Novorozeně-krev v moči?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3006
17.3.08 21:50

Novorozeně-krev v moči?

Ahoj,
už je to skoro 7 měsíců, co se Ládíček narodil. Vzpomněla jsem si, co mně ještě v porodnici strašně vyděsilo a chci se o to podělit.
Těsně před odchodem domů jsem si na plínce všimla jakoby krvavé (spíš slabě růžové) skvrnky. Už jsem ale strašně chtěla z porodnice domů a vyřešit to až doma s doktorkou.Ta bohužel měla zrovna dva dny dovolenou, tak jsem se strachovala a sledovala plínky. Naštěstí jsem se svěřila kamarádce a ta mě uklidnila, že to jsou vyplavované uráty a že je varovali v porodnici, aby se zbytečně maminky neděsily. Chtěla jsem se jen podělit o tuhle zkušenost a založit tak odkaz pro maminky, které se vyděsí jako já. :wink: Během pár dní se všechna „růžová“ vyplavila a bylo po problému. Přeju zdravá a spokojená miminka!

A tady ještě jeden link, kde se o urátech taky zmiňuje https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9130
17.3.08 21:54

Ahoj,
Honzik mel taky krev v moci, ptala jsem se na to sestricky a je to normalni,a le polekana jsem byla taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
18.3.08 07:34

po porodu je to normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
18.3.08 08:23

Tak tak, je to normální. Uklidňovala jsem spolubydlící na pokoji, když to našla u chlapečka.

měla jsem to u obou holek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2431
18.3.08 11:13

Taky jsme to mělli,to má skoro každé mimi po porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
18.3.08 13:53

Lukášek to měl hnedka na první počůrané plínce, ukazovala jsem to sestřičce z novorozeneckého a tam mě ujistila, že o krev nejde. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
18.3.08 15:03

jo,taky jsme to meli…a nejde o krev..jsou to nejake vysrazene soli …co se vyplavi ven..a je to uplne normalni…

J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.3.08 18:06

Ano je to sice normální. jsou to vysrážené soli tzv.urátová skvrna. Ale pokud to trvá dýl, je to známka dehydratování. Mělo by se miminko co nejdříve zavodnit. :D :D

• Citovat
  • Upravit
tatúšik
17.4.12 23:08

skvrna na plienke

na plienke nasho 2-mes. chlapceka sme pozorovali ružovkastú škvrnku tak 3× do týždňa. I z tejto diskuzie sme boli viac-menej upokojení, že ide o vykryštalizovanú kyselinu močovú, pre istotu sme však šli k doktorke, ktorá nechala vyšetriť moč najprv rýchlym vyšetrením a potom na kultiváciu.
Hypotéza urey sa potvrdila, nešlo o krv. Kultivácia však preukázala E.coli a malého okamžite dali na hospitalizáciu! E. coli pritom so škvrnkami nemalo nijakú súvislosť, šlo o samostatný problém. Malý nemal žiadne príznaky choroby! Keby nie škvrniek na plienke tak k lekarovi nejdeme!
Lekari nasadili silné antibiotiká, absolvovali sme sono obličiek (pre vylúčenie hypotézy poruchy akejsi chlopničky medzi močovodom a obličkou, čo sa vraj vrodene stáva chlapčekom, chlopnička prepúšťa moč späť a tam sa hromadia baktérie) s negat. výsledkom a po 4 dňoch bol aj kontrolný moč OK. Lekári tvrdia, že bezpríznaková prítomnosť E.coli môže bleskovo spôsobiť vážny zápal tak sa to musí preliečiť. Otvorené u nás zostávalo, odkiaľ sa teda nabrala baktéria v moči? Uzavrelo sa to tak, že z nánosov povlaku na predkožke! Tieto mu v nemocnici odstránili poriadnym pretiahnutím predkožky. Pritom týždeň predtým to robila pediatrička v rámci pravidelnej kontroly a nič si nevšimla… Záver: pre istotu ísť k lekárovi.

• Citovat
  • Upravit
14
3.6.13 08:33

Můj syn 2měsíce to také měl. Protože spal celou noc, moč se koncentrovala a opravdu se jednalo o uraty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5003
13.4.15 13:40
@Jajena ahoj prosim vsimla jsem si tveho komentare
@Jajena píše:
Můj syn 2měsíce to také měl. Protože spal celou noc, moč se koncentrovala a opravdu se jednalo o uraty.

Dnes rano me potkalo to same
Syn naposled jedl v 20.00 a pak vstaval v 6rano. Celou noc necural tak jsem mu i tak dala cistou plinku a sli jsme jeste chrupkat. Potom kdyz se vzbudil uz pocurany byl a mel tam cerveno ruzovy slaby flicek. Jsou nam dva mesice.. myslis ze to jsou ty utraty a nebo mame nabeh na zanet? Ted se to uz neopakuje.. plinka je pocurana ale bez flicku. Diky.. mam se znepokojovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
22.2.16 08:20

@kaaminek tohle je přesně naše situace..MAlá ma dva měsíce, naposledy pila v 10večer a spala do 7 rána..dost me to vyděsilo..prosím o rady jestli mám zajít k doktorce… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
22.2.16 08:26

@kaaminek tohle je přesně naše situace..MAlá ma dva měsíce, naposledy pila v 10večer a spala do 7 rána..dost me to vyděsilo..prosím o rady jestli mám zajít k doktorce… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
22.2.16 08:27

@misssiska
A proč k doktorce? Ráno se napila normálně? Má počurané plínky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85299
22.2.16 08:27

@misssiska at hodne poje a dodrzuje pitny rezim. Ja bych az tehdy, kdyby se to opakovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí