie na psa se vám fakt může vymstít jednou…
nevím, co je pravdivého na tom, že člověk by se měl zbavit psa jeho odhozením do lesa…
nejde o to, jak to někdo řekne, ale smysl toho, co řekne. psa si pořídil člověk, a je určitě spousta jiných způsobů, jak ze psa vychovat dobrého společníka, stejně tak, je mnoho způsobů, jak dát psa pryč, přestože já toto rezolutně odmítám. Nemám pochopení pro lidi, kteří si pořídí psa, a než by ho vychovali, raději se ho zbaví, všemi možnými ohavnými a hyenistickými způsoby…
![]()