Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pěkné slunečné pondělí
. Zajímalo by mě, jak často polohujete na bok v postýlce 4 měsíční miminko? A jestli máte pořád postýlku zvednutou pod hlavičkou, nebo to už můžu zrušit, když neublinkává? Díky
Ahoj Aninko, polohovani jsme u nas uz davno zrusili. Jakmile Tomik vyrostl ze zavinovacky, tak dostal spaci pytel a i kdyz ho dam na bok, za chvili je na zadech a uplne jinde. Postylku jsem dala zrovna o vikendu na rovno a to Tomik ublinkava, ale myslim, ze nemuze byt zvednuty donekonecna. Jestli je to spravne nevim, ja to udelala.
Ahoj.
Radeček spí s náma v posteli a pořád ho dávám výš a na bok.On rád spí na boku.A po nočním koju ho dám spát na druhý bok.
http://img.fotoalba.centrum.cz/…565366_4.jpg /> Sice se v noci přetočí na záda a posune dolů na rovné,ale pro jistotu ho tak raději dávám.Neublinkává.Kdyby spal v postýlce,tak bych ho taky ještě nechala spát vyvýšeně.Já jsem postýlku dětem dávala do roviny asi až kolem půl roku.
Hmmm,tak koukám,že na té fotce to nejde poznat.
Na tom polštáři leží skoro celý a pod tím polštářem je ještě jeden menší,aby to fakt bylo šikmé.
Ahoj, my jsme polohování zrušili už někdy ve 2 měsících - od té doby se Marjánka začala vracet na zádíčka sama, takže to nešlo - od 6 měsíců začala spát na boku sama. A zvýšený rošt jsme měli donedávna kvůli permanentní rýmě
Až když jsme dávali postýlku do nižší polohy (asi v 7 měsících), tak jsme to zrušili. Ale momentálně máme opět postýlku podloženou knížkami ![]()
ahoj,
podlozeno nemame cca od 2 mesicu, na bok jsem ho prestala davat taky nejak tak, ale ted zase na boku spi, protoze spi se mnou a kdyz v noci pije, zustane uz na tom boku lezet a na dalsi kojeni se oba jen prekulime na 2. bok
![]()