Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já už dva roky používám femcap..po roce jsem vyměnila za nový. občas ho teda najdu mimo, že se při sexu vyšťouchl z čípku..nebo spíš přítel to pozná že ho vyštouch, protože ho najednou začne cítit
je to většinou když je čípek v krátké fázi, navíc já moc nepoužívám ten kontragel tak se to nepřilepí?
ale jindy je přicucnutej jak ďas a nejde mi za poutko ani vyáhnout jaký tam je podtlak, musím ho pak dvěma prsty zmáčknout aby se to tam uvolnilo
Ale my teda praktikujem s přerušovanou, takže pro nás je ten femcap takovou pojistkou k té přerušované..
Taky se mi tato forma antikoncepce velmi zalíbila. Koupila jsem si FemCap. Je příjemný, dobře se zavádí. Chce to cvik a znát dobře své tělo.
Bohužel jsme ho s manželem zkusili jen jednou a já ho musela dát pryč. Jelikož mám nižší čípek, tak to bylo manželovi velmi nepříjemné. Prý jakoby narážel do zdi. Jako alternativa k pesaru existuje Caya diafragma - taková vanička. Možná jí zkusím pořídit po porodu, až budeme řešit další ochranu.
@jessikka taky už jsem o ní četla, ale ještě nebyla příležitost jí vyzkoušet. Rok jsme se snažili o miminko a teď jsem těhotná, tak na to po porodu mrknu, co se objevilo nového a co bude nejvhodnější
![]()
@jessikka ahoj, muzu se zeptat na spokojenost s Evanellou? Zvazuji koupi. S mentruacnim kaliskem zachazet umim, ale pesaru se trochu bojim
Dekuji za pripadnou reakci.
@Meduzata ahoj. Ja teda nemam evanellu ale klobouček femcap. Slouží to stejně a je i dost podobný. Je to v pohodě, jen narozdíl od ms kalíšku se zavadí prostě hloub, někdy je obtižne ho vyndat 😁 ale jinak jsem spokojena. U evanelly teda jsem četla ze slouzi spis pro sex pri ms nez jako antikoncepce ale podle me to je jen marketing..dve stejne veci na dva ucely. ![]()
@Meduzata v plodných dnech v kombinaci s přerušovanou.. Když uznam za vhodne davam jeste contragel dovnitř toho kloboučku…okolo ms jen kloboučkem
@Pennya super.diky. My x let prerusujeme. zatim to funguje. Ale uz mi neni 20 a mimino uz by me dost zaskocilo
Uvidim jak mi sedne pesar.Dr.mi cpe mirenu.ale trochu se toho bojim
diky a hezkou nedeli.
@Meduzata tak prerusujte dál ale jen v tom plodnem tydnu spolecne s klobouckem no. A na zbytek dnu kloboucek a gel. Ja ho pouzivam uz tak tri roky. Teda uz mam druhy..
@jancabr čípek se v cyklu mění. Zkuste to i jindy. Manžel do něho taky občas naráží, pomůže někdy změna polohy ale většina dní v měsíci je ok a necítí ho
Dobry den, obnovuji-kde, prosim (krome netu) lze koupit pesar? lekarna?
Diky, K