Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, poraďte, prosím, jak se zbavit vyrážky způsobené slinami miminka při dudání? Můj chlapeček usilovně dudá a má kolem pusinky vyrážku, dneska už si to odřel až do krve ![]()
Je na to nějaká mastička nebo to mám raději nechat „dýchat“. Víteček hrozně slintá a tak se mu pod dudlíčkem dělají pupínky. Nebo mám vyměnit dudák za nějaký speciální? Mám od Aventu 0-3 m, Vítkovi jsou dnes 2m.
MAM dělá dudlík Air, který tolik nepřilne k pusince, nedrží se pod ním tolik slin…
http://www.babywelt.cz/…am-air-latex
Ogulaa píše:
MAM dělá dudlík Air, který tolik nepřilne k pusince, nedrží se pod ním tolik slin…
http://www.babywelt.cz/…am-air-latex
díky ![]()
Už na tohle téma jedna diskuse proběhla, tak koukni sem:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Příspěvek upraven 24.08.20 v 18:06
Ahoj, nemusíš mít od MAM přímo air dudlík, stačí i jejich „klasika“ - ale koukni, aby měl zespodu takové malé hrbolky. Tomík byl taky takhle opruzený, když měl klasický dudel. Po mamu se to zahojilo a bylo to už ok, ty výčnělky stačí, aby proudil vzduch. Tan air nemohl mít, protože jak je děravý, tak jím prostrkoval furt jazýček ven, nebo si tam cpal prstíčky do pusy (teda nekoukala jsem na odkaz a teď nevím, jestli už nedělají jiný tvar, ten náš měl jen ten okraj z límce a třed, takže ďoury veliké).
A mazalabych zatím třeba bepanthenem, ale jen bez dudlu, zkusit to vždy chvíli vydržet. Když mu na to dáš dudan, tak si tu mast může nadudlat do pusy a to asi nic moc…
ahoj Tomik se mi v lete osypal po slunicku a zabral nam Excipial U Lipolotion.Je to mastici emulze.Koupis v lekarne.Od te doby na nej nedam dopustit a kdyz ma TOmik ekzem pod dudlikem,na tvarickach od casteho slintani,tak mazu 3× denne a je to pryc.Dr. mi to taky poradil v lete na opruzeny krcek.Tak to vyzkousejte.Jinak MAM dudlik mame taky a je pravda,ze moc bolavou pusinku nemivame.
ahoj, já taky doporučuji dudlík Mam Air. Já ho kupovala právě kvůli téhle vyrážce a krásně zmizela. a jinak toho Bepanthenu se neboj ani pod dudlíkem - doporučuje se mazat i na bolavé bradavky, takže nevadí, když se troška dostane do pusinky. jinak dudlíky MAM koupíš v DM drogerii.
nozu, bepanthen se sice maže i na bradavky, ale před kojením se má smýt, proto jsem psala, že radši bez dudlíku. Dudlík dát, až se vstřebá…
děkuji…
Jsem dnes vyrazila do města, ale zrovna dudlíky MAM měli jen ty od 5 měsíců, tak jsem koupila od fy Nuby (mám od nich lahvičku a super). Je kulatý a zespodu má silikonový kroužek, takže se ta vnější část vůbec nedotýká tvářiček.
Má to jednu vadu, Vítkovi se nelíbí a plive ho
Je totiž kulatý a Víťa je zvyklý na ten sploštělý od Aventu, takže budu muset na nákup znovu :-/
Malá měla vyrážku taky, taky jsem koupila dudlík MAM a výsledek byl takový, že jej naprosto odmítla. Pozitivní informace je, že i s normálním dudlíkem vyrážka po čase zmizela a už se neobjevila. Takže nejhorší varianta je prostě vydržet…
Milada
Miladka píše:
Malá měla vyrážku taky, taky jsem koupila dudlík MAM a výsledek byl takový, že jej naprosto odmítla. Pozitivní informace je, že i s normálním dudlíkem vyrážka po čase zmizela a už se neobjevila. Takže nejhorší varianta je prostě vydržet…
Milada
anebo tak…
ale nevím, jestli to vydržím, dnes malý celé odpoledne pláče a mám pocit, jestli ho nebolí právě ta pusinka, když jsem mu ji otírala po krmení, tak začal dost ječet ![]()
Ahoj, pozdě, ale přece. S tímhle jsme u malé bojovala někdy do roka. Hodně slintala. Nám pomohla Lipobase, promašťovat 2-3* denně, Aby se na kůži udělal ochraný film. Když už to měla jednu dobu fakt hrozný, měla 2 brady, zapařeniny, děs,napsala dr. kortikoidovou mast, ale jen na 2 dny a mazat slabounkou vrstvou 2* denně. A hlavně to promašťovat.
tak problém vyřešen…Vítek nový speciální air dudlík nechtěl, zůstali jsme u toho jeho oblíbeného avenťáckého, ale vyrážku jsme vyléčili častým omýváním tvářičky čistou vodou a natíráním střídavě Bepanthenem a modrou indulonou. Ta nám ostatně pomáhá i na potníčky a taky šupinky ve vláskách ![]()
Zdravé dětičky všem ! ![]()