Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobrý večer.
Poprvé jsem koupila bazalkove pesto. Konkretne Bonelli. Po otevření se ma do 3 dnu spotřebovat ![]()
Jak to děláte vy? Kupujete jiné které vydrží dele otevřené? Přijde mi ze dnes večeře , zítra oběd - spotřebují max 1/2 a jist denne to se přeji…
Děkuji
A jaké je to množství? Já když koupím pesto, tak ho máme na jedno jídlo. Udělám těstoviny se žampiony a pestem a spotřebuji všechno… ![]()
já ho teda ještě nikdy nejedla, ale co zbytek zkusit strčit do mrazáku?
140 gr stalo asi 69 kc
Byla jsem v globusu, mensiho tam nic nemeli…
j.pampeliska píše:
140 gr stalo asi 69 kc
Byla jsem v globusu, mensiho tam nic nemeli…
Tak to je u nás na jeden oběd. Jsme dva ![]()
Já si tedy kupuji pesto často - různé druhy… Dávám si ho jen na rajčata s mozzarellou, takže ho mám fakt na hooodně použití… Nikdy jsem si nevšimla, že se to má do 3 dnů spotřebovat
Každopádně já ho mívám v lednici třeba i 14 dní a vždy v pohodě a je dobré......... ![]()
Já ho jednou měla v lednici dýl, vypadalo dobře, ale po bližším prozkoumání jsem objevila ložisko plísně. Bylo vidět opravdu jen zblízka. Od té doby to kydám do jídla celé, aspoň si dopřejeme ![]()
KPKristy píše:
Já ho jednou měla v lednici dýl, vypadalo dobře, ale po bližším prozkoumání jsem objevila ložisko plísně. Bylo vidět opravdu jen zblízka. Od té doby to kydám do jídla celé, aspoň si dopřejeme
Ježiš, doufám, že to nejím plesnivé???
Ale to snad nééé, nabírám si to nožem, koukám na to, když tím potírám mozzarellu, tak to bych si snad všimla! A snad by to i bylo poznat po chuti… ![]()
Terez příště se radši mrkni pořádně, taky takhle po pár dnech nacházím na pestu plíseň.
Takže když nespotřebuju vše, bohužel se objeví brzy plíseň a zbytek vyhazuju. Zmrazit mě to ještě nenapadlo. ![]()
My ho taky jíme na rajčata s mozzarelou, mňamka
Bohužel s plísní máme taky dost zkušenností, zrovna včera jsme jedno načaté vyhazovali, ale to bylo otevřený dost dlouho, teď jsme přes prázdniny nebyli moc doma, tak holt zůstalo v lednici. Jinak neřeším, jestli je otevřené 3 dny nebo dýl, ale moc dlouho fakt nevydrží, plíseň to chytá rádo ![]()
Já si ho dělám sama, takže vyrobím jen tolik asi kolik potřebuju a je úplně čerstvé ![]()
Zuzlík píše:
Terez příště se radši mrkni pořádně, taky takhle po pár dnech nacházím na pestu plíseň.Takže když nespotřebuju vše, bohužel se objeví brzy plíseň a zbytek vyhazuju. Zmrazit mě to ještě nenapadlo.
Teď si uvědomuju, že když jsem se vrátila po 6 týdnech z lázní, tak jsem ho taky musela vyhodit, že tam byla plíseň… Ale to už je fakt dlouhá doba… Říkám, do těch 14 dnů - myslím - že ok!
Ale přesto ho raději budu kontrolovat pečlivěji! ![]()
KPKristy - das mi sem prosim popis jak delas ty trstoviny? Zitra bych je zkusila.
P.s. 15 m syn zacina jist nase jidla, muzu zkusit i to pesto…?
Já ho mám otevřené určitě dýl, třeba 14 dní? Občas zlesniví, ale spíš až po delší době. Požívám do něj vždy čistou lžičku, a je v pohodě. Je tam hodně oleje, ten to konzervuje.