Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Holky, mám dotaz. Jaké přezůvky mají vaše děti ve školce? Dcera teď nastupuje do školky a já jí chci na přezutí dát kožený capáčky. Jenže nevím, jestli je tam může mít, kamarádka mi říkala, že u nich je děti mít nesmí. Ve školce se poptám, ale jak to máte vy?
U nás v pohodě, ale máme „lesní“ školku. V klasické to asi jen tak neprojde.
@Pomka Pokud by si je dítko zvládlo samo obout, tak by to nikdo neřešil, dokonce jsem si všimla, že tam občas někdo měl i croksy.
U nás ve školce nosí děti často sandálky, co měly přes léto. Já jsem kupovala sandálkové bačkůrky Renbut.
@Pomka píše:
Holky, mám dotaz. Jaké přezůvky mají vaše děti ve školce? Dcera teď nastupuje do školky a já jí chci na přezutí dát kožený capáčky. Jenže nevím, jestli je tam může mít, kamarádka mi říkala, že u nich je děti mít nesmí. Ve školce se poptám, ale jak to máte vy?
Zkus barefoot Tikki anebo BEDA barefoot bačkůrky, případně pro užší nohu Pathik shoes bačkůrky
Nevím jak to je, ale prý podle předpisů by dítě mělo mít pevnou obuv. Jenže já klasické pevné bačkory dát nechci
No uvidím, co mi řekne učitelka…
@Pomka Nějak nemám pocit, že by něco takového v předpisech bylo… resp. tam bude problém volná pata, ale to capáky nemají, tedy případný „předpis“ splňují, z jeho hlediska se jedná o pevnou obuv.
Máme klasickou školku, dcera má klasické papučky, ale do třídy chodí s klučíkem, který má místo přezůvek capáčky.
Mě by ani nenapadlo, že by to mohl být problém… ![]()
U male ve skolce by melo dite mit nozku pevnou ( zadne pantofle ) a zakryte prsty ![]()
@shadowbabe píše:
U male ve skolce by melo dite mit nozku pevnou ( zadne pantofle ) a zakryte prsty
Což všechno capáčky splnují ![]()
Ve skolce jeste klasicke papuce.
Az pak od prvni tridy diskutujeme, ze takove uz slecna nechce nosit, ze chce balerinkove tenisky.
Co maji povolene ve skolce nevim, tam maji moje decka zatim klasiku.
@Evulina píše:
Zkus barefoot Tikki anebo BEDA barefoot bačkůrky, případně pro užší nohu Pathik shoes bačkůrky
Děkuju za tipy. Už jsem na nějaké přímo barefoot bačkůrky koukala, jenže si je teď nemůžu dovolit finančně. Snad někdy později, momentálně máme právě ty capáčky. Koukala jsem na ty Tikki a píšou, že nedoporučují dětem s valgózními kotníky, což mě překvapuje, vždyť se takovým dětem právě tyto botky doporučují ![]()
Tak u nas ve skolce croksy jsou zasadne odmitane, detem to nici nohy. U nas jsou vyzadovane klasicke backurky, ktere se snadno nasadi, i ditko samo nejlepe. Nebude se male v kozenych potit nozka? nevim ktere mas kontretne na mysli, ale jak slysim kozene, tak me vzdy napadne, ze se bude potit.
No hlavne neco co si sama obuje a obslouzi se sama.
Příspěvek upraven 22.08.17 v 22:50