Angína - ATB - můžu ještě do moře?

Anonymní
26.7.23 08:41

Angína - ATB - můžu ještě do moře?

Ahoj holky, včera jsem se probudila s bolestí ucha a mandle, měla (a mám) na jedné mandli bílý povlak, dostala jsem antibiotika. Dneska se cítim dobře, v krku mě jen mírně škrábe a teplity nemám. Zítra odjíždíme, mohla bych se ještě okoupat v moři? :(

To, že je to jak naschvál a jsem nemocná imrvére už je na jinou diskuzi…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
26.7.23 08:52

No a jaká je diagnóza?
Já bych se nebála moře, ale spíš sluníčka. Hodně ATB způsobuj fotosenzitivitu a poslední, co bys asi chtěla, by bylo přijet domů červená a osypaná :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
26.7.23 08:57

Koupat můžeš, ale jak to uděláš abys nebyla na slunkou to mi moc jasné není..
Se sluncem nad hlavou ti bude strašně zle, to se připrav.

Stejně všude hoří :mrgreen: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
26.7.23 09:00
@Vejanek píše:
Koupat můžeš, ale jak to uděláš abys nebyla na slunkou to mi moc jasné není..
Se sluncem nad hlavou ti bude strašně zle, to se připrav.Stejně všude hoří :mrgreen: :roll:
:mrgreen: ať žije panika, ne u všech atb nesmíš na slunce, nemusí jí být vůbec špatně, také může ležet ve stínu stromů nebo slunečníku :palec:
v Chorvatsku, Bulharsku, Španělsku a spoustě dalších destinací nehoří :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21610
26.7.23 09:04
@stinga píše: :mrgreen: ať žije panika, ne u všech atb nesmíš na slunce, nemusí jí být vůbec špatně, také může ležet ve stínu stromů nebo slunečníku :palec:
v Chorvatsku, Bulharsku, Španělsku a spoustě dalších destinací nehoří :mrgreen:

V Chorvatsku hoří u Dubrovníku. To jen tak mimochodem.
Já bych osobně s antibiotiky na sluníčko a do moře nelezla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.7.23 09:07
@nozu píše:

Já taky ne. I když jsem nedávno měla ATB na močák, se kterými se na slunce může, nedělalo mi to vůbec dobře. Už mi nic nebylo, bolest ani teplota, ale nevydržela jsem sedět ani 10 minut na zahrádce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3714
26.7.23 09:07

Ja zacala brát atb v den příjezdu na Djerbu a neměla jsem vůbec žádné omezení. Mohla jsem dle lekarnika normálně na sluníčko a k tomu si koupila probiotika, které jsem s tim denně zobala a byla jsem úplně ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
26.7.23 09:08
@nozu píše:

v Chorvatsku hořívalo vždycky, už když za socíku jezdili naši rodiče do Jugošky autobusem, vyhoří kus lesa, nic se neděje, příroda si poradí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76727
26.7.23 09:08
@unuděná píše:
Já taky ne. I když jsem nedávno měla ATB na močák, se kterými se na slunce může, nedělalo mi to vůbec dobře. Už mi nic nebylo, bolest ani teplota, ale nevydržela jsem sedět ani 10 minut na zahrádce.

tak s některými ATB je člověku špatně i doma v posteli a u televize

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.7.23 09:10

Jsem si vzpomněla, že kdysi dávno mi ATB přerušily zájezd na divokou vodu do Rakouska. Ale odmítala jsem se toho vzdát, bylo mi dobře, tak jsem jela. Nabalila se do neoprenu, namazala si ksichtík minerální padesátkou a vyjela. Večer koukám, že mě pálí horní část rukou - já kráva si zapomněla namazat prsty a ruku k zápěstí a 14 dní jsem trpěla jak kůň :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
26.7.23 09:16

Mně moře na angínu a spol vždy pomůže. Kloktám přímo v moři. Takže já bych se s klidem koupala, jen teda bych se asi kvůli uším nepotápěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.7.23 09:18

Kdyz si po jednodenni bolesti v krku bezis hned pro atb, tak budes nemocna imrvere i nadale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.23 09:24

Děkuji za názory, na chvíli se okoupu, taky mě napadlo vykloktat vodu přímo v moři, teď jen uvažuju, jak to nenápadně udělám :mrgreen: :mrgreen:

@Lucie_Sx píše:
Kdyz si po jednodenni bolesti v krku bezis hned pro atb, tak budes nemocna imrvere i nadale.

Našla jsem si bílé čepy na mandli, to i dle krve u dr na antibiotika bylo :)

• Citovat
  • Upravit
30972
26.7.23 09:25
@Lucie_Sx píše:

Zas v tomto pripade chapu, ty bys to den pred dovolenou nechavala vyhnit :think:? S rizikem, ze druhy den budes nekde kdesi hledat lekare?

Zakladatelko, zalezi, s cim porad marodis. U deti (i u sebe) na vlekle anginy finalne nezabralo nikdy nic nez to opravdu zodpovedne vylezet a dat klid jeste nejmene tyden po ATB :think:. Ale zmena prostredi muze imunitu nakopnout. Snazila bych se o klidovy rezim hlavne po dobrani ATB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.23 09:28

@Hobitka nene, my zítra odjíždíme domů. Právě proto jsem to chtěla řešit na místě i kvůli letadlu atd.. angínu mám po deseti letech cca, spíš mě vždy skolí viroza..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex