Režim ve 4. měsíci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1938
20.3.08 10:35

Režim ve 4. měsíci

Ahoj holky, chci se zeptat, jaký režim mají nebo měly vaše děti kolem 4. měsíce. Náš Tomík je podle všeho asi hoódně velký spáč, ale nemám srovnání, takže by mě zajímalo, jak to mají jiné děti. Když to vezmu od půlnoci, kolem 2-3 hod krmím (UM), kolem v 6,30hod se vzbudí, vezmu si ho k sobě a ještě do 8 hod spíme. Pak krmím, během dopoledne si vetšinou na půl-hodinku schrupne. Po obědě v cca 12-13 hod jdeme na procházku (1,5-3 hod) a doma Tomík ještě dospává do cca 18 hod. pak zase krmím. Poslední týden se snažím ho nenechat ještě usnout (spinkal zas 0,5-1hod) a kolem 21 poslední krmení a jde spát. No a taky by mě zajímalo, co Vaše děti dělají v době aktivity. Jsou v postýlce, hrajete si s něma? Nebo jak to prostě během dne děláte. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
andela
20.3.08 10:50

Jéžiš, vždyť ty máš super pohodoví den :wink: Náš mladej se touhle dobou už píďalkoval po zemi, řádil, a tvoje skoropořádspící miminko je můj tajný sen :D .
Jája chodil spát v těch 19 hod., pak měl kojo mezi 11 - 01 hodinou jak se vzbudil, a pak někdy k ránu.Jo to jsme ještě taky spali pěkně do 8mi (kde ty časy jsou). Když nespal, tak byl na zemi na dece, měl hrazdičku, hračky, tak si hrál a já s ním, dopol jsme chodili do města to usnul v kočáru, po obídku šel zas na 2 hodinky spát. Režim zas toliko neměl, kromě toho večerního usínání teda.
Ono co bys s ním chtěla dělat .. tak hrát si s hračkama, povidat si, courat po venku … nic jiného :-)
Přeju ti aby ti takový spáč a pohodář vydržel co nejdýl :wink:

• Citovat
  • Upravit
1938
20.3.08 11:44

No tak ja si jako na to spani nestezuju, ale z hlediska vyvoje je pak problem, abych s nim cvicila. Chodime na rehabilitace, sestra mi rikala, ze s nim malo cvicim, no ale ono prave neni moc kdy. Ted jsem si teda rekla, ze s nim poradne zacvicim (cvicime zvedani hlavicky) a on po 5 minutach vytuhl. To je pak tezky mit nejaky vykony. Pry spi az moc, ale kdyz se probudi driv, tak je zase protivnej. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
20.3.08 12:53

Tak náš malý vstává tak kolem 6,30 (to nás vzbudí manželův budík), pak ho dávám spát do postýlky tak kolem 9,00, jak kdy, někdy o něco dřív a někdy zase o něco později. To spí tak maximálně hodinku. Pak jdeme ven tak 12,00-2,00 a pak si ještě na chvilku schrupne odpoledne tak kolem 16,00, ale už jen většinou tak na půl hodinky. Večer chodí spát 19,30-20,00. Taky chodíme na rehabilitaci a musíme cvičit 4× denně. Takže když nespí, tak cvičíme nebo si hraje pod hrazdičkou nebo v postýlce v obýváku s ostatníma hračkama a taky se chováme :-) Chtěla jsem se tě Alenko zeptat, jestli není přetažený ze cvičení, ale když píšeš, že to vlastně ani mezi tím spaním nestíháš, tak to asi tak nebude. Každý dítě je jiný a můžeš být ráda, že máš takového spáče. Jen je to asi blbý kvůli tomu cvičení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
20.3.08 13:35

Alenko - a je to nutný cvičit aby zvedal hlavu? Vím že ve 3m by asi měl, ale děje se něco když jí začne zvedat později?(jako myslím jestli to máte od dr. „příkazem“) Mmch, tak ho jakmile bude vzhůru dej na bříško, popř myslím že i spát může na bříšku, někdy jsem tak malího dávala. No a něčím ho rozptylovat kdyby řval :)
Jinak si to asi teda musíš nějak rozdělit abys stíhala cvičit … co takhle třeba v těch 8 když se vzbudí hned s ním pocvičit, nebo holupnout na pupek a dělat nějaké blbinky, pak vstanete, on si pohraje sám ty se nasnídáš … a pak třeba než půjde spinkat dopol, tak zas malí cvíčo … jedině tak.
Já vim že mě se to kecá, ale fakt když si vzpomenu že jája byl hodné spací miminko sotva 2 měsíce … tak se nediv že ti závidím :wink:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.3.08 16:00

Holky, me by taky zajimalo, jak si s miminky hrajete, ja mam ted skoro trimesicni holcicku a pripada mi,ze ji chrastitka moc nezajimaji, nejradsi je, kdyz se chova nebo kdyz na ni delam vselijake zvuky. nevim, jak dlouho bych ji mela zabavovat nebo zda ji treba muzu nechavat v postylce, aby se chvili zabavila sama (vetsinou se dozaduje pozornosti). Mam trochu vycitky, ze ji tam obcas necham, nechci ji mit porad v tom lehatku a taky potrebuju obcas neco udelat (uklidit, atd). Nevim jak vy, ale ja jsem vecer uz nepouzitelna, takze o nejakem uklizeni atd vecer nemuze byt rec a vsecho nestihnu, kdyz spi. Mam unavovy syndrom a to se mi po porodu jeste zhorsilo.
Moje kamaradky se dle jejich slov cely dne venuji miminku, tak si pripadam jako spatna matka.........
Diky,
 Klara

• Citovat
  • Upravit
618
20.3.08 16:26

Ježiš Kláro, mluvíš mi z duše. Já mám teprve šestitýdenní holčičku, ale neustále se dožaduje pozornosti - stačí, když zmizím z jejího zorného úhlu a je zle . Kolotoč, hrazdička apod. jí zabaví max.na 15 minut ( já už si to i stopuju :roll: ), ale taky potřebuju doma něco udělat, takže jí dám do postýlky, ale to začne hned ječet.Pokaždé marně doufám, že za chvíli přestane, ale bohužel.Je mi jí hrozně líto, jak tam brečí, takže k ní každou chvíli přiběhnu,hned zas odběhnu něco porobit a tak pořád dokola.Mezi tím si s ní zkouším nějak cíleně hrát, ale to jí moc nezajímá. Nejraději má, když před ní tancuju a zpívám (falešně :lol: ). Takže večer, když přijde manža dom, tak jsem celá schvácená, nervozní ( protože jsem za celý den nic pořádně neudělala) a zralá max.do postele. Takže já se vlastně taky celý den věnuji mimču, ale bohužel se to nese v jiném duchu, než bych si představovala :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.3.08 16:40

Je, Pehot to jsem rada, ze v tom nejsem sama. U nas to bylo tak, ze prvnich 6 tydnu to byl zahul na nervy, protoze male jen jecela, a to i po kojeni, kdyz byla napapana, nepomohlo nic, musela se ustavicne chovat, ale to taky nejde 24 hod denne. Nastesti mi pomohla mama, ze ji chvili chovala, tak jsem se mohla apson najist nebo dojit na WC. Ted uz je to lepsi, ale je to holt zivelne miminko a dozaduje se pozornosti. Dokonce jsme ji ze zoufalstvi jednou nechali rvat, ale k spanku se neurvala, naopak se uplne rozbesnila, tak uz to nedelame.
ja jsem se snazila s ni byt jak to jen slo, ale byla jsem pak uplne psychicky a fyzicky vyrizena, ze jsem si rekla a dost, cim ji pomuzu, kdyz si uplne zhuntuju metabolismus (nemela jsem ani cas se poradne najist) a kdyz bude doma binec jako v tanku. Takze ji proste nechavam obcas v postylce, kdyz rve, tak se tam vracim, ale proste dodelam to, co potrebuju. Ale samozrejme mam vycitky, ze se ji nevenuju, atd atd.
Nejhorsi je rano, kdyz se probudi, tak s prominuti rici jako tur, ja bezim do koupelny odstrikat (mam potize s bradavkami), mezitim ji manzel klidni (neuspesne), ja rychle ostrikuji, aby dlouho nericela. jenom se desim, az zacneme s dokrmy, to chvili trva, nez se pripravi, to se asi ujeci…:-))) Taky mi je lito, kdyz slysim od kamaradek, ze jejich miminka jen tak roztomile knikaji, u nas o nejakem knikani nemuze byt rec.:-)
 Klara

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.3.08 16:43

Jeste jsem chtela dodat, ze je dobre vyzkouset noseni v satku, mimco se zklidni, u nas to tak fungovalo, ale to taky nejde delat porad- casem to zacne byt narocne i fyzicky, navic takhe mala miminka by nemela byt dlouho v takto zkroucene poloze.A nevim jak ostatni, ale ja s tim satkem taky nic neudelam, maximalne napisu email.:-)
 Klara

• Citovat
  • Upravit
618
20.3.08 18:02

Kláro, to snad neni možný - my máme snad společný dítě :lol: :lol: všechno, co jsi napsala nám naprosto odpovídá. Taky máme šílenýho „vřešťana“ - už v porodnici ji bylo slyšet až na konec chodby a když jdem k doktorovi, tak ostatní miminka tak HEZKY pláčou, zato když spustí ta naše, tak se na nás ostatní koukaj, jak kdybysme jí týrali. Jinak šátek je gut, ale já s nim stejně nic neudělám - prostě mi překáží, takže taky jenom k PC a na konejšení. Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.3.08 19:10

Tak trochu na povzbuzeni: nam se to zlomilo asi v 8. tydnu, zacala vrestet min, a i sama usne v postylce, coz driv bylo nemyslitelne. Taky je fakt,ze uz jsem si asi i zvykla na ten rev, tak mi pripada mensi.:-) Ale at mi nikdo nerika, ze sestinedeli je nejkrasnejsi odbobi v zivote a ze si ho mam uzivat!
Jo a ricela v porodnici v podstate porad, i v noci, nasledkem cehoz jsem po tydnu odchazela s 5 hod spanku a totalne na zhrouceni.
Dle doktorky je to tim, ze na ni prenasim svou nervozitu, ale to je blbost, ja byla klidna (i kdyz normalne jsem spis nervak), nervy zacaly az pote, co mi nesla laktace a po dost traumatickem pobytu v porodnici. Ja jsem si rikala, ze to bude asi nasledek dost hektcikeho obdobi v tehotenstvi (zmena prace, stehovani, rekonstrukce), ale to jsi ty asi nemela?
Ted je lip, ale jak rikam, sladke uknikane miminko to neni.:-)))))))

• Citovat
  • Upravit
10482
20.3.08 21:27

našemu Vojtovi je něco přes 4m do 2 a1/2m to bylo spavé klidné mímo, když byl vzhůru, stačilo mu pověsit hračku k postýlce. nechtěl moc pást koníky, ale zas dělal některé věci dopředu..
od začátku spí hlavně v noci, od 9-10 /je to noční dítě../ do 8-9, přes den max 3 hodiny, a to hlavně v náručí po kojení nebo na procházce nebo v autě. režim moc nemá, ale většinou usíná kolem 1, kdy chodíme ven a i když nejdem, stejně to aspoň na chvilku zalomí,..

před týdnem se začal otáčet a od té doby je doma dost veselo. plazí se, rve si nohy a ruce mezi šprušle. není pořád v postýlce, je i na zemi na veliké matraci, kde píďalkuje, ale než začal, byl většinu času v postýlce /máme dlažbu, tak to na zemi moc nešlo../. nebo je v šátku, když už s ním není k vydržení..
teď už si s ním hrát musím, ale tak 1/2 času co si hraje, možná míň.

ve 4m bych s ním tu hlavičku trénovala, třeba nám pomohlo, že V pasl koníky na mým břiše, jinak ječel… /zkusila bych to ráno, jak už tu holky psaly, to jsou nejmíň unavený…/. taky bych trénovala stáčení na bok. ale na rehab určo řekli jak cvičit. možná se to u vás taky zlomí, až se začne otáčet, do té doby V nechtěl na bříšku být, po 5 min jekot a musela jsem ho obrátit.

kláro - do 3m jsem si s ním ani moc nemusela hrát, dost si vystačil sám, je hodně zvídavej a přišel na spoustu věcí, aniž bych mu nějak pomáhala /až jsem měla výčitky, že se mu nevěnuju../. neboj, ono to přijde… a nechci pomlouvat, ale třeba kamarádky trochu kecají… buď ráda, děti jsou trochu opičky, jak je na něco navykneš, iž se toho nezbavíš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
20.3.08 21:41

Alenko - ve ctyrech mesicich byl nas rezim asi takovy: vstavani kolem 9, kojo, hrani si, po max. dvou hodinach vytuhla na 30-45 minut a takhle cely den do 18-18,30, kdy uz byla kaput a chtela jit spat. Po obede teda nekdy spala i dyl, ale jen v kocare a vic jak hodinu a pul taky ne. V noci se vzbudila tak kolem pulnoci, po nakojeni okamzite usnula, pak kolem pate, to si tak pul az hodinu chtela hrat, tak akorat na nakojeni, prebaleni a pomazleni to vyslo a spaly jsme az do tech deviti. Taky jsem si myslela, ze spi moc (a jsem moc rada).
Jinak pokud byla vzhuru, tak jsem se ji venovala domacnost nedomacnost, tu jsem se snazila stihat v tech prestavkach kdy spala.
K te hlavicce - zkus treba chvili dat na brisko na balon nebo nosit na brisku na predlokti - je to celkem nenarocny a jak je mimi zvedave, tak se snazi cucet a tu hlavusku zvedat. Mne se to kazdopadne osvedcilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
21.3.08 09:45

Ahoj holky, tak jak to tak ctu, Tomik je fakt neskutecny spac. A je navic i lenoch. Kolikrat s ni zacnu cvicit - davam ho na stul a drzim mu rucicky a on si na ne polozi hlavu a kouka. To udelal i na rehabilitaci, sestra z toho byla paf :wink: Po ranu cviceni nehrozi, to ma hlad, ale dopoledne snad 2× zvladneme cviceni. Blby je, ze nekdy ho to tak strasne rozcili, ze pak rve a rve i kdyz ho mam v naruci. No nejak to musime zvladnout. Zapomnela jsem jeste napsat, ze je Tomik narozen o 3 tydny driv, takze bych je mela odecitat. Jinak cvicit s nim musim, mel zadove svalstvo ochable. Rehabilitace jsou celkem fajn, protoze mi sestra poradi, co by mel delat a co dela spatne atd.. takze to neberu jako zlo. Na mym brise past nic nechce. Hlavicku za me pomoci vydrzi drzet krasne 2 min pak zuri. Samotnemu v postylce na brise se mu nelibi, ale to je asi bezny. Na predlokti ho nosim, to se mu libi a moóóc. No uz se tesim, az sam v postylce bude past a nebude u toho zurit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
21.3.08 09:49

Alenko, zkus po cvičení malého chovat tak, že si ho dej zádama na své břicho a drž ho pod kolínkama. To mi poradili na rehabilitaci, Kuba po cvičení taky dost vyváděl a tohle děti prý uklidní, když cítí mámin dech a u nás to teda fakt funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí