Potničky?

618
14.3.08 11:01

Potničky?

Ahoj všem, prosím o radu. Mám 5 týdnů staré mimi a předevčírem se jí na čele ( hlavně na spáncích) vyrazily takové pupínky. Udělaly se jí po prořvané noci,kdy měla uplně spocenou hlavičku. Včera jsem jí to během dne omývala roztokem z hypermanganu a už to měla skoro pryč, ale dnes ráno znovu a ještě se to rozlezlo i na tvářičku ( jen jednu). Přitom dnešní noc krásně spinkala a spocená nebyla.Prosím, poradíte někdo, co by to mohlo být a jak se toho zbavit? Jinak - od narození jsme plně na UM a žádné jiné potíže nemá, jen vypadá jak poďobanej puberťák :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3329
14.3.08 11:34

Ja myslim ze to budou potnicky, my je mely taky. A teda nestalo se, ze by zmizely za den, myslim ze mas nadmerne ocekavani :wink: Na jedny tvaricce to mela mala kdyz spala na boku na ty tvari.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
14.3.08 11:50

Malá to má taky a hooodně i na hlavičce. Je to pořádný uřvánek takže se toho jen tak nezbavíme. Vždycky je to lepší když vydrží spinkat venku v kočárku, ale jak přjdeme domů a znovu začne řev tak to má zase škaredé :(
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
14.3.08 12:29

No bud to budou potničky-mají bílou hlavičku a nebo kojenecké akné. To se může objevit třeba jen v obočí a nebo na čele, tvářích a bradě. My ho měly i na krku a hrudníku. Jsou to takové červené drobné pupínky, na omak velmi drsné a suché. Potom doporučuju promazávat hodně mastným krémem-Lipobásí třeba. Mizí jen velmi pomalu.
Takže vydržet,nevypadá to moc hezky,ale zmizí to.

r.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
14.3.08 12:50

Holky díky. Teď malá 4 hodiny spala, tak to vypadalo trochu „vzhledněji“, ale jak začne ječet, celá zrudne, opotí se a ty fleky zas vylezou. Mám to něčím mazat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
14.3.08 13:43

Taky bych řekla, že to bude kojenecké akné, malá to měla taky zhruba když měla měsíc. Měli jsme to mazat, aby to nebylo suché a odeznělo to samo, ale trvalo to dost dlouho a rozlezlo se jí to úplně všude. Tak vydrž!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
14.3.08 13:43

Potničky po těle pudrovat pudrem,na obličeji ne. Zmizí samy.

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
14.3.08 19:26

Obě holky to měly okolo měsíce věku.
Pediatrička radila „vysušovat“ černým čajem na střídačku s heřmánkem a čajovníkem, hodně luftovat…
Když se po 2 týdnech u starší nestalo nic, akurát se to rozlezlo z obličeje na celé tělo, tak jsme šli na kožní. Kožařka předepsala vodný roztok Septonexu s trochou glycerínu, trvalo to ještě asi další dvě neděle, pak se vyhojilo a od té doby nic.
Když se osypala mladší, nechali jsme rovnou vyrobit ten roztok a s podobným průběhem to bylo za čtrnáct dní pryč.
Rozdíl byl v tom, že u první dcery jsem šílela (olezlé rudé miminko…), u mladší jsem věděla, že to přejde. Naštěstí to nesvědilo, neškrábaly si to a žádná infekce se nám do toho nedala.
Trpělivost a hlavně dokud to mokvá nemazat ničím mastným, spíš sušit.
 Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
14.3.08 20:06

ahoj,

můj Vítek ty potničky nebo akné nebo co to vlastně je mívá taky a nejlépe zabírá pobyt na čerstvém vzduchu, vyvětraná ložnice a modrá indulona. Potom má tvářičku jak prdýlku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1471
1.2.18 13:12

Jsou to potničky?

Zdravím. Synovi v dubnu tři roky se udělalo tohle na hrudníčku a na zádech. Namazala jsem mu to a uznávám, že na té fotce nejde skoro nic vidět. Je to takové bezbarvé, jako pupínek bez barvy.. na zádech místy do červena…nemá to nějak hodně. V noci se dostzeptat zpotil…Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí