Režim ve 4. měsíci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1938
21.3.08 09:52

Hmmm, Kuki vyzkouším díky. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
15.2.12 12:42

Ahoj holky, chci se jen svěřit a zjistit, že v tom nejsem sama a uklidnit, že to přejde :) :roll:
Naše malá má necelé 4 měsíce a asi začíná najíždět trochu jiný režim … ještě dva týdny zpátky byla zlatá - byla tak 1,5 hod. vzhůru, pak jsem ji zavázala, odešla a spala. Taky tak 1-1,5hod … teď už asi bude vzhůru déle - to je mi jasné. Ale … je protivná ubrečená. Sem tam se mi jí podaří uspat na rukách (děs s jejíma 7kilama) a sem tam zabere v křesílku - jak zavírá oči, lupnu ji do postýlky.
Asi se jí i přestává líbit zavinování, ale jak ji nechám jen tak, tak se mydlí rukama a neusne už vůbec. Prosím, jaké jsou vaše zkušenosti a přešlo to???
Teď je to dobrý, mám jen ji, ale až bude další dítko a bude takové, tak mě za chvilku odvezou :lol:
Jen mi prosím nepište, že to prostě tak s dětma je, to si moc dobře uvědomuju, jen chci zjistit, kdo to tak taky měl a kdy to asi tak přešlo (i když je každé dítě jíné, jen sonduju :))
Teď je v kočárku, páč jsem už nevěděla, co s ní … ale jsem u našich a doma ji do kočárku takhle lehce nedám :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.2.12 12:51

Ahoj holky poradtě

Mám chlapečka v neděli 19.2.mu budou 4měsíce.chce pít každé 2h.Porodní váha 3030gTed vážíme 6765g.Když ho zvážím vypije tak kolem 90ml myslím že je to málo.Ale dvě hodinky vydrží.Tak nevím mám koupit příkrm nebo si myslíte že se to kojení zase zlepší a budu mít mlíčka více, děkuji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
15.2.12 12:56
evulky píše:
Mám chlapečka v neděli 19.2.mu budou 4měsíce.chce pít každé 2h.Porodní váha 3030gTed vážíme 6765g.Když ho zvážím vypije tak kolem 90ml myslím že je to málo.Ale dvě hodinky vydrží.Tak nevím mám koupit příkrm nebo si myslíte že se to kojení zase zlepší a budu mít mlíčka více, děkuji :nevim:

A jak přes noc, vydrží déle? Já jsem třeba malé prso taky dávala dřív a nepila, trhala se … teď vím, že je potřeba, aby pořádně vyhládla a pije líp. Doktorka kamarádce poradila dítě zaujmout jinak a prodlužovat kojení - z důvodu rychlého přibírání … je to fuška, ale stojí za to … jestli je 90 málo, ti neřeknu, ale pokud přibírá a dokrorka nic neříká, rozhodně bych s UM nezačínala …
Ono je to taky hodně o konzistenci mlíčka - někdo má vodu, někdo smetanu … (mo jsem ti nepomohla, viď? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
15.2.12 15:43

Ahoj,

náš malý byl taky zavinovaný, ale postupně jsme začali na noc povolovat (okolo 2m) a dne spí s rukama úplně volně. Přes den se sice trošku ve spánku šmrdolá, ale moc ho to nebudí a dost mu pomohl muchláček (muchlá tu látku a nešmrdlá si očička i ve spánku).

A co se týká toho kojení po 2 hodinách, taky jsme to tak měli, ale pak jsem přišla na to, že to není potřeba hladu, ale spánku a k prsu chtěl, že ti tam zdřímne - ti chlapi jsou prostě vyčůraný :lol: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
15.2.12 16:07

ahoj v noci spí tak 4až 4,5hodiny do ted přibíral dobře.Psala jsem i kojící poradkyni a ta mi odepsala že 4měsíčnímu mimču se um nedává ale kojí se jak potřebuje tak jsem klidnější kdyby mu to nestačilo tak si nehraje a nebyl by spokojený.Po jídle si tak hodku hraje a pak asi tak hodku spí.Už to nebudu řešit a buud ho krmit jak potřebuje jinak jsme do ted přibírali kilo každý měsíc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
19.4.13 17:15

Ahoj, chtěla bych se poradit co se týče večerního chození spát. Mám 4měsíční miminko, večer koupem v 7hod. nakrmíme (kojíme) ale uspat semi ho nepodaří, usíná až kolem pulnoci, pak teda spí celou noc až do 8 ráno.
Mám ho nechat v takovem režimu nebo je prospěšnější když by chodil např. v 8 spát? A jak ho to naučit? když mi usne třeba v 9 a dám ho do postýlky tak se během pěti minut vzbudí a řve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101745
19.4.13 17:23

@dencina To je na tobě, pokud ti to takhle vyhovuje, tak to nech… ono až se začne víc přes den hýbat a méně spát, tak začne usínat dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
19.4.13 17:54

Naše čtyřměsíční dcera taky chodí spát kolem půlnoci. Spí pak do osmi ráno. Nevidím důvod, proč dělat násilí jí i sobě a nutit ji chodit spát dřív. Kdybych ji uložila v osm, tak do osmi do rána nevydrží. Buď bych musela chodit spát s ní v těch osm, abych se vyspala, nebo bych se musela vrátit k nočnímu vstávání. V prvním případě bych se prakticky neviděla s mužem a mohla zapomenout na všechny návštěvy kamarádů, v druhém bych zase byla nevyspaná. Tak proč bych to dělala? Trvat na nějakém režimu usínání má podle mě smysl až když dítě je schopné to pochopit a vydržet spát nějakých těch 10-12 hodin. U takhle malého mimina to neřeším a jsem ráda, že se vyspím s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.4.13 18:12

Náš malej má 4,5 měsíce a nechávala jsem tomu volný průběh, ze začátku chodil spát třeba v 11, ae i v 1 ráno, jak se mu chtělo, pak si to sám nějak srovnal- hlavně já jsem rezignovala na nějaké uspávání, párkrát jsem ho prostě dala v 8 do postýlky a nechala ho ať si řve, protože jsem věděla že mu nic není- jakmile jsem se postavila nad postýlku začal se smát. No a poslední 2 týdny dám mezi 7-8 kaši podle toho jak jedl přes den a chrní až do 7-8 do rána. Občas brečí, ale nechám ho a za chvíl vytuhne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
19.4.13 18:34

Já mám teda třiměsíční, ale i u starší jsem budila v 6 a pak mi děti spaly/spí do 20-21 do těch 6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
19.4.13 19:06

Takže ti spí 8 hod v kuse? to můj taky, ale jde spát už v sedm, takže je ve tři vzhůru…takže jestli ti to tak vyhovuje, proč ne? já jsem se snažila režim miminka změnit nekolikrát, bez úspěchu…navís se to mění, jak píšou holky, bude se víc hýbat, budete venku, to ho unaví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
19.4.13 20:10

Děkuju za odpovědi, tak sem rada ze to ma někdo stejně, už sem si začala připadat jako špatná matka když nechám dítě tak dlouho vzhůru.
Asi bych byla radši kdyby chodil spát dřív, aspoň bych měla čas na sebe, ale když to nejde nechci to lámat přes koleno a sem ráda, že spí v kuse až do těch 8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
20.4.13 00:54

Tak náš malej to měl dost podobně. O půl noci oči jak tenisáky a chtěl dělat blbiny, tak jsem ho začala dávat do postýlky v pravidelnou dobu s tím, že se prostě bude spát. Ze začátku se samozřejmě bránil a trvalo než si zvyknul, je tvrdohlavej po mě :lol: ale teď spinká jak budulínek, dávám ho spát mezi 18-19h, podle toho jestli je moc unavený a spí do 6-7h :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
20.4.13 12:04

Já nikdy nechápu, když někdo někde píše, že dává mimino spát kolem sedmé večer a to spí do sedmi ráno - to mezitím nekojíte? To fakt to mimino vydrží 12 hodin bez kojení? Nebo to „spí do sedmi“ znamená, že se mezitím jednou nebo dvakrát probudí na jídlo? Já kdybych naši malou uložila v sedm, tak se mi mezi třetí a čtvrtou raní probudí hladem. To ji teda fakt radši dám spát o půlnoci, když jdu i já, a vyspím se spolu s ní 8 hodin v kuse, než ji v 19 uložit, ve 23 jít spát, za 4 hodiny kojit (tj. půl hodiny vzhůru) a za další 3 hodiny (kolem 6-7 ráno) muset vstávat. Rozkouskovaný spánek bych dlouhodobě nedávala. Nebo bych musela chodit spát s ní kolem té sedmé, ale to bych se prakticky nepotkala s manželem.
Vysvětlete mi prosím někdo, jak to děláte? Já tomu fakt nikdy nerozumím, když to někde čtu, že někdo ukládá čtyřměsíční dítě v sedm večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí