Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj vsichni,
objevila jsem synkovi (11mes.) na hlavicce zlute flicky pod vlaskama, nevite nekdo co by to mohlo byt?
diky
ahoj,muze to byt zaschla kuze,pak se to uacne loupat a delat supiny,tak jak se to dela miminkam.Petra
taky bych tipovala zaschlou kůži, takové jakoby „krustičky“. doporučuje se na to pořádně to promastit (olej apod.) a pak jemně vytřít. klárka to měla jako miminko a kolem roku se jí to objevilo znova. ale po jednom ošetření bylo všechno OK.
Ahoj,
možná je to seborea - zkus si zadat do vyhledávání v diskusích tady, před nějakou dobou jsem to taky udělala - holky docela doporučovaly mléko s močovinou - tak jsem dnes koupila excipial U lipolotio a jsem zvědavá..
Jinak zkus normálně vyčesávat kartáčkem při koupání, když namočíš hlavičku..
Zu
je to asi seborea, má to většina mimin…nejlíp se mi osvědčilo namastit olejíčjkem a pak vyčesat takovým tím ostrým hustým pánským hřebínkem. za dva dny to má pryč. Po vyčesání může být kůže trošku červená.
Ahoj, určitě je to seborea. Kluci jí měli jako miminka a teď ve 13-ti měsících se to Dankovi vrátilo. Excipial je hodně chválený a je s nim velmi dobrá zkušenost, ale pozor, protože docela dost dětí na něj má špatnou reakci (zarudnutí až pálení kůže) - v tom případě hned vy:,–(it. Určitě nic nezkazíš když to čímkoli promažeš (nejlépe olej). My jsme na to teď dostali od kožní tuším salicilový olej, ale je jen na předpis.
stačí olivový olej, ale jednou jsem použila slunečnicový normálně na vaření a taky to fungovalo. Zrovna dneska se na to chystám ![]()
NiKi
Chci jen poradit se svou zkusenosti. Tomik mel plnou hlavicku supinek, ktere nesly pryc. Doktorka mi misto oleje poradila lekarskou vazelinu. Namazala jsem mu na noc radne hlavicku a rano jsem temer vsechny supinky vycesala kartackem.