Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, už rok mám problém kterého se nemohu zbavit zkouším to řešit různé ale bez úspěchu, stravu dodržují, aktivně cvičím, používám prášky na odvodnění i Banské rady jako fenykl, atd… nic nepomáhá, aby jsem vás uvedla na pravou míru cely rok mě trápí nafouklé břicho, ráno se vzbudím a krásné ploché bříško pak stačí jen lok vody a už vypadal opět jako těhotná a to vážím 56 kg a mám sportovní postavu, prosím poraďte mi co s tím
už si vevím rady 🥹 🥹 🥲 🥲 🥲 🥲
@Aaakkk píše:
Dobrý den, už rok mám problém kterého se nemohu zbavit zkouším to řešit různé ale bez úspěchu, stravu dodržují, aktivně cvičím, používám prášky na odvodnění i Banské rady jako fenykl, atd… nic nepomáhá, aby jsem vás uvedla na pravou míru cely rok mě trápí nafouklé břicho, ráno se vzbudím a krásné ploché bříško pak stačí jen lok vody a už vypadal opět jako těhotná a to vážím 56 kg a mám sportovní postavu, prosím poraďte mi co s tím![]()
![]()
![]()
A u doktora ti řekli co?
@JancaS84 píše:
A u doktora ti řekli co?
Znáte doktory, každou chvilku něco jiného ani sami neví, první to bylo zavodnění což není a po té plyny což další doktor řekl že také není :/
@Aaakkk píše:
Dobrý den, už rok mám problém kterého se nemohu zbavit zkouším to řešit různé ale bez úspěchu, stravu dodržují, aktivně cvičím, používám prášky na odvodnění i Banské rady jako fenykl, atd… nic nepomáhá, aby jsem vás uvedla na pravou míru cely rok mě trápí nafouklé břicho, ráno se vzbudím a krásné ploché bříško pak stačí jen lok vody a už vypadal opět jako těhotná a to vážím 56 kg a mám sportovní postavu, prosím poraďte mi co s tím![]()
![]()
![]()
Kdybys nepsala, že máš sportovní postavy, tak bych tipovala ochablé svaly torza, ale takhle…
Váha je nevypovídající, spíš napiš teda obvod pasu - jestli třeba ráno máš 60 a večer 70? To mi přijde relativně normální, někdo to tak má, proto mají kalhoty vůli. Samozřejmě, pokud to je 60 a 80, už to je divný. ![]()
Ještě mě napadlo - jsi hubená celoživotně, nebo jsi předtím zhubla? U obézních lidí (nebo prostě u tlustších, ale někdo to má logicky i po těhu - prostě jakákoli situace, kdy má člověk velký břich) po zhubnutí je ta břišní stěna trvale povolenější, takže k tomu mají víc sklony…
@Aaakkk píše:
![]()
![]()
a na gynekologii pravidelně chodíš? ultrazvuk vaječníků probíhá?
@Tomie píše:
Kdybys nepsala, že máš sportovní postavy, tak bych tipovala ochablé svaly torza, ale takhle…Váha je nevypovídající, spíš napiš teda obvod pasu - jestli třeba ráno máš 60 a večer 70? To mi přijde relativně normální, někdo to tak má, proto mají kalhoty vůli. Samozřejmě, pokud to je 60 a 80, už to je divný.
Ještě mě napadlo - jsi hubená celoživotně, nebo jsi předtím zhubla? U obézních lidí (nebo prostě u tlustších, ale někdo to má logicky i po těhu - prostě jakákoli situace, kdy má člověk velký břich) po zhubnutí je ta břišní stěna trvale povolenější, takže k tomu mají víc sklony…
Upřímně jak říkáte těch 70 ráno a večer a přes den těch 80 to je když jsem se teď měřila :/, hubená jsem od mala ![]()
@stinga píše:
a na gynekologii pravidelně chodíš? ultrazvuk vaječníků probíhá?
Ano, pravidelně a raději i vícekrát aby jsem měla jistou ze jsem zdravá kord v dnešní době a vše je v pořádku ![]()
@Tomie píše:
Kdybys nepsala, že máš sportovní postavy, tak bych tipovala ochablé svaly torza, ale takhle…Váha je nevypovídající, spíš napiš teda obvod pasu - jestli třeba ráno máš 60 a večer 70? To mi přijde relativně normální, někdo to tak má, proto mají kalhoty vůli. Samozřejmě, pokud to je 60 a 80, už to je divný.
A kdyby to byly ty ochablé svaly co přesně mám dělat prosím? Cvičit stačí? Běhání pravidelně chodím a cvicim převážně zadek takže zaměřit se na břicho?
@Eoma píše:
Muže to být nějaká intolerance, mne tohle děla mléko
Taky mě jako první napadla intolerance laktózy.
Cviky na střed těla, najdi si na netu core cviky. Procházela jsem si stejným problémem, do pár měsíců obrovská změna a to jsem také předtím hypochondricky obíhala X doktorů.
Díky zpevnění břicha i šikmých svalů nafouknutí není skoro znát. Do toho upravit jídelníček, nepřehánět to zbytečně s vlákninou a zaměřit se na kvalitní bílkoviny.
Může ti vadit nějaká potravina..
Mně tohle dělají mléčné produkty, nesmím žádné, kravské, ovcí ani kozí.
Hne se mi po nich nafoukne břicho a mám žaludeční problémy.
Přitom miluju sýry, tvaroh, fnuk.
![]()
@rejžička píše:
Může ti vadit nějaká potravina..
Mně tohle dělají mléčné produkty, nesmím žádné, kravské, ovcí ani kozí.![]()
Hne se mi po nich nafoukne břicho a mám žaludeční problémy.
Přitom miluju sýry, tvaroh, fnuk.![]()
To mě s stačí jen napít