Pesto - spotřebujte do 3 dnů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4051
1.9.11 19:43

Pesto - spotřebujte do 3 dnu

Dobrý večer.
Poprvé jsem koupila bazalkove pesto. Konkretne Bonelli. Po otevření se ma do 3 dnu spotřebovat :zed:
Jak to děláte vy? Kupujete jiné které vydrží dele otevřené? Přijde mi ze dnes večeře , zítra oběd - spotřebují max 1/2 a jist denne to se přeji…
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14475
1.9.11 19:44

bohužel neporadím, ale též mě to zajímá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
1.9.11 20:08

A jaké je to množství? Já když koupím pesto, tak ho máme na jedno jídlo. Udělám těstoviny se žampiony a pestem a spotřebuji všechno… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
1.9.11 20:12

já ho teda ještě nikdy nejedla, ale co zbytek zkusit strčit do mrazáku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
1.9.11 20:14

140 gr stalo asi 69 kc
Byla jsem v globusu, mensiho tam nic nemeli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
1.9.11 20:15
j.pampeliska píše:
140 gr stalo asi 69 kc
Byla jsem v globusu, mensiho tam nic nemeli…

Tak to je u nás na jeden oběd. Jsme dva 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
1.9.11 20:17

Já si tedy kupuji pesto často - různé druhy… Dávám si ho jen na rajčata s mozzarellou, takže ho mám fakt na hooodně použití… Nikdy jsem si nevšimla, že se to má do 3 dnů spotřebovat 8-o :roll: Každopádně já ho mívám v lednici třeba i 14 dní a vždy v pohodě a je dobré......... :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
1.9.11 20:19

Já ho jednou měla v lednici dýl, vypadalo dobře, ale po bližším prozkoumání jsem objevila ložisko plísně. Bylo vidět opravdu jen zblízka. Od té doby to kydám do jídla celé, aspoň si dopřejeme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
1.9.11 20:23
KPKristy píše:
Já ho jednou měla v lednici dýl, vypadalo dobře, ale po bližším prozkoumání jsem objevila ložisko plísně. Bylo vidět opravdu jen zblízka. Od té doby to kydám do jídla celé, aspoň si dopřejeme :lol:

Ježiš, doufám, že to nejím plesnivé??? :roll: :mrgreen: :lol: Ale to snad nééé, nabírám si to nožem, koukám na to, když tím potírám mozzarellu, tak to bych si snad všimla! A snad by to i bylo poznat po chuti… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3113
1.9.11 20:51

Terez příště se radši mrkni pořádně, taky takhle po pár dnech nacházím na pestu plíseň. :wink: Takže když nespotřebuju vše, bohužel se objeví brzy plíseň a zbytek vyhazuju. Zmrazit mě to ještě nenapadlo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
1.9.11 20:54

My ho taky jíme na rajčata s mozzarelou, mňamka
Bohužel s plísní máme taky dost zkušenností, zrovna včera jsme jedno načaté vyhazovali, ale to bylo otevřený dost dlouho, teď jsme přes prázdniny nebyli moc doma, tak holt zůstalo v lednici. Jinak neřeším, jestli je otevřené 3 dny nebo dýl, ale moc dlouho fakt nevydrží, plíseň to chytá rádo :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
1.9.11 20:57

Já si ho dělám sama, takže vyrobím jen tolik asi kolik potřebuju a je úplně čerstvé :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
1.9.11 21:02
Zuzlík píše:
Terez příště se radši mrkni pořádně, taky takhle po pár dnech nacházím na pestu plíseň. :wink: Takže když nespotřebuju vše, bohužel se objeví brzy plíseň a zbytek vyhazuju. Zmrazit mě to ještě nenapadlo. :think:

Teď si uvědomuju, že když jsem se vrátila po 6 týdnech z lázní, tak jsem ho taky musela vyhodit, že tam byla plíseň… Ale to už je fakt dlouhá doba… Říkám, do těch 14 dnů - myslím - že ok! 8-) Ale přesto ho raději budu kontrolovat pečlivěji! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
1.9.11 21:04

KPKristy - das mi sem prosim popis jak delas ty trstoviny? Zitra bych je zkusila.
P.s. 15 m syn zacina jist nase jidla, muzu zkusit i to pesto…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13734
1.9.11 21:23

Já ho mám otevřené určitě dýl, třeba 14 dní? Občas zlesniví, ale spíš až po delší době. Požívám do něj vždy čistou lžičku, a je v pohodě. Je tam hodně oleje, ten to konzervuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí