Vyrážka a dieta při kojení

79
6.3.08 08:48

vyrážka a dieta při kojení

Můžete mi poradit? Moje dvouměsíční dcera má od 5.ti týdnů neustále opakující se vyrážky hlavně v obličeji. Doktorka mi řekla, že to může souviset s mojí stravou /plně kojím/. Můžete mi napsat, co bych neměla jíst. Vím, co se při kojení nejí, aby miminko netrpělo na prdíky, ale čím můžu ovlivnit pleť to nevím. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
aji
190
6.3.08 09:14

ahoj, může to být v podstatě cokoliv, co jíš - mléko, ml. výrobky, čokoláda, vejce, nebo v jakém prostředí se s miminkem pohybuješ, jestli není často zpocené…na téma ekzémů je tady docela dost diskusí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
6.3.08 10:25

exotické ovoce..někdy i třeba voňavá jablka..
je toho spousta, chce to spíš vysledovat po čem se jí to zhorší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
6.3.08 10:49

jo, jo, taky jim naprosto dietne :-( male vadily papriky a rajcata, jsou to fakt veci, ktere by te treba ani nenapadly, musim zkouset. A taky teda mlecne vyrobky, po tom zase zvraci… No asi jsem te nepotesila.
 Kacica

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
6.3.08 10:56

u nás taky hodně vadí mléčné výrobky-jeden čas jsem v rámci zdravé výživy sebe sama denně snědla asi 2jogurty a rozjela se taková vyrážka, že mi malé bylo až líto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
6.3.08 11:01

Ahoj, nas maly to ma taky.Presne jak rikas, objevi se a zase zmizi a tak porad dokola (taky ma 2 mesice).Zkousela jsem nic alergeniho nejist a vubec to nepomahalo. nakonec nam u dr. rekli, ze z jidla to neni, ze jsou to porad nejake hormony, ktere mu stale predavam kojenim. Musime to mazat Sebamedem pletovym kremem-takze mu to mazu pokazde kdyz mu to jakoby vyschne a zda se mi, ze to pomaha…tak uvidime!!drzte se K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
6.3.08 20:11

Cauko, tak my to taky meli, dr. rikala ze to prejde do tri mesicu, preslo to ale az kolem devateho - pomahalo natirat expicialem, ale nespis z toho vyrostl anebo tim, ze uz kojim jen vecer a v noci :?:
Zkousela jsem omezit mleko, … apod. nemelo to zadny ucinek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
6.3.08 20:29

Znam duverne, u nas se jedna o klasicky AE. Naprosto sem vynechavala: mlecne vyrobky, exoticke ovoce, orechy, rajcata a jine kyselosti, cokoladu, med, broskve, merunky, pokud slo vejce. Pokud si to slozis dohromady s „protivetrnou“ dietou, zjistis, ze nemuzes skoro nic. :roll: Je ale pravda, ze se to Kubovi hodne zlepsilo. Na kazdou novou potravinu v jeho jidelnicku ale stejne reagoval a reaguje vyrazkou. Nicmene je to ted uz VYRAZNE lepsi, krize byla taky 6tydnu -2mesice. Pak uz jen asi 2× po ockovani/pri rustu zubu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
19.6.18 10:15

Mám dotaz na zkušenější maminky, nevíte, za jak dlouho po konzumaci něčeho problematického (vyrazkotvorneho) se to projevi v mateřském mléku? Jde mi o to, kolik hodin/dnu zpet mam vzpomínat, co jsem jedla. Ještě jedna věc - vyrážka bývá spíše v obličeji nebo v jiných partiích? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí