Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám prosbu, mladší dcera je plně kojená, ale poslední měsíc máme problémy s přibíráním…Začínali jsme 0,5kg za 14 dní, pak to ale začalo klesat, začala jsem častěji přikládat, budit v noci (jinak by se sama nevzbudila), dostali jsme se zase na 150 za týden, ale dneska jsme opět byli na vážení a malá přibrala pouze 5dkg…Doktorka říkala, že nevyapdá hladově, režim máme takový, že kojím po cca 3-4 hodinách přes den a v noci max po 5 hodinách..Mléka mám dost, někdy jí až vytéká ke konci kojení z pusinky, dokonce ublinkává i nestrávené mlíčko, kojím z obou prsou dohromady cca 30 min, pak už nechce nebo spí nebo jenom prso dudá. Klárka hodně trpí na prdíky, dost často jí přikládám i mimo dobu kojení, aby se jí lépe prdělo, kakáme tak jednou za den, někdy s delší odmlkou, ale stolice je žlutá a tekutá ( a je jí dost
). Z poloh na kojení používám nejčastěji boční a pak klasiku, nicméně z té mi přijde, že se jí moc dobře nepije (mám velká prsa). Spíš by mě zajímalo, jestli některá vaše miminka měla také tak nezvykle rozdílný váhový přírůstek a jestli si mám začít lámat hlavu nebo ne..Pokud má Klárka hlad, opravdu hodně nahlas si řekne, jinak prostě nevím, my teď ve 2 měsících vážíme 4400g a měříme 57 cm…Děkuju
Ahojky, mi pripada, jako kdybych Tvuj prispevek psala ja… S malym rozdilem - Anny kajdila 2 - x denne. Doktorka me vsak nutila prikrmovat - nicmene Anicka vzdy vypila max. 30 ml (nebo jsem zkousela i odstrikavat, ptotoze jsem mela dost mleka a davat ji ho jeste po kojeni z flasky - se stejnym efektem, vypila max. 30 ml)…
Takze jsem Ti moc neporadila, co? Ja jen, ze jsou asi proste takove deticky…
V roce mela 7,5 kg a 73cm, jidlu moc neda, ale je sikovna a prospiva, tak uz to dr. neresi!
Hlavne at jste zdravi a kdybyste zacali pribirat vic, tak by to bylo taky fajn (hlavne min nerviku u maminky, co? ) ![]()
Ahoj,
náš malý taky přibýval jako divý, během prvních dvou měsíců. Teď za poslední měsíc přibral cca půl kilo… Podle mě je to OK. Hladově nevypadá. Možná se mi bude někdo smát, ale mě uklidnila Viktorka z časopisu Máma a já. Nevím jestli jsi to viděla,ale je tam mimi a sledují ho měsíc po měsíci - kolik přibrala, kolik vyrostla, co se naučila atd. Je to přesně jako náš malý, prudký start a pak přibírá tak kolem půl kila, kilo za měsíc, podle toho jak roste. Když tak se někde v obchodě jukni (nemusíš to rovnou kupovat) a porovnej…Nebo se ještě dívám jestli jede po křivce co je v očkovacím průkazu - délka / váha a jestli je cca někde na té své, tak to neřeším…Mám teprve první mimi, takže asi nejsem zkušenější než ty,ale nemyslím si,že bude více přibírat když ji budeš nutit pít když sama nechce. Možná ji z toho bude akorát tak bolet bříško… Podle mě žádné dítě dobrovolně hladem neumře, vždycky si o jídlo řekne, jak sama píšeš. Hlavně jak je spokojená…
Tak držím palce a dobrou noc
J.
To samé jsem řešila i já, pohledám diskusi, ju?
https://www.emimino.cz/modules.php?…
A u nás to dopadlo tak, že jsem ve čtyřech měsích přidala příkrm, Eli zeleninku jí moc hezky, přibrala, ale spí pořád hodně - jen si teď začala dělat v poledne pauzu - takže spinká v noci a pak přes den dvakrát…
Už umí pít, ale stěží vypije víc než 50 ml… A to je těch 50 ml obrovský úspěch…
L.
Lesino , na tvoji diskuzi jsem koukala, ale pochopila jsem, že Ela je už starší než Klárka
takže jsem zkusila maminky, co mají podobně stará miminka..Nicméně mě napadlo, že jsme tento týden měli dost krušný, krom prdíků nás trápila a trápí ještě rýma, takže jsem se rozhodla, že to ještě nechám a pak po dalším vážení to budu nějak řešit..Nicméně děkuju, asi holt nebudu mít " žravé " děti
po mamince…
A ostatním taky ![]()
PeZa píše:
Lesino , na tvoji diskuzi jsem koukala, ale pochopila jsem, že Ela je už starší než Klárkatakže jsem zkusila maminky, co mají podobně stará miminka..Nicméně mě napadlo, že jsme tento týden měli dost krušný, krom prdíků nás trápila a trápí ještě rýma, takže jsem se rozhodla, že to ještě nechám a pak po dalším vážení to budu nějak řešit..Nicméně děkuju, asi holt nebudu mít " žravé " děti
po mamince…
A ostatním taky
Tuhle diskusi jsem zakládala, když jí byly tři měsíce… A neboj, teď je z ní málem cvalík ![]()
L.
Aha, tak to se omlouvám, nějak jsem to nevystihla
nicméně děkuju ![]()