Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám 3 měsíční holčičku. Asi před týdnem jí začali loupat /křupat/ kostičky jako staré babce. Nepláče u toho, tak jí to snad nebolí.V úterý jdeme k doktorce, tak mi k tomu snad neco řekne, ale zajímalo by mě jestli s tím někdo nemáte taky zkušenosti.
Díky Lucka
Ahoj, tak přesně tenhle víkend jsem řešila to samé. Mám 3,5 měsíční holčičku a asi před týdnem jsem začala pozorovat, že jí lupne v kolínku. Teď to začalo být častější, je to dost děsivé, vždy když propne nožičku tak to slyším a i když jí na něj přiložím ruku, tak to hodně cítím, i jí tam jakoby přeskočí. Chodíme kvůli kyčlím na ortopedii a tak jsem hned dnes za doktorem s malou zašla, aby se jí na to podíval. Kolínko jí prohlédl, jestli tam nejsou nějaké patologické změny, to bylo v pořádku a tak říkal, že to občas malé děti mívají a že to mám nechat lupat a pokud možno tak to ignorovat. Prý až malá začne chodit, tak pokud jí to bude ještě lupat, tak si mám všímat, jestli to není bolestivé, nebo jestli nějak kolínko nešetří apod. Pak by se to prý kdyžtak řešilo. Tak mě uklidnil a ještě když jsem si teď přečetla tady diskusi, že to děti opravdu mívají, tak mi opravdu spadl kámen ze srdce.
Deimosko děkuju za ten odkaz. Koukám, že je to docela normální, tak mě to uklidnilo.