Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj,
zkus tohle,jsou tam i velice sikovne brozurky k vytisteni hlavne hodne odkazu na dalsi a dalsi stranky
Jana
ahoj, jestli ti pomůže i rada mamin se stejným problémem, tak http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
ahoj - klidně se můžeš ptát i tady..je nás tu pár, které nedonošenátko mají doma..
miselline+kačenka 24tt
ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli někdo z vás má doma nedonošené miminko, už po druhé se nám narodilo miminko ted to bylo 26t, chtěla bych vědět jak ste zvládali, ty šílené skoky z dobrých zpráv na špatné. Ted se nám třeba malý hodně zhoršil a včera byl dobrý. a jak dlouho ste ho museli mít v inkubátoru?
anonyme, mě se dcera narodila v 28tt s váhou 960g
ty první dny byly naprosto šílené, permanentní strach že zazvoní telefon a řeknou mi že je konec. ještě te´d mám husí kůži
natálka strávila na JIP 18 dní, pak mi ji k údivu všech přeložili na intermediální odd. po 10týdnech strávených v nemocnici jsme šly konečně domů
ještě nemáme vyhráno, ale už si to s malou užíváme ![]()
moc držíme prckovi palečky, jak na tom je?
tobě přeju pevné nervy, ještě je budeš potřebovat
Malý se narodil ve 26t, váha 1170g a 34 cm, má krvácení do hlavičky, které ted stojí dál nepokračuje a pomalu se asi vstřebává, je na silném ventilátoru skrz dýchání, protože ted dostal velkou infekci a začal mu skákat tlak, je na adrenalinu, kortikoidech a vysokých antibiotikách, má málo krevních destiček, takže dostává plazmu a krev, nemůže se vykakat má bříško jak balonek, klyzmátka nezabýrají už 2 den mu dávají výživu jen do žíly,stolice mu nechce ven a střeva mu tlačí na bránici proto to zhoršené dýchání. To vše dnes ráno, ted večer je to malinko lepší. Nevím kde mám brát sílu, jak ste to dokázali vy?
je neuvěřitelný kolik toho takový malý človíček vydrží. zvládne to, určitě ![]()
nám řekli že první týden je kritický, že máme počítat se vším. když byl ten týden za námi, malinko jsem si oddychla. hned nato dostala malá zápal plic, byla na tom zase blbě. do toho jí lítal tlak, netolerovala stravu,dostávala léky proti bolesti a transfuze krve…
je to jako na houpačce, jednou líp, a pak zas hůř. ale časem se to pomalinku srovnává
nevím kde se v člověku vezme tolik síly aby vydržel. prostě musíš. už kvůli tomu malýmu bojovníčkovi
Má 10 dnů mě řekli že nejhorší bude první měsíc, dávám mu tolik síly kolik mám, a mě ji dává můj manžel je pro mě největší opora bez něj bych to asi nezvládla. Chodíme za malým každý den a doufám že má tolik bojovné síly jako já protože už jsem si toho hodně zažila a kdo to neprožil tak si to nedokáže představit. předminulý rok se nám narodil chlapeček 24t, a zemřel po měsíci, mimulý rok jsem potratila dvojčata v 19t, a to byl těžký septický potrat, kdy jsem ležela týden na jipce a málem zemřela, letos porod ve 26t. Takže té vyrvalosti mám dost tak jenom doufám že ji bude mít i náš malý, aby to zvládl.
ahoj četla jem tvuj příběh uplně mě mrazilo přeji Ti a Tvému manželovi moc,mooooooooooc síly a drobečkovi at to zvládne!!!!!!!!!!!!!!!! Určitě bude líp .Lucka
máš toho za sebou až moc…
my přišli o první v 21tt. ale natálka si to vybojovala, a tvůj drobek bude taky bojovníček, už se drží 10 dnů, a navíc není až takový prcek ![]()
zvládnete to ![]()
moc vám držím palečky, piš dál, pomáhá se z toho vykecat ![]()
Taky přeji hodně sil - všem.
Nám hodně pomáhalo, že jsme si psali jakýsi „pozitivní“ deníček - každé vážení, každou změnu k lepšímu, taky každý milý přístup lékařů a sestřiček. Špatné zprávy jsme nezaznamenávali, aby nám nebraly naději…
Tak hodně těch lepších zpráv!
Blanci
Ahoj holky tak vám musím napsat že nám malinký drobeček zemřel, odvezli jej ze zlína do brna, ta nemocnice je prokletá. Malý se nám sice zlepšil už i sám dýchal vážil 2300g a musel podstoupit vratnou operaci střev, kterou nezvládl dostal velké krvácení do mozku a 10 dní ležel v komatu a pak zemřel, odešlo nám už 4 dítko a já nevím jak dál snažím se žít kvůli manželovi který je mou oporou a vším co mám v životě.
Ahoj je mi to hrozne lito,vim dobre cim prochazis, me zemrela holcicka v unoru,taky jsem rodila ve 26.tydnu,ale mala mela jen 680g a 33 cm. prvni dvy dny byla v pohode,pak infekce,prestala curat a 5 den rano umrela. Dostala jsem se z toho jenom diky manzelovi,detem. Verim ze i ty vse prekonas a jednou budes drzet svuj poklad v naruci.
Anonymni píše:
Ahoj holky tak vám musím napsat že nám malinký drobeček zemřel, odvezli jej ze zlína do brna, ta nemocnice je prokletá. Malý se nám sice zlepšil už i sám dýchal vážil 2300g a musel podstoupit vratnou operaci střev, kterou nezvládl dostal velké krvácení do mozku a 10 dní ležel v komatu a pak zemřel, odešlo nám už 4 dítko a já nevím jak dál snažím se žít kvůli manželovi který je mou oporou a vším co mám v životě.
To je hrozné co všechno člověk musí snést. Mě převezli chlapečka taky ze Zlína do Brna a teď jak jsem si přečetla tento váš článek tak mě až mráz přešel po zádech.
![]()
ahoj holky nevíte prosím kde by se dali sehnat nějaké informace o nedonošených dětech