Petechie u dospeleho na nohou

Anonymní
27.7.23 11:56

Petechie u dospeleho na nohou

Dobry den, pred tremi dny se mi udelaly na nohou petechie. Od nartu az po stehno, male cervene tecky, po prilozeni sklenice nemizi. Ten den jsem mela jine kalhoty (prane v jinem prasku, nez bezne), jinak zadna zmena ve stravovani ani kosmetice. Dlouhodobe mivam obcas ve vysledcich krve nedostatek zeleza, ted jsem par mesicu zelezo nebrala, muze to byt tim, nebo nejakou alergickou reakci? Nechce se mi hned bezet k dr, zadne jine priznaky nemam, jsem teda podrazdena a unavena, ale to prikladam peci o prcka a rodinnym problemum - stresu. Shanim osobni zkusenost, kdo mel a zmizelo to. Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27.7.23 12:38

Být tebou jdu hned k lékaři. Nechci strašit, ale nebylo to nic dobrého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24684
27.7.23 12:42

Co to je za trik s tou sklenicí, to neznám. :think: Na té druhé fotce je ruka, ne? Mně to tak strašné nepřijde, takové skvrnky mám běžně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
27.7.23 12:45

Nechápu, co mají mít petechie společného s práškem na praní nebo kosmetikou? A co je to s tou sklenicí?
Ano, osobní zkušenost mám a lepší jít k lékaři co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76676
27.7.23 13:20
@Anonymní píše:
Dobry den, pred tremi dny se mi udelaly na nohou petechie. Od nartu az po stehno, male cervene tecky, po prilozeni sklenice nemizi. Ten den jsem mela jine kalhoty (prane v jinem prasku, nez bezne), jinak zadna zmena ve stravovani ani kosmetice. Dlouhodobe mivam obcas ve vysledcich krve nedostatek zeleza, ted jsem par mesicu zelezo nebrala, muze to byt tim, nebo nejakou alergickou reakci? Nechce se mi hned bezet k dr, zadne jine priznaky nemam, jsem teda podrazdena a unavena, ale to prikladam peci o prcka a rodinnym problemum - stresu. Shanim osobni zkusenost, kdo mel a zmizelo to. Dekuji.

také vidím ruku 8o píšeš o noze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.23 22:29

Petechie po prilozeni sklenice nemizi, jina vyrazka zbledne. A je to holky noha, je to nart. Petechie se objevuji udajne i jako alergicka reakce, jen se mi to nikdy nestalo. Nikdy jsem takove skvrnky nemela, objevily se znicehonic.

Diky.

• Citovat
  • Upravit
1857
27.7.23 22:33

Petechie se mi objevuji z extra námahy, tlaku, nebyly ty kalhoty moc upnute? boty stejne? nepoužila jsi kompresní punčochy třeba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.23 22:37

Prosím anonym, zdraví.
Mám zkušenost, byl to bohužel vážný problém s krví.
Takže určitě lékař a krevní obraz.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.7.23 22:49
@bylinka píše:
Petechie se mi objevuji z extra námahy, tlaku, nebyly ty kalhoty moc upnute? boty stejne? nepoužila jsi kompresní punčochy třeba?

Kalhoty upnute prave nebyly, davam si pozor i at se nestahuji v oblasti panve. Jedine co pocituji (a uz se mi to nekolikrat stalo) je jakoby lehce nedokrvujici noha, na te mam i nepatrne vice flicku. Ale s tou nohou mam problem uz x let, kontrolovana nekolikrat, i v tehotenstvi mi delali sono cev a vse ok…

@Anonymní píše:
Prosím anonym, zdraví.
Mám zkušenost, byl to bohužel vážný problém s krví.
Takže určitě lékař a krevní obraz.

To me moc mrzi, doufam, ze je to uz v poradku. Achjo, prijde mi, ze od porodu moje telo jen chatra… resim jiny zdravotni problem, co s timhle nejspis nesouvisi a uz me to moc nebavi po tech lekarich behat… kolikrat i s prckem, protoze nemam hlidani.

Budu tedy muset zajit, ale stihnu to az po vikendu. Kez by se to ztratilo do te doby…

• Citovat
  • Upravit
166
30.7.23 23:53

Když jsem měla petechie na hrudníku, byla to trombóza horní duté žíly. Nechci tě děsit, třeba to fakt nic není a zavčasu se dá léčit skoro vše…Neodkládej návštěvu lékaře, prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
30.7.23 23:54

Když jsem měla petechie na hrudníku, byla to trombóza horní duté žíly. Nechci tě děsit, třeba to fakt nic není a zavčasu se dá léčit skoro vše…Neodkládej návštěvu lékaře, prosím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.23 09:55

No, musim rict, ze porad jsem se nerozhoupala jit, pupinky zbledly a jeste ten den se vysypaly nove, mam to po obou nohach, pod sklenici nemizi, ale jsou lehce vystouple, jako pupinek, mohly by byt petechie vystouple? Zaroven se mi na pazich udelala vyrazka, ktera me spis pali, nez ze by svedila. Jako bonus se mi dnes na dlanich udelaly jakoby pod kuzi mini puchyrky na prstech. Jsem mimo mesto, takze doktorce budu psat a ctvrtek nebo patek si dojdu.

@Ralzinka88 muzu se zeptat, byly to taky puntiky, nebo spise skvrny a mela jste jeste nejake priznaky, ze vam treba delali sono, nebo to zjistili jen z krve? Moc dekuji.

Jde o to, ze jsem na krvi byla pomerne nedavno, jedine co mam, je nizke zelezo a ted jsem ho nebrala nejakou dobu. Takze jsem znovu zacala hned po objeveni pupinku…

• Citovat
  • Upravit
24684
31.7.23 11:37
@Anonymní píše:
No, musim rict, ze porad jsem se nerozhoupala jit, pupinky zbledly a jeste ten den se vysypaly nove, mam to po obou nohach, pod sklenici nemizi, ale jsou lehce vystouple, jako pupinek, mohly by byt petechie vystouple? Zaroven se mi na pazich udelala vyrazka, ktera me spis pali, nez ze by svedila. Jako bonus se mi dnes na dlanich udelaly jakoby pod kuzi mini puchyrky na prstech. Jsem mimo mesto, takze doktorce budu psat a ctvrtek nebo patek si dojdu.

@Ralzinka88 muzu se zeptat, byly to taky puntiky, nebo spise skvrny a mela jste jeste nejake priznaky, ze vam treba delali sono, nebo to zjistili jen z krve? Moc dekuji.

Jde o to, ze jsem na krvi byla pomerne nedavno, jedine co mam, je nizke zelezo a ted jsem ho nebrala nejakou dobu. Takze jsem znovu zacala hned po objeveni pupinku…

A nemáte nakonec zarděnky, nebo něco takového? Asi bych se vyhýbala kolektivu teda. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.23 12:03

Zajdi k dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
15.7.24 16:12
@Lubia píše: Více

to by ses divila, co všechno můžou mít, běžně používané chemikálie společného s kožními projevy…boha jeho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí