Peugeot 5008

Amelia1986
19.4.17 10:01

Peugeot 5008

Ahojte, zvazujeme kupu peugeotu 5008 kvoli tomu ze je rodinne a ze ma vzadu 3 separatne sedadla - mame dve miminka a chcem byt s nimi este vzadu. Libi sa mi aj dizajn ale preco sem pisem je ze nas kazdy odhovara odtoho, vseobecne od francuzskych aut, ja mam fakt dilemu uz nevieme jake, ale pride mi ze ak to auto nove stoji skoro 600t a predava sa pry dobre ta nemoze byt spatne. Co vy na to? Co vam vyhovuje, nevyhovuje. A ak mate panoramu - ano nie? Velmi vam dakujem za nazory! :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
19.4.17 10:14

Máme 508 a jsme z ní bohužel hodně zklamaní. Naštěstí ho máme na operativní leasing, takže ho budeme záhy vracet. Jízdní vlastnosti jsou dobré, o tom žádná. S tím jsme velmi spokojení. Problém je vnitřní uživatelský komfort. V autě trávíme hodně času a tady je spousta maličkostí, které nám znepříjemňují život. Přes přihrádku na kafe není vidět na navigaci, co dáš do přihrádky ve dveřích vytáhneš až když vystoupíš z auta, není kam odložit pet lahev apod. U automatu je příšerná řadící páka. Kdo to řídil, nadával na ni. Naštěstí tam řadíš jen dopředu, dozadu a parkování, ale i tak je to opruz. Samozřejmě, co nevyhovuje jednomu, může vyhovovat druhému. Doporučuju opravdu pečlivou prohlídku a zkušební jízdu se zaměřením na vnitřek vozu. Přece jen ho budete mít hodně dlouho. Panoramu jsme měli u jiného auta a mě to připadalo jako celkem zbytečné. Nevyužívali jsme ji.

• Citovat
  • Upravit
1309
19.4.17 10:16

Hele, víš, co…úplně nejlepší je vytipovat si několik aut, které by pro vás připadali v úvahu, udělat si jeden den volna a všechny si obejít, případně si domluvit testovací jízdy.
Tohle se nám osvědčilo víc než rady jiných…tím neříkám, že jsme nedali i na nějaké recenze. Původně jsme měli vytipovaných téměř 10 aut, po obchůzce prodejců nám zůstali 2 jednoznační favorité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
19.4.17 10:40

@Amelia1986 Nejlíp uděláte, když si auto u dealera vyzkoušíte.
5008 je určitě prostorné auto za slušné peníze, ale tím podle mě její výhody končí. Předpokládám, že máte zájem o to MPV, které se již přestalo vyrábět, ale ještě se doprodává. Nová 5008 je crossover a je to docela divočina: http://auto-mania.cz/…t-5008-9.jpg

S tím autem zatím nejsou dostatečné zkušenosti, takže ti neporadí ani odborník. Ale obecně se auta z počátku výroby nedoporučují, protože pořád je to náběh výrobnho cyklu a tedy více chyb a závad.

Pokud vybíráte v cenové kategorii do 600 tis. a tři samostatná sedadla ve druhé řadě, doporučil bych spíše Volkswagen Touran, Citroen C4 Picasso (taky francouz, ale celkem povedený), nějaký skladový Ford S Max nebo něco takového. doporučuji kouknout na hodnocení na CarBuyer, naprosto nejobjektivnější recenze aut, co znám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
19.4.17 10:45

Ahoj, my máme Peugeot 5008 už 4 roky, kupovali jsme nové auto, byl to skladový vůz za cenu předváděcího, takže tenkrát za super cenu. Rozhodovali jsme se mezi Opel Zafira, Renault Grand Scenic, Citroen C4 grand piccaso a tím Peugeotem. Peugeot nakonec vyhrál díky ceně a tomu, že byl nejblíž autorizovaný servis. A zatím si na nic nemůžu stěžovat. Jezdí se s tím dobře, je z něj hezky vidět. Uvnitř je spoustu místa. Takže já doporučuji. Také jsem slyšela o tom, že francouzská nejsou spolehlivá, ale zatím větší problém nebyl. Jediné negativum je, že se strašně špatně dostává k baterii. Teď v zimě jak byly ty mrazy se nám vybila a dostat se tam se startovacími kabely byl prý velký problém, ale nakonec se povedlo. Co se týče sedaček vzadu, jsou to 3 plnohodnotné sedačky, ale my máme už děti ve větších sedačkách (Cybex juno-fix a Cybex Palas) a ty opěrky hlavy přesahují do toho prostředního sedadla, takže 3 velké sedačky by se tam nevešly a na prostředním místě se mezi nimi sedí hůř. Ale to bude problém většiny aut, to byste museli koupit jedině něco jako Ford Galaxy nebo něco podobně velikého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
19.4.17 10:47

@Premek_Orac jo to je fakt, to jsem slyšela, že se už nedělá, nebo nebude dělat. Což je škoda, protože těch aut jezdí docela dost. Nevíš jaký je důvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
19.4.17 10:50

@Lucka1111 A to jsou právě ty drobnosti… Baterie má bezúdržbově vydržet mnohem víc, než 4 roky :-/
Jinak ale nic proti 5008, určitě může dobře posloužit jako roddiný vůz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
19.4.17 10:51

@Lucka1111 Normální generační obměna + automobilový trh se od MPV přesouvá k SUV… Takže proto i bývalá MPV jako Renault Espace, Peugeot 5008 míří do pozic kříženců mezi MPV a SUV, což je pro rodinné zákazníky škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
19.4.17 11:47

@monrom Galaxy a Shran jsou auta o třídu větší, než 5008 (taky o to dražší).

Zmíněná mají tuto šířku interiéru ve druhé řadě:
Galaxy 161 cm
Sharan 159
Touran 153
5008 152
C4 Pic. 152

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
19.4.17 13:08
@monrom píše:
Máme Ford Galaxy, r. v. 2014, protože jsme dlouháni a 3 děti. Mohu jenom doporučit.
Jako alternativu bych brala C4 Grand Picasso, VW Sharan, pokud jste spíše menšího nebo průměrného vzrůstu.
VW Touran má ty sedadla užší, dospělý uprostřed je naknop, moc pohodlné to není.

Mě ten Touran připadá i pro dospělého uprostřed úplně úžasně prostorný - zvlášť po tom, co jsem jezdila uprostřed ve Fábii. :-D A můžu říct, že za ty prachy, kolik stojí právě ta Galaxy a nebo Sharan, se v něm budu „mačkat“ uprostřed moc ráda. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
19.4.17 14:31

@monrom Ale klid, to bylo myšleno jako nadsázka. ;) Já také vozím v Touranu vzadu 3 děti - proto jsme si ho kupovali. Neříkám, že třeba Sharan nebo Galaxy by se mi nelíbil, ale finančně jsou ta auta prostě někde jinde. A pokud zakladatelka kouká po autech kolem 600 tis. a ne kolem 1 milionu, je zbytečné jí taková auta doporučovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.8.17 15:14

Jak spravit 5008

Zdravím všechny co si koupili peugeot 5008.Taky jsem neodolal velikosti a koupil si ho 2.0 110kw 2010,říkal jsem si sedum let starý vúz tak to bude super ale po měsíci provozu a najetí 1500km jsem byl přesvědčen o opaku. Auto začalo zlobit a to tak že z ničeho nic vypnul motor a jakmile jsem auto zastavil tak se zabrzdilo a konec uplně umřelo prostě nefungovalo nic jako by auto nemělo baterku nešlo nic tak jsem otevřel kapotu a po oulhodině chlanutí opět vše naskočilo a auto zase chvíli jelo. Ted už vysněný PEUGEOT 5008 stojí tři měsíce ve značkovém servise a nikdo neví co sním prej když je otevřená kapota tak jede ajak mile se zavře tak po dvaceti minutách zase umře. Už nevím co snim nemá někdo podobné skušenosti nebo neví jak to opravit předem děkuji za odpověd. Nechci tím auto hanit i já doufám že se to spraví :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová