Pěstounské péče 2022

64
22.8.22 13:29

Pěstounské péče 2022

Krásný den,
Jsem maminka dvou kluků 5 let a 10 měsicu.
Nějak se nám nedaří holka. Rádi bychom s manželem poskytli domov holčičce z dětského domova. Je nám jasné, že kdykoli si pro holčičku může někdo přijít a pestounska péče se pro tu danou holčičku zrušit.
Je tady někdo kdo absolvoval celý kolotoč kolem pěstounské péče?
V případě potřeby a zachování anonymity můžete psát i SZ.
Děkuji Coufalice :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1065
22.8.22 13:46

No víš, nevím, jestli je zrovna dobrá motivace pro pěstounství, že se vám nedaří holčičky. Navíc máš ještě hodně malé děti a přijaté dítko bude potřebovat velké množství času a energie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24777
22.8.22 13:56

Četlas o tom aspoň Základně!?
podmínky a tak?
Obvykle totiž další dítě do rodiny v NRP má přijít jako poslední - tudíž nejmladší
a až do STABILIZOVANÉ RODINY!
Vaše motivace není správná, na tomhle bych vám žádost nepřijala rovnou, ve vaší situaci už tuplem, musíte se nejdřív sžít s vlastními dětmi..
zkus to nejdřív za 3-4 roky…
do té doby tě třeba touha česat copánky přejde
přijde mi, že o tom nic netušíš…
https://nahradnirodina.cz/pro-zadatele
navíc do pěstounky ani takto malé děti obvykle nechodí a rozhodně to nejsou výkvěty společnosti, protože holt - bohužel tak to je - ty „lepší“, tj. bílé, zdravé a právně volné děti jdou do Adopce..
jste smířeni s romkou nebo polo-romkou? jenže ta obvykle nebývá sama, mívá sourozence..
pěstounství je úplně o něčem jiném než adopce
navíc jí ani nevyřídíš pas.. rodič je stále rodičem, ty jsi jen pěstoun, máš právo leda tak na dávky a na péči.. nikoliv na rozhodování
a kdykoliv si to matka může rozmyslet, že se „poučila“, během pár měsíců soud a jsi bez ní..
to jste domysleli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
22.8.22 13:56

@Tojsemja3
Není to hlavní motivace. Hlavní motivaci je dát šanci dítěti ktere nevýrusta v rodině, dát domov, pocit bezpečí, klidu a zázemí. Já si sama prošla dd a byla jsem ráda když si nás někdo vzal aspoň na víkend. Ale je tam prostě i to že nechci 3 porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
22.8.22 13:59

@Lucy75
Ano domýšliví mám v pěstounské péči bratra 17. Ale je to jiná pestounka než s tím kolobehem okolí. Měli jsme jen soud a brachu nám svěřili.
A ano mám načtení hodně. Ptám se na vlastní zkušenosti.
Ale děkuji za tvůj vyčerpávající komentář. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24777
22.8.22 14:07

@Coufalice rozumím, pěstounka na vlastní sourozence je samozřejmě úplně jiná kategorie a má jiné zvyklosti… např. tam logicky neplatí to"pravidlo nejmladšího"…
naopak vám tato zkušenost může při procesu extrémně pomoct (pokud ovšem brácha studuje, nefetuje, chodí do školy řádně a je vše OK, prospívá, nemá záznamy apod.)…
Každopádně kdybys napsala tohle do úvodního příspěvku, má reakce by byla částečně jiná…
obecně ale s takto malými dětmi není ještě na další pěstounku vhodný čas…
PS : strašně jsme chtěli kluka, dostali jsme dvě holky :lol: dost let (než došly holky do puberty) jsem to dost řešila tím, že k nám na víkendy hodně chodili jejich dva spolužáci-kluci ;) bylo to pro mne opravdu krásné a super zážitky.. i pro manžela (nemá syna)..
asi od 11let holt se začly bavit už jen s děvčaty, tak si budu muset počkat na ženichy :lol: ale budu je rozmazlovat, péct a vařit - tchyňa jedna báseň :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
22.8.22 14:10

@Lucy75 Ano omlouvám se mohla jsem to napsat do úvodního prizpevku. Brácha studuje, zaznami nemá, chová se jak normální puberťák, ale v 18 chce odejít k otci, tam nemá žádná pravidla ale když je u nás respektuje vše.
A děkuji za informaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24777
22.8.22 14:17

@Coufalice pokud byste do toho časem šli, tak se budou zkoumat i vaše bytové poměry.. přece jen zatím u vás bydlí tři děti, dva dospělí, z toho dvě děti velmi malé a jedno zas, které potřebuje soukromí…
pokud on má otce a tíhne k němu kvůli tomu, že „tam může všechno“, je to pro vás velmi ohrožující, protože se tím nabourávají vaše výchovné stereotypy a zavedená pravidla..
to musí být pro tebe jako mladou mamku velmi náročné vlastně „vychovávat puberťáka“
i já sama mám s puboškama co dělat a někdy je to opravdu velmi těžké /drzost, odmítání povinností, protáčení očí, práskání dveřma../, vše řešíme u stolu, své postoje si vysvětlujeme…
a celkem teda zírám, jak ty s tak malými dětmi zvládáš ještě bráchovu pubertu zhoršenou situací nějakého nespolehlivého otce, kterému byl odňat z péče, takže to bude velmi problémový týpek…
do toho bych žádné nové dítě už jen kvůli tomu všemu rozhodně zatím nepřidávala..
a že jsi sama zažila DD je právě to, proč to tak hodně hrotíš..
zkus najít klid a štěstí a spokojenost zatím v této konstalaci, kterou máš doma :kytka: myslím to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
22.8.22 14:23

@Lucy75 máme 4+1 časem půjdeme do baráku, manžel vzdělávání okolo 40, a já během rodicaku 20 víc zatím nemohu ale jak nastoupí na smlouvu tak těch 35-45 mít budu. Dluhy nemáme.
Brácha se u nás chová slušně jen prostě řekl že půjde v 18 k otci že tady se musí předávat, rád by zkusil alkohol a cigarety a my to nemáme rádi. A u otce by mohl vše.
Jako malá jsem zvládla vše takže tohle je hračka. Mám skvele děti a úžasného manžela a to mi je 24 manželovi 30.
A jsme připraveni poskytnout domov. Ale to až tak za 2-3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová