Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
muffinka89 píše:
Holky mám takovej jeden blbej dotaz,ale zajímalo by mě to.Zbyli mi dvě plata HA a tak sem je chtěla prodat,ale nevím zda se to může?Díky
no když to udělás anonymne pres net nebo nejake zname tak proc ne..jinak to samo legalni neni..
já je takhle jednou nechala u sestřičky na gyndě a ta je nabídla těm co věděla, že berou tu značku. nevidím na tom nic trestného ![]()
Jana F píše:
já je takhle jednou nechala u sestřičky na gyndě a ta je nabídla těm co věděla, že berou tu značku. nevidím na tom nic trestného
když to udelá sestrička tak ne..ale prodávání léků přes net je nelegální ( pokud to není lékárna nebo nejaká společnost která na to má papíry ). Teda nevim jiste jestli všechny léky nebo jen některé které můzou ublízit ( na srdce, viagry, léky které se prodavjí na výrobu drog a tak..)
Naprosto oficiálně smí léky pacientům prodávat jen lékař nebo lékárna, dokonce i ty léky, které vezmou od pacientů zpět, by neměli dál pouštět do oběhu, protože u nich nedokážou zaručit, že byly např. skladovány za správných podmínek.
Nicméně děje se to samozřejmě stále a myslím, že pokud prodáš kamarádce či známé dvě zbylá plata HA, kterou normálně užívá na předpis od svého lékaře, nikdo tě za to popotahovat nebude, i kdyby se na to přišlo (jak?) ![]()
Léky na předpis se nemůžou prodávat na internetu, ani jinak nez v lékárně, ale jako když to někomu prodáš známému, nebo tak, to nikdo řešit nebude.
Myslím, že vyšetřovatelé, kteří se zabývají kriminalitou v oblasti nelegálního prodeje léků, mají spadeno na poněkud větší ryby než holky, co prodávají dvě plata HA
Nicméně příště už bych teda veřejný inzerát nedávala.
Příspěvek upraven 13.09.11 v 22:42
Taky si říkám,že kvůli dvou platům by se někdo obtěžoval i když člověk nikdy neví.....
muffinka89 píše:
No zítra mám sraz z jednou paní.....a docela mám strach
Neměla bych z toho strach. Něco jiného je, kdyby jsi prodávala často a léky třeba jako steroidy nebo adipex atd atd, ale pokud prodáš jedno plato nebo krabičku, co už nevyužiješ, tak za to tě nikdo nezavře.
Jinak internet je plnej černého prodeje léků.
Mělo by to projít,i když by se to prodávat nemělo.A jakou má antikoncepce expiraci?A kdy plánuješ se k ní vrátit?zda by nebylo jednodušší si jí nechat.
Holky mám takovej jeden blbej dotaz,ale zajímalo by mě to.Zbyli mi dvě plata HA a tak sem je chtěla prodat,ale nevím zda se to může?Díky