Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, je to asi tak 3 týdny, co jsem si u našeho malého (4,5 měsíce) všimla, že se občas otřepe, jako když vás oklepe zima nebo jak se říká přeběhne mráz po zádech. Většinou to dělá, když ho přebaluju nebo když si hraje na dece. Nikdy to nedělá, když je třeba v posteli pod peřinou nebo v kočárku. Nemyslím, ale, že by to bylo tím, že by mu byla zima, protože když mu sáhnu třeba na ručičky, tak je má krásně teplý. Říkala jsem o tom naší paní doktorce a ta mi řekla, že to mám sledovat a snažit se vysledovat, kdy to dělá a kdyby se mi to nezdálo, že nás pošle na neurologii. Nemáte s tím některá zkušenosti?
Díky moc
Kuki
Tak nas maly to dela od narozeni a navic jeste casto trepe bradickou a ze zimy to taky neni. Jsou mu zatim necele 2 mesice, tak Dr. rikala, ze to zkontroluje na 3mes. prohlidce, ze zatim to muze byt nezraly nervovy system.
mej se krasne
Kacica
Kuki,oba moji kluci to dělali taky.Mamka vždycky když to viděla,tak říkala,že se právě počůrali.Nikdy mě nenapadlo to řešit a kluci jsou oba zdraví.Jo a Štěpulka se občas ještě otřepe,ale už to není tak často jako dřív. ![]()
Vzpomínám si, že naše mládě to taky dělalo, ale jak to náhle přišlo, docela rychle to odeznělo, alespoň tak, že mi to nepřišlo divný co do častosti. Dodnes to občas udělá, ale přesně jak tu píší holky, když se počůrá… Někdy i normálně, alel to my děláme taky.
NiKi
Me to taky, delaly a vzdycky jsem si rikala,ze se prave pocuraly. Nikdy me to nenapadlo resit… Ja to taky obcas delam, projede mnou takovy mrazivy pocit, nevim proc se to deje
Bubina
Tomík (3r9m) to dělá taky - těsně před tím, než se vyčůrá. Hlavně, když se mu chce hodně. Už si toho sám všiml a vysvětlil mi to, jak to má - „vždycky, když se mi chce moc čůrat, tak se musím nejdřív otřepat, víš?“ ![]()
Fifik (nejde se mi přihlásit
)
Malý to taky dělá když čura,poznala jsem to ve vaně,jak byl bez plenky,začal čurat a pak se otřepal,teď to taky semtam udělá a pak je v plínce načurano ![]()
syn to taky dělal…v souvislosti s čůráním…a kamaradčin syn taky.
A jejda, já na to skoro zapomněla. Dělala jsem to dobrých dvacet let a nevím, kam to zmizelo
(… ale počůraná jsem nebyla
).
Mně připadá, že dneska už se jako abnormalita bere skoro všechno.
Já se synem na neurologii kvůli tomu, že občas třepe bradou, fakt nepůjdu (a dělá to pro změnu u zívání, je to jako kdyby mu strašně drkotaly zuby).
Holky, díky moc za odpovědi. Uklidnila jsem se, že to asi nic není, že je to normální. Malý se narodil kleštěma, tak ho asi moc pozoruju, ale pořád se bojím, aby ještě nevylezl nějaký „kostlivec ze skříně“.
tak naše dcera to taky dělala, už nevím v kolika přesně měsících, tak kolem půl roku myslím, možná dřív, zjistilo se na neurologii nějaké zablokování, takže ju dr. odblokovala a už to nikdy neudělala.