Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Myslím si ze určitě ano, mám doma 2 psy.
Pitbula a Retrívra.
Pitbul je ještě štěně takže ten druhy v celku žárlý. Občas z ničeho nic pajdá. Ale když se mu na packu podíváte je hned v pořádku a už chce drbat. Občas je uražený takže ani neslyší. A co jsem tak zpozorovala začal si koupat nohu. Nevím zda je toto normální? ![]()
@KathyCa píše:
Rozhodně ano! Máme pejska z útulku a ten je simulant prvotřídní. Někdy schválně kulhá, aby ho člověk ponosil, ale když uvidí cizího psa, ťapky přestanou bolet a běží o stošest![]()
Myslet si, že je pes simulant, je polidšťování. Pes takových myšlenkových pochodů není schopen.
Pokud pes kulhá, je potřeba vyšetření u veterináře. Samozřejmě, že při silném podnětu kulhat přestane - v tu chvíli je prostě bolest podružná a pes ji v tu chvíli nevnímá. Ale jakmile se dostane do klidu, tak nohu zase začne šetřit.
Takže veterináře, prosím.
Čauky, mám čivavu (v IQ žebříčku je údajně 10 od konce ze všech plemen na světě
!) ale k věci. Je to simulant a divadelní prkna jsou pro něj málo. Jedna klasika: kulhá na jednu nohu, a po chvíli se zapomene a kulhá na druhou - upozrňuju opravdu mu nic není e zcela zdráv! Druhá klasika: málo pozornosti, - sedne si tzv. „na lachtana“ přední nohy nechá mírně rozjíždět do stran, hlavu nakloní, otevře tlamu jazyk dá na stranu a nechá pomalu vytékat sliny…"
více komentovat nemusím…ještě jednou říkám - opravdu je zdravý!!
@Kucík11 píše: Čauky, mám čivavu (v IQ žebříčku je údajně 10 od konce ze všech plemen na světě![]()
!) ale k věci. Je to simulant a divadelní prkna jsou pro něj málo. Jedna klasika: kulhá na jednu nohu, a po chvíli se zapomene a kulhá na druhou - upozrňuju opravdu mu nic není e zcela zdráv! Druhá klasika: málo pozornosti, - sedne si tzv. „na lachtana“ přední nohy nechá mírně rozjíždět do stran, hlavu nakloní, otevře tlamu jazyk dá na stranu a nechá pomalu vytékat sliny…"
![]()
více komentovat nemusím…ještě jednou říkám - opravdu je zdravý!!
Tu kulhání je příznak luxace pately, chce to veterináře.
@Lucie_Sx píše:
Tu kulhání je příznak luxace pately, chce to veterináře.
To nám říkal veterinář také, když jsem tu volala, pejsek je vyšetřen několikrát tam i zpět je vpořádku, u každého jeho ukýchnutí jsem hned běžela na veterinu, myslím že jsem starostlivá psí mámá
nikdy nic nenechám na domácí léčení.
@Lucie_Sx Ze své zkušenosti vím, že pes simulování schopen je. U veterináře jsme jako doma, nemyslete si, že jakýkoliv náznak, že ho něco bolí, mě nechává klidnou. Pokaždé letíme k veterináři a pejskovi (co se týká toho kulhání) nic není ![]()
@KathyCa píše:
@Lucie_Sx Ze své zkušenosti vím, že pes simulování schopen je. U veterináře jsme jako doma, nemyslete si, že jakýkoliv náznak, že ho něco bolí, mě nechává klidnou. Pokaždé letíme k veterináři a pejskovi (co se týká toho kulhání) nic není
Možná by to chtělo jiného veta / ortopeda.