Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj všem,
neumím moc vařit, ale chci konečně začít, ostatně nyní mne to nutí víc a víc, první dcera má 2,5 roku a druhou začínám přikrmovat.
A teď o co se mi jedná, potřebovala bych. abyste mi zde napsaly recepty, a to tyto, lehké, levné, rychlé, a chutné, aby nad nimi neohrnoval nos manžel, který je „masista“, a abych je mohla uvařit také 2,5 leté dceři, a samozřejmě je mohla konzumovat i já sama, která ještě kojí, skoro plně, protože co to je polední příkrm, když ho mimi moc nedlabe.
Všem budu velice vděčná, a myslím, že to ocení i jiné uživatelky na emimi.
Už mne nebaví vařit na třikrát ![]()
já ti asi konkrétní recept nenapíšu ale já vše hledám tady toprecepty.cz můžeš si tam hledat podle surovin co máš doma, podle chutí co máte rádi apod. Jsou tam i reakce lidí co to vařili a vidíš jaký to mělo úspěch ![]()
Klasicky, jednoduchy, dietni a masovy jidlo:
Naklepes si a nakorenis kureci prsa (maly je muzes jen uvarit v osoleny vode), osmazis na oleji, k tomu vareny brambory, pripadne kasi a k tomu podusis na masle mrazenou zeleninu nebo treba uvaris brokolici, zalezi, co mate radi. To samy muzes udelat i s rybou, nakorenis, pridas do pekacku treba nakrajenou cibuli, papriku a rajce, trochu pocitronujes a upeces.
Nebo delam testoviny (spagety, rourky, vrtule…), nakrajim kureci maso, osmazim cibulku a cesnek, na tom maso, pridam protlak, oregano, bazalku, majoranku, sul, pepr, nekdy papricky ze sklenice v nalevu, prohreju a hotovo. Nakydam na testoviny, posypu syrem a je to.
Pokud vam nevadi maso z konzervy, tak mamka delala tu stejnou omacku, ale misto kureciho davala veprove maso ve vlastni stave od hame, nebo muzes koupit mlete maso.
Nebo hodis upect kus veprovyho plecka (pro chlapa muzes dat krkovicku, je prorostla), taky nakorenis nejakou smesi, soli, das trochu kminu a potres cesnekem, k tomu bramborovy knedlik z pytliku podle navodu a k tomu bud ohrejes zeli ze sklenice nebo na masle podusis mrazeny spenat, prihodis protlacenych par strouzku cesneku a jedno vejce, provaris, osolis a hotovo.
Ale to jsou uplne zakladni obyc recepty, takze to asi znas…
Ted jsem si vsimla, ze kojis, tak mozna asi vyhodit cibuli, jinak to ostatni by snad nemelo vadit..
k tomu pečenému masu se dá všechno možný.My dnes například s dušenou mrkví,zítra se špenátem.Můžeš kyselý zelí nebo hlávkový,nebo jen s bramborama…rýží
Dal treba delam „jidlo chudych“, je to rychly a levny, jen uvarim brambory, posypu strouhanym tvarohem (nebo lepe olesnickym tvarohem, to je takovy ten trojuhelnik v igelitu), poliju maslem a dam k tomu okurkovy salat. A chlapovi (nebo i sobe, kdyz mam chut), na to opecu na panvi treba trochu slaninky, nebo pokud mam tvrdy salam, nebo klidne i trochu sunky, proste aby to chytlo tu masovou vuni.
Kdyz budete mit chut na sladke, tak treba tvarohove knedliky - cvrt kila polohrube mouky, jednu vanicku tvarohu a jedno vejce, spetka soli, poradne rukou „prohnacas“ a udelas testo, pak balis jakykoliv druhy ovoce, pokud mas merunky, svestky, nebo koupis mrazeny jahody, cerstvy, co mate radi. Posypu tvarohem, mouckovym cukrem a zaliju maslem. Muzes k tomu udelat polivku, treba brokolicova je strasne jednoducha, jen uvaris brokolici, pak ji tycovym mixerem rozmixujes s trochou ty vody, ve ktery se varila a postupne zbytkem ty vody rozredujes, pokud je to potreba. Pak akorat pridas smetanu a trochu provaris, muzes spolu s brokolici varit treba dve brambory nakrajeny na maly kousky, aby to melo lepsi chut a muzes jeste pridat cesnek. Na zaver tam hodis na zjemeni platek masla a hotovo ![]()
Syrové brambory na kostky, maso taky (kuřecí prso…), vymazat zapékací mísu, všechno tam pomíchat, posolit, pokořenit podle chuti (kvůli malé spíš bylinky, chlap si může posypat pak na talíři, my máme rádi i s grilovacím=)).
Zalít šlehačkou, nahoru pár plátků másla a upéct. Já peču zakryté, nemám ráda moc ty křupavé kusy. ale možno pak odkrýt nebo třeba dát nahoru zapéct trochu sýra.
To je moje oblíbená rychlovka (peče se to už samo…) a chlap masista se může utlouct.
na ekucharka tečka net jsou u všech receptů videa,takže to podle toho určo zvládneš ![]()
Já za sebe můžu vřele doporučit stránky www.mamincinyrecepty.cz
Recepty jsou s obrázky (vyfocená je i příprava) a krásně polopatické.
Pipet píše:Pipet
Syrové brambory na kostky, maso taky (kuřecí prso…), vymazat zapékací mísu, všechno tam pomíchat, posolit, pokořenit podle chuti (kvůli malé spíš bylinky, chlap si může posypat pak na talíři, my máme rádi i s grilovacím=)).
Zalít šlehačkou, nahoru pár plátků másla a upéct. Já peču zakryté, nemám ráda moc ty křupavé kusy. ale možno pak odkrýt nebo třeba dát nahoru zapéct trochu sýra.
To je moje oblíbená rychlovka (peče se to už samo…) a chlap masista se může utlouct.