Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, Rozárka má snad od narození rýmu. Nemá úplně ucpaný nos, ale občas je slyšet, že jí tam zachrčí. Dr. říkala, že až přestane topná sezona, tak to přejde samo. Koupila jsem prozatim Physiomer. Prý se používá denně jako součást denní hygieny. Já jsem to malé stříkla do nosu snad 3× - vždy podle návodu. Vždycky vypadala, že se snad zadusí, pak jsem jí po:,–(ila a čekala až to vyteče a nic. Tak teď se to docela bojim používat i když jsou to kapky pro mimi už od 2 týdnů. Máte s tím někdo zkušenosti? Jestli se to tu už někde řešilo, tak se omlouvám, ale nenašla jsem to.
Díky Lucka
Ahoj lu,
náš malý taky neměl nějak extra velkou rýmu - nikdy mu z nosu neteklo. Ale taky jsem pořád slyšela jak to v něm chrčí. Kapala jsem mu tam jenom Libenar a odsávala manuální odsávačkou - zcela marný boj. Tak jsem se vypravila do jiné lékárny a koupila odsávačku na vysavač - super věc. Vypadá to děsně - nejdříve jsem se bála co to s tím mini nosíkem udělá,ale pak jsem vysála hlenů až až. Nevěřila jsem, že v tom malém človíčkovi toho může tolik být.Odsávala jsem asi 4 dny - jenom ráno jak se vzbudil a máme po chrčení po rýmě. Tak to třeba zkus touto cestou a uvidíš. Přeji hodně zdaru a čistý nosík
J.
Ahoj.
Máme podobný problém.Já to řeším tak,že vytírám nosánek Libenarem nebo Vincentkou.Osobně bych měla strach použít spray,i když je psáno,že je vhodný pro mimi.Pokud chceš vypotřebovat Physiomer asi bych zkusila taky vytřít,nebo to nechej pro dospělé.Vincentka je podobná a taky spray,ale lze aplikátor obšroubovat a šťourátko s vatičkou namočit.
Tak já používala Physiomer tak, jak psala MarciM. Smotala jsem buničinu do úzkého kornoutku, nastříkala na to Physio. a vytřela každou nosní dirku novým smotečkem.
Já měla koupený od Nivey ten sprej a bylo to stejný - podle mne to stříkalo hrozně moc, schválně jsem to zkusila na sobě a i na mě to bylo hrozný!!! Koupila jsem Vincentku sprej a je to úplně o něčem jiném, žádné dušení není, naopak někdy stříknu i dvakrát do jedné dírky - je to děsně šetrný a když se na malého směju, má z toho legraci a ne šok jako z té Nivey. Jinak kdyby neustávalo, doporučuji zvlčovat vzduch - výborný je od Tefalu - levný, výkonný a tichoučký. Držim palec, vím, že rýma je protivná…
Ahoj, nevim to uplne presne,ale kolem tri stovek… za ty penize to fakt stoji!
J.
Taky,pokud je někdo šikovný,lze to udělat i z normální hadičkové odsávačky.Když na hadičku s modrým koncem na:,–(íš např.víčko nebo něco podobného dle průměru hadice.Mám to z druhé ruky,ale prý to funguje
Sama odzkoušeno nemám.