Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
ahoj,chtěla bych dceři upéct dort beruška.Našla jsem dost fotek dortů,ale bohužel bez postupu.Ráda bych nějaký fotopostup,podle kterého péct a zdobit.Předem děkuji za příspěvky. ![]()
Tento dort jsem objednávala, takže přímo postup ti neřeknu. Jen částečnou dedukci dle vzhledu: korpus byl čokoládový (2 díly) promazávaný šlehačkovým krémem (Mňam), protože bylo tělíčko celkem placaté, domnívám se, že upekli 2 velké pláty korpusu (či jeden vysoký a ten rozřízli), potažené marcipánem (i všechny ostatní detaily, tečky, vlasy apod.), na 2×, v půlce těla šlo nepatrně vidět napojování, v hlavě byl také kus korpusu (nepromazaný).
Nevím, jestli ti to k něčemu bude, ale snad ano
¨
Je zde dost maminek, co peče, tak snad tvůj dotaz zaregistrují - jinak např. diskuze : jaké dorty objednáváte ![]()
Ahoj já našla tento, snad ti pomůže http://www.mamincinyrecepty.cz/…vane/beruska
Já dělala berušku bez krému, pro malý děti super.
Uvnitř byl agar a jahody, bylo to moc dobré.
Postup je jednoduchý - jakýkoliv piškot nebo dortové těsto, jaké máte rádi. Pak agar s jahodama a nazdobit podle fotky. ![]()
A pekla jsem to v té samé formě, jaká je v odkazu před mým příspěvkem.
Sunnyside píše:
Já dělala berušku bez krému, pro malý děti super.Uvnitř byl agar a jahody, bylo to moc dobré.Postup je jednoduchý - jakýkoliv piškot nebo dortové těsto, jaké máte rádi. Pak agar s jahodama a nazdobit podle fotky.
Tedy klobouk dolů
Krásnější dort „berušku“ jsem ještě neviděla ![]()
Hurá,beruška už je hotová.Uf,byla to dřina.Ale myslím,že to stálo za to ![]()
Nemáte někdo zkušenost s pečením podobného dortu bez té formy? Nikde ji nemůžu sehnat.. Díky
@Dannny píše:
Nemáte někdo zkušenost s pečením podobného dortu bez té formy? Nikde ji nemůžu sehnat.. Díky
Já jsem berušku pekla v nerezových miskách ![]()
Díky. to je taky možnost. Já jsem na internetu viděla postup, kde se upekla placka na plechu, pak ohla do oválné misky. Tak vznikl v dortu otvor, který se dál plnil. Vzniklo něco podobného, jako je na obrázku tady :http://www.tvproducts.cz/…lnene-dorty/