Nízká váha u kluka (29let)

57
26.7.23 14:55

Nízká váha u kluka (29let)

Zdravím, Již celý život trpím nízkou váhou díky čemu jsem musel čelit i šíkaně a podobně, ve svých 14ti letech jsem vážil snad nejakých 48kg, momentálně mi je 29let, ale váhově jsem se stále nezlepšil moc, moje aktuální váha je 59kg, na výšku 181cm. Tak přemýšlím v čem může být problém… Behem dne jsem schopný si dát bez problému 4 talíře ryže s masem, ráno banany, vločky, pak k tomu ješte behem dne si k tomu dát steak a brambory, a k večeři 4 vajíčka, a + samozřejmě přes den k tomu sladké, takže mám behem dne tak 6 jídel, které obsahují maso, a podobně.. Když mě někdo vídí tak si říka " to si delas srandu, kam to do tebe pada? Vzdyt jis jak prokoplej a mas 40kg i s posteli.. "
Hlavně můj problém je že mám stále hlad.. Dam příklad, Byly jsme v restauraci kde jsem si dal 8 knedlíku, a pořadný kus kachny k tomu, talíř jsem vyluxoval a za hodinku a pul už jsem měl zas hlad a byl jsem si dát další jídlo.. :D… Moje mamka s tatkou maji geneticky normalni postavu, Tatka 180cm a 82kg, a mamka 165, a 65kg..

Tak nevím co by mi rekl doktor např.. a zda je vubec tato situace řešitelná… 8o :D jeliký by jsem chtěl ve svém věku taky nějak vypadat, né jak jehlička.. Přidal jsem i cvičení s trenerama, ale nárust byl tak 2 kg :mrgreen: ktere jsem stejne schodil po tom co jsem mel anginu a byl jsem nemocny.. :mrgreen: nejvíce co jsem nabral bylo asi 5kg po tom co jsem cvičil nejakou dobu, ale pak jsem kvuli praci nestíhal a vynechal jsem parkrat jidlo a už jsem šel zas o 5kg dolu.. :lol: práci nevykonávám náročnou, mam klidnou práci.. Takže fakt nic nespaluju behem dne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4164
26.7.23 15:03
@Michal558 píše:
Zdravím, Již celý život trpím nízkou váhou díky čemu jsem musel čelit i šíkaně a podobně, ve svých 14ti letech jsem vážil snad nejakých 48kg, momentálně mi je 29let, ale váhově jsem se stále nezlepšil moc, moje aktuální váha je 59kg, na výšku 181cm. Tak přemýšlím v čem může být problém… Behem dne jsem schopný si dát bez problému 4 talíře ryže s masem, ráno banany, vločky, pak k tomu ješte behem dne si k tomu dát steak a brambory, a k večeři 4 vajíčka, a + samozřejmě přes den k tomu sladké, takže mám behem dne tak 6 jídel, které obsahují maso, a podobně.. Když mě někdo vídí tak si říka " to si delas srandu, kam to do tebe pada? Vzdyt jis jak prokoplej a mas 40kg i s posteli.. "
Hlavně můj problém je že mám stále hlad.. Dam příklad, Byly jsme v restauraci kde jsem si dal 8 knedlíku, a pořadný kus kachny k tomu, talíř jsem vyluxoval a za hodinku a pul už jsem měl zas hlad a byl jsem si dát další jídlo.. :D… Moje mamka s tatkou maji geneticky normalni postavu, Tatka 180cm a 82kg, a mamka 165, a 65kg..Tak nevím co by mi rekl doktor např.. a zda je vubec tato situace řešitelná… 8o :D jeliký by jsem chtěl ve svém věku taky nějak vypadat, né jak jehlička.. Přidal jsem i cvičení s trenerama, ale nárust byl tak 2 kg :mrgreen: ktere jsem stejne schodil po tom co jsem mel anginu a byl jsem nemocny.. :mrgreen: nejvíce co jsem nabral bylo asi 5kg po tom co jsem cvičil nejakou dobu, ale pak jsem kvuli praci nestíhal a vynechal jsem parkrat jidlo a už jsem šel zas o 5kg dolu.. :lol: práci nevykonávám náročnou, mam klidnou práci.. Takže fakt nic nespaluju behem dne :mrgreen:

Rěkl bych ti nes.., :D (vtip), já jsem na tom obráceně a musím se zase hodně držet, abych nešel přes 100 kg… Když mě někdo vidí kolik jím, tak na mě zase "přidej si, takovej chlap jako ty… " prostě to tak máš nastavený a nestresuj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
26.7.23 15:07

váha

@gabrriel je mi to jasny :D jenže taky by jsem chtěl vypadat jak chlap, ne jak žena :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
26.7.23 15:25

Předpokládám, že nechceš přidat sádlo, ale spíš svaly. Tak to nepůjde jinak, než cvičit. Asi nebudeš mít genetickou dispozici k tomu, aby z tebe byl koulař, ale třeba atleti (lehcí), cyklisti a pod. mají figury taky fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
26.7.23 15:42

@ida007 vubec by mi nevadilo pridat sadlo, byl jsem na testu telesneho tuku, a test ukazal ze mam asi snad 6% pouze, normalni clovek ma 11% :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4946
26.7.23 15:58

A metabolismus máš v pořádku? Protože tenhle vlčí hlad, nepřibírání a vychrtlost je celkem běžnej u teenagerů, ale na to už jsi přece jen trochu „starej“. Co štítná žláza? Kontrolovali Ti ji někdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.7.23 16:26

@Michal558 a co řešíš? Pokud jíš a nepriberes, tak buď extra rychlé spalování nebo špatná skladba. Můj syn má 197 cm a 62 kg. Dr říkala, že mu chybí minimálně 10 kg. Ovšem když ho prohlédla, tak je prostě v pohodě, žere za 4 :think: někdo to tak má. Syn hodně cvičí, takže je vyrysovany, není to žádný koncetracnicky typ. Nech si udělat rozbor krve, pokud je ok, není důvod to řešit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
26.7.23 16:28
@Michal558 píše:
@gabrriel je mi to jasny :D jenže taky by jsem chtěl vypadat jak chlap, ne jak žena :D

tak snad nemáš ani prsa, ani boky, ne? Naopak holkám s velmi hubenou postavou se říká „klučičí typ“

Ale jinak pokud nemusíš řešit úplně každou korunu a máš na „zábavu“, tak tedy fitko, doplňky stravy na svalovou hmotu, což je teda hodně proteinů, ale většinou jsou k tomu i nějaké podpůrné enzymy a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11774
26.7.23 18:16

Syn přibral cvičením s činkami. Cvičí vice než rok a ze 46kg má asi 55kg. A to má i dietní omezení.
Tuku měl na sobě 2kg - dle „chytré“ váhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
26.7.23 18:32

Znám takového, začal vypadat jako chlap, když začal pravidelně cvičit a nabral svalovou hmotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
26.7.23 18:39

Začni cvičit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2655
26.7.23 18:41

Vyšetření máš v pořádku? Za tím zrychleným metabolismem může být i medicínský problém. A v tom případě by nízká váha nebyla jediným neduhem, který by ti do budoucna hrozil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
27.7.23 10:24

Manžel je taky hodně hubený. Prý kdysi zamlada několik měsíců intenzivně posiloval a do toho hodně jedl, nejspíš stravu obsahující hodně bílkovin. Vzpomíná na to on i tchyně :lol:. Narostly mu slušné svaly, hlavně na lýtkách - teda jako hubený je pořád, ale je prostě hubený a přitom má pěkně tvarované nohy atd. Má teda taky široká ramena (v poměru k pasu) - to se cvičením získat nedá.
Jo a jestli chceš začít cvičit, tak čím dřív, tím líp. Mladším lidem rostou ještě svaly do objemu, starším spíš do kvality.
Edit: Jo pardon, nedočetla jsem, že cvičení už jsi zkoušel. Nj tak už jen doktor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí