Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj,bejt tebou tak na takovýto stránky vůbec nekoukám a to po tu dobu co máš mimi v nemocnici.....některé věci se tě nebudou týkat a budeš akorát pěkně vyblázněná,vím o čem mluvím taky se mi mimi narodila 28t 960g,ted nám budou dva roky a měli jsme obrovské štestí,nic z toho se nás vůbec netýkalo…až na nějakou malou infekci i malá dýchala od porodu sama bez dýchacícho přístroje jen na cpapu s kyslíkem jo a tři měsíce jsme cvičili vojtovku a to preventivně,držím palečky a bude to ok
…tímto všem do Motola děkuji za všechno ![]()
já měla porod ve 24týdnu,narodil se mě chlapeček vážící 800g, měřící33cm, ted jsou mu 2roky, váží 9kylo, má 80cm.běhá,hraje si, vše opakuje.ale ted jsem dokázala to, to před dvouma lety bylo ve tmě.hele, já seděla u inkubátoru celé hodiny, a pořád mu opkovala do kola,že musí bojovat,příjmat jídlo a trávit, 3měsíce, pak ho propustili s váhou 2,14.chce to hodně odvahy a síli, kterou si myslíš že nemáš, ale máš ji, jen o ní třeba nevíš,byla jsem na tom stejně.vnímá tě, a bude se snažit, jako se snažil jenda.neboj se.
v srpnu 2010 se mi narodili dvojčátka ve 26tt… bohužel jsme o jednu z dcerušek po pár hodinách přišli… jedna nám zůstala a dnes už na ni nikdo ani nepozná že se narodila takhle brzy… můžete nás navštívit na fb. Na stránce držíme palečky nedonošeňátkům.. budeme moc rádi když se k nám přidáte a přidáte i vaše zkušenosti a rady pro ostatní maminky ![]()
Ahojda holky.. jsem totalne v haji, mam skoro 3 mesicni hoky, narozeny 34+0 ale poslednich 14 dni mi jen a jen knouraji, placou, nic je nezajima, pres den vubec nespi.. nevite co by je mohlo zabavit? vydzi 10 minut v klidu a pak zase rev.. mam doma kocarek, dam je tam a rev, to samy na hraci dece, v autosedackach, v postylkach.. v noci jaks taks spi od pul 11 do 3 a pak do tech 7-8, ale pres ten den je to sileny…
Vydrž… to bude třeba jen růstovej spurt… chce je to zaměstnat něčím novým… nebo dát delší procházku - u nás doma nezabíralo nic, abych se nezcvokla, tak jsem furt lítala venku s kočárem
Když už se začaly víc hejbat, přetáčet na bříško atd, tak se to o dost zlepšilo… už je to prostě nebaví ![]()
@Carrinka no nevim, vcera jedli ve 3, pak v 6, pak v pul 8 a v 9 a teprve usnuli a spali do pul 3.. coz tak nak to pres tu noc jde, ale pres ten den.. snazim se jim ukazovat hracky, chrastitka, ale jediny co zabira je dat do autosedacek a koukat na TV, ale to vydrzi 15 min a opet rev.. ale díííky..
on je ten cerstvej vzduch unavuje, ze?
@Kátísek píše:
@Carrinka no nevim, vcera jedli ve 3, pak v 6, pak v pul 8 a v 9 a teprve usnuli a spali do pul 3.. coz tak nak to pres tu noc jde, ale pres ten den.. snazim se jim ukazovat hracky, chrastitka, ale jediny co zabira je dat do autosedacek a koukat na TV, ale to vydrzi 15 min a opet rev.. ale díííky..
on je ten cerstvej vzduch unavuje, ze?
holky mi ze začátku vlastně spaly jen venku - protože jsem měla zdr. potíže ze začátku a můj táta byl už v důchodu, tak s nima jezdil dopoledne a já odpoledne… takže to šlo… jenže u nás to nejhorší bylo do podzimu… takže i bylo teplíčko… ty to máš o to horší na tohle počasí - ale skutečně když se dobře vyspaly, tzn. venku, na vzduchu a i v chladu, tak pak byly holky o dost klidnější doma, když byly vzhůru ![]()
@Carrinka ono na tom asi fakt neco je, pac dneska byly 2 hodky venku a i ted odp. jsou dcl klidny..takze asi fakt budu muset za kazdyho pocasi a nebo je obliknout doma, dat na gauc, otevrit okno a holt ty dve hodky nebo aspon hodku nechat.. ![]()
Dobrý den, dámy, nejsem sice matka, ale problematika se mne také dotýká. Informace o nedonošených dětech řeší www.nadacnifondN.cz Kde můžete i přispět svým příběhem. Všem držím palce a přeji pevné nervy. Nakonec to dobře dopadne ![]()
Dobrý den chtěla jsem se taky podělit o svůj příběh. Mě strašně pomáhalo číst osudy jiných když jsem čekala až mi malou dají na intermedial a konečně po 4 týdnech můžu být furt s ní
. Náš příběh začal 30.7.2015 to jsme ráno šla na kontrolu měla jsem nadstandardní péči a ještě že tak. Do té doby naprosto vše v pořádku a říkali mi že nám úplně ucebnicove těhotenství taky aby ne 25 léta mamina co by my mohlo hrozit. Ale ten den jsem lehla na lehátko a místo nového ultrazvuku jsem frcela do Motola. Tam různá vyšetření čekání na výsledky a nakonec jsem se dostala na hekarnu tam přišel doktor řekl že jsou špatné odezvy a že musíme ukončit těhotenství já vyděšená